Gdje se med

Video: Gdje se med

Gdje se med

Mi svi vole med, ali malo se zna o njegovom porijeklu i svojstvima. med - To je slatka tvar proizvedena od strane pčela iz naknada i vnutritsvetkovogo naruzhnotsvetkovogo nektar ili drugog soka, uzet od živih biljaka. To nektar ili sok pčela obrađuju i omotane u stanicu, gdje se nastavlja proces pretvorbe u med.

Nektar - je čisto biljno izbor, koji je stvorio nektar žlijezde, koje se nalaze unutar ili izvan cvijeća cvatu. Drugi izvor sirovina za proizvodnju pčela - sok proizveden uz lisne uši (biljne uši). Lisne uši Pierce hrane za svoje lišće, i kroz svaku rupu djeluje sok. pčela prikupiti ovu slatku tvar.

Ako se vrijeme mijenja, osobito tijekom nagle promjene temperature i vlage kada postane topao i vlažan, slatka tekućina liči rose. ovo tekućina Ona se pojavljuje na lišću hrasta, lipe, javora, raž, mekog, kukuruz, i to se zove medljika. Pčele bi iz nje bora meda.

Gdje se med

Znati svojstva meda, morate znati što se nalazi u sirovini od koje pčele proizvode med. Utvrđeno je da se u nektar sadrži od 73 do 90 postotaka, od 9 do 60 posto šećerne tvari i 1 do 2 posto raznih drugih tvari.

Kao nektar se pretvara u med? Pčela sjedi na cvijetu, ona istražuje, pomoću čeljusti otvorene Corollu, pronalazi nektar žlijezde i korištenje nos sranje nektar. Pod izravnim utjecajem nektara pčela mijenja svoju gustoću, a zatim sastava. Po povratku u košnicu pčela-berača zadovoljiti mlade pčele koje joj uzeti nektar. Nektar je u više navrata preselio iz pčele na pčelu, od stanice do stanice, stalno se transformira dok ne postane med. kada medljika je pohranjena u stanicama, suvišak vode se ukloni pomoću pčela. To čini med. Za jedan kilogram zrelih pčela mora prikupiti tri ili četiri kilograma nektara.

Video: Obrazovni crtani Malyshariki - Bee (45 serija) | Za djecu od 0 do 4 godine

Gdje se med

Kad pčele počinju da pečat stanicu, to je znak da je proces transformacije nektara u med dolazi do kraja, da je med zreo (barem pola stanice moraju biti zabrtvljeni). Med sadrži oko 20 posto vode.

Video: Malyshariki - Nova serija - Bee (45 serija) | Za djecu od 0 do 4 godine

Plod rada pčela - med - je lako probavljiva hrana. med On sadrži mješavinu fruktoza i glukoza, koji se apsorbira neposredno kao izvor energije. Med sadrži enzime, vitamine, minerale i aminokiseline, hormone, baktericidi.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Stanovnici vrtuStanovnici vrtu
Podmore pčele: kako koristiti infuzija u medicinske svrhePodmore pčele: kako koristiti infuzija u medicinske svrhe
Ja sam učio masovno uginuće pčela u inozemstvu?Ja sam učio masovno uginuće pčela u inozemstvu?
Pčele umiru, umiremo i miPčele umiru, umiremo i mi
Tatarstan ubio pesticida 1,2 tona pčelaTatarstan ubio pesticida 1,2 tona pčela
Vapno cvijetVapno cvijet
Kako se pripremiti od bundeve s medom kućuKako se pripremiti od bundeve s medom kuću
Idemo učiti o ljekovitim svojstvima meda bundeveIdemo učiti o ljekovitim svojstvima meda bundeve
U Engleskoj povratka pčela: poljoprivrednici su prisiljeni posaditi djetelinuU Engleskoj povratka pčela: poljoprivrednici su prisiljeni posaditi djetelinu
Australski znanstvenik stavio pčela na dijetiAustralski znanstvenik stavio pčela na dijeti

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea