Goutweed - što više: šteta ili korist?

Goutweed - biljka je doista nevjerojatna! Neki ga staviti i pažljivo brine o njemu, drugi - su u ratu s goutweed do 7. znoja)).

goutweed

Video: HR&Poslovni. Iz HR više zla nego dobra

U stvari, uzemljite bazga - trava koja raste divlja s bilo kojeg mjesta. Raste vrlo dobro, jer, kao što je kopriva, brzo stvara veliku korijenski sustav, a time zamjenjujući ne samo korisne biljke, ali i drugi korov.

goutweed

Međutim, ne žurite krivi oni koji su namjerno raste goutweed. Ova biljka se koristi u medicini i kuhanje. Mama kaže da mi kuhana jednom juha od goutweed. Neki salate su izrezani, prethodno potopiti u slanoj vodi. Nažalost, ne sjećam joj okus. Probajte, a zatim podijeliti svoje dojmove.

goutweed

Pogotovo, postoje ukrasne vrste goutweed. Oni nisu tako visoki - negdje do 20 cm visine - i lišće su lijepe. Za mene kao idealno biljnog goutweed na praznim mjestima, a ne da drugima - beskorisno - korov, pomesti cijeli vrt)).

Sada se postavlja pitanje je prirodno: kako posaditi?

goutweed

sadnja goutweed

Dakle, najbolja opcija - slijetanje goutweed komada gomoljasto. Jednostavno podijelite korijene na komadiće i zasađena. Goutweed nepretenciozan, tako da bez obzira na to gdje se u svojoj tvornici. Usput, čak iu hladu je vrlo udoban. Ali kako to učiniti da se ne uzgaja oko vrta?

goutweed

Mnogi se savjetuje da kopaju u svojstvu prizemlju: željeza ili plastike. Na dnu rupe mora biti. I, punjenje ih zemlja, postrojenja goutweed. Ostali opći opseg iskopa škriljevca ili željeza listova. Ponekad pomaže obuzdati). Glavna stvar da su otišli u zemlju više od 20 cm.

Druga stvar za napraviti -: vrijeme prekinuti cvjetnih stabljika. To je zato što ti suncobrani pojaviti sjemenke, slično komorač.

cvijeće goutweed

Moramo ih iščupati prije nego što su zreli i letjeti „kolonizirati” susjednim područjima)). No, to su goutweed lišće, usput:

ostavlja goutweed

Video: Ekstra djevičansko maslinovo ulje. Koristi i štete od maslinovog ulja. [Galina Grossmann]

Ako je tko zainteresiran: jesti i stabljika i lišća.

Više želim reći. Uz goutweed može boriti vrlo učinkovito, izlijevanje u malom udubljenju stabljika herbicida ili drugim posebnim sredstvima ... A ako želite da „cut” puno goutweed, sprejanja će pomoći s ovim pripremama.

njega goutweed

Ne morate se brinuti. Ja sam iz kuće raste - i ništa)). Jedina svrha ukras, dobro da izdanci su uvijek svježe (ako ga jesti), preporučuje se povremeno kositi travu. Često se ne preporuča za košnju, pa biljke nisu slabi.

sorte goutweed

Ukrasne vrste nisu toliko, najpopularniji šarolik goutweed...

šarolik goutweed

To nije tako agresivan kao i obično. Osim toga, i sasvim lijepo - možete ukrasiti cvjetne ..
Isto tako, izgleda i raznolikost royadgapa Uapedasht:

goutweed raste

Juha od goutweed:

juha iz goutweed

Neki poduzetni ljudi su čak prodali sušenu goutweed. Ne mislim da je u velikoj potražnji ... Nakon što smo postali otuđeni od biljojeda. Dok je juha s istim kopriva u mojoj obitelji svakog proljeća čekaju s velikim nestrpljenjem.

Video: Sport prehrana štetu ili korist

tlo stariji

Prijatelji podijeliti: koji rastu goutweed namjerno i koji se bori) Na koji način) da iz njenog kuhara ili možda liječiti ???

Čuo goutweed - savršen lijek za giht ... Nije ni čudo da je engleski zovu trava biskupi koji uz pretilost i sjedeći stil života često su patili od gihta)).

Dakle, ono što je još: šteta ili dobar ??

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Korov: slika i imeKorov: slika i ime
Mi odrediti sastav tlaMi odrediti sastav tla
Korisni biljke u našoj domeprodolzheniyaKorisni biljke u našoj domeprodolzheniya
GoutweedGoutweed
Korov u vrtuKorov u vrtu
Biljni goutweed: sastav, a koristi se u narodnoj mediciniBiljni goutweed: sastav, a koristi se u narodnoj medicini
Što korist može donijeti korovŠto korist može donijeti korov
Čičoka - korova, biljna ili lijekČičoka - korova, biljna ili lijek
BotvinyaBotvinya
Korov, zbogom!Korov, zbogom!
» » » Goutweed - što više: šteta ili korist?

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea