Ljekovita svojstva propolisa

Video: Korisna svojstva propolisa

Propolis - jedan je od pčelinjih proizvoda. To se koristi u ljekovite svrhe čovjek od davnih vremena. Ova tvar koja daje pčela prikupljaju od bubrega, grane drveća bioloških proizvoda. Pčele to, kada je temperatura 20 ° C topline

U složenom propolisa kemijskog sastava. Sadrži aromata, smole, flavonoide, minerale i druge komponente. mnogo tvari, koji su dio propolisa, još uvijek su nepoznati. Propolis je vrlo važno za pčele. Uz to, postignut savršen čistoću košnice, ili šuplje drvo, gdje živi pčela obitelj.

Svojstva ovog proizvoda mogu biti suđeni po sljedećoj činjenici: ako je košnica dobiva štetnika (polje miša ili gušter), pčele ga ubiti sa svojim ubode, onda je truplo prekriveno propolisa i voska. Ova mrcina se održava već pet ili šest godina. To može biti nalaziPropolis je obdarena Baktericidni i bakteriostatski svojstva, više od svega poznatog znanosti materije.

Video: Propolis, korisna svojstva

Flavonoidi se nalaze u propolisu, široko rasprostranjeni u biljnom svijetu, prije svega kod viših biljaka. Flavonoidi se koriste za više desetaka terapijskih tečajeva. Oni su dobri za kapilarnog sustava (bioflavonoida), na krvožilni sustav.

Fcrulna kiseline, koji sadrži propolis, je protivobakteriynye učinke, jer to se događa baktericidno i bakteriostatski učinak propolisa. Osim toga, potiče zacjeljivanje rana hardhealed.

Sva ta svojstva propolisa su korišteni u liječenju rana i dermatoza, dermatitis, infekcije mokraćnog sustava, endokrini i dentalnih bolesti u općoj anesteziji.

Video: prekrasna svojstva propolisa.avi

Propolis - smolasta supstanca zeleno-smeđe ili smeđe boje, s ugodnim aromatičnim topola pupoljaka, meda, voska i vanilije. Kad gori mu je dodijelio aromatičnu smolu. Sadrži 55 posto smola, 30 posto voštanih tvari, eterična ulja od 10 posto i pet posto polena, bogat je vitaminima i elementima u tragovima.

Video: Propolis, ljekovitost

Propolis ne može se smatrati univerzalni lijek za sve bolesti, ali to je bio na snazi ​​u mnogim slučajevima u kojima su klasične metode liječenja nedjelotvornim. to je vrlo priroda, koja je u dubokoj spoznaji njega ima ljekoviti učinak na žudnju za ljudsko zdravlje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Podmore pčele: kako koristiti infuzija u medicinske svrhePodmore pčele: kako koristiti infuzija u medicinske svrhe
Ja sam učio masovno uginuće pčela u inozemstvu?Ja sam učio masovno uginuće pčela u inozemstvu?
Pčele umiru, umiremo i miPčele umiru, umiremo i mi
Kako organizirati pčelarstvo za početnikeKako organizirati pčelarstvo za početnike
Kiseli krastavci: opis, korištenje, a koristi se u kuhanjuKiseli krastavci: opis, korištenje, a koristi se u kuhanju
Pravilna briga o kozja krvPravilna briga o kozja krv
Korisna svojstva bundeveKorisna svojstva bundeve
Idemo učiti o ljekovitim svojstvima meda bundeveIdemo učiti o ljekovitim svojstvima meda bundeve
Korisna svojstva ljupčacKorisna svojstva ljupčac
Korisna svojstva Brazil maticeKorisna svojstva Brazil matice
» » » Ljekovita svojstva propolisa

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea