Što je dinja od korisnog dinje

sadržaj
Video: Kako korisno lubenica i dinja? Škola zdravlja 23/08/2014 GuberniaTV
Dinja - jedan od najpopularnijih plodova tikva obitelji. uglavnom to trava. Dinja je pronađen prvi put u Africi i Aziji, a onda su njegove kulturne forme. Oni su uzgojeni davno prije naše ere.
U dinje srednjem vijeku stekao popularnost u Europi. U Rusiji, dinje, prvi put pojavio u Donjoj Volge u šesnaestom stoljeću - i odmah postao popularan. Posebno sam volio dinja car Aleksej Mihajlovič. On joj je naredio da rastu u staklenicima.
Glavna područja uzgoja dinja su na jugu, ali ljetne sorte rastu dobro u sjevernijim krajevima. To je jednogodišnja biljka. Matičnih puzanje, prekriven krut glavu. lišće dlinnochereshkovye, dlakavi, od pazušcu jednostavne antene. cvijeće u većini sorti biseksualnih, svijetlo žuta. Na biljka može se formirati tri do pet plodova. U obliku su spljoštene, sferični oblik, eliptičan, jajolik, u obliku kruške. Bojanje - bijela, žuta, zelena. U velikoj dinje nutritivnu vrijednost: dinja sadrži 6-13 posto šećer, sol, kalij, kalcij, željezo, fosfor, magnezij, vitamin C i karotin.
Razreda dinja: Desert 5, Zlatna, Kozachko 344, 593 Farmer, Kubanka 53 Livadija, Novi Don Novocherkasskaya 265, Rani 133 Salgirsky, Rep, Ukrayinka 320, Kharkov najranije Amber, Komsomolka 142 sadašnjost.
Najpopularniji sorti dinje - je, prije svega, dinja ili mošus dinja. Babylon stanovnici vjerovali da lubenica - simbol svjetla i dobra. Medljika je vrlo sočna i ima lagani miris. Sadrži veliku količinu vitamina A i C, vrlo je hranjiv. Galia dinja voće je mali, ali vrlo ukusan.
Video: Kako korisno dinje)?
Dinja uzgaja sjetvom sjemena krajem travnja - početkom svibnja, prolaz 100-140 centimetara ili lončanica. Njega je navijanjem serije, probijanju biljaka u nizu, zalijevanje, gnojenje. Dinja voli sunčana mjesta.
Ova žuta voća može poboljšati raspoloženje zbog prisutnosti u njemu serotonina. Uspješno se bori s kroničnim upalnim bolestima, poboljšava rad unutarnjih organa. Ona ima mnogo željeza, a to potiče stvaranje kvalitete krvi. Ali sve od tih svojstava može se naći u zrelom dinje, pa kad kupujete, obratite pažnju na kvalitetu ploda. dinja treba miris ukusna i kora ona treba biti mekan. Tek tada će imati blagotvoran učinak na vaše zdravlje.
Kako pomoći cottagers fotografije i imena različitih sorti dinje
Znate li kako odabrati zrelu, slatku lubenicu?
Popularan među kamiona dinje sorti
Korisna svojstva dinje i njegov kalorijski sadržaj
Smještaj i formiranje dinja
Njega dinja
Dinja iz džepa kraljice Anne
Lijepa dinja za ukras i ljetni vrt stol
Uzgoj sadnica dinje
Dinja - sadnja i njega na otvorenom polju
Dinja
Ananas dinja imam u vrtu
Mi rasti ananas dinje
Mi rasti dinja krastavac