Uzgoj kineskog kupusa

Kupus - prekrasna biljka. Tako mnogo različitih vrsta i toliko korist za čovjeka. Dugo vremena sam zaobilazeći tradicionalne kupus (a ponekad i kupiti boju) dok otkrili su brokula, cvjetača, prokulica i kineski kupus. Na kraju, vrlo nježan i jednostavan, sada je čest gost na našem stolu. Svi su uživali u ukusnim salatama iz nje, a ja sam bio zainteresiran za pitanje o rastućem kineskom kupusu. Što ako sam pokušati to učiniti?
Ali nije tako jednostavno - kažu stručnjaci. Dobri pekinku u našim uvjetima moguće je da rastu ne uvijek. Ona će morati pripremiti malo. Prvo morate shvatiti što je bitno za biljke, a to je strogo zabranjeno. Da bi to kupus uspjela povećati vegetativne mase, potrebno je sijati (ili zasađena metoda sadnica) prilično rano u travnju. Ne brinite, biljka može izdržati lagani mraz (do -4 stupnjeva ispod nule).
Ako se do početka svibnja, kupus neće imati vremena da biste dobili jači, to može utjecati na crucifer buha. Za borbu protiv korištenja zaprašivanje prašinu ili hlorofosom. Te aktivnosti mogu obavljati samo prije vezivanja glave.
Daljnje briga popuštanja tla, plijevljenje, zalijevanje (ako je u toplinu za dugo vremena nema kiše) i stanjivanje. Ako vam se sviđa radi pravu stvar, ali još uvijek kupus ostavlja u rukama - obratiti pažnju na izbor sorti. Recimo Nizozemski sjeme ponašati u tom pogledu vrlo dobro. Pokušajte mamac, Nunhems, Simenis i drugih hibrida.
Kineski kupus - uzgoj i njegu
Sadnja kineski kupus na otvorenom terenu
Bolesti i štetočine kupusa
Ogromna korist kineski kupus
Kineski kupus - po uzgoju i korisna svojstva
Kineski kupus i njen blagotvorni svojstva
Kineski kupus na slici
Kineski sorte kupusa
Kako rastu kineskog kupusa
Kada biljka kupus
Kupus
Ukrasne kupus na mjestu