Jela od kopriva i korisnim ljekovita svojstva koprive - koprive na vaš vrt

Video: žarenje lica

Jela od kopriva i korisnim ljekovita svojstva koprive - kopriva u svom vrtu

Kopriva - čest posjetitelj naših vrtnih parcela i voćnjacima. Ova biljka ima lišće graciozan oblik, a glavni Posebnost koprive je da se može snimiti svoje ruke. Ali ubod nije štetna za ljude, jer nas tuširanje s mravljom kiselinom - a kiselina je bezopasan za nas. Kopriva voli rasti na mjestima koja su dugo vremena nije obrađeno - to jest, na temelju toga što nema kopanje ili zalijevanje. Ona također voli sjenu, koja raste ispod drveća.

Kopriva ima različite prekrasne svojstva. U srednjovjekovnoj Europi u kopriva poštuju. Ona je bila jedna od dvanaest magičnih biljaka, koja se koristi u raznim ritualima bijele magije. Vjerovalo se da je kopriva štiti od rizika osobe koja ga nosi sa sobom. Naši preci također bili sigurni da kopriva štiti kuću od zlih duhova. Za ovu koprive greda visio nad vratima i prozorima, kao i vukao tepisi koprive. Takva lozhili mat blizu vrata - a tko će biti u kući ili ušao, nije mogao izazvati štetu na njegove stanovnike. Kopriva se smatra zaštitni agens protiv vještica i sirene.

Ljekovita moć od koprive

Kopriva se često pojavljuje u bajkama i legendama. Dakle, u jednoj od priča je morala tkati golim rukama košulju koprive koja ga nosi, dobili osloboditi od čarolija zla vještica.

Ljekovita moć od koprive

Bajka laž, tako da naslutiti. Kopriva je čine tkaninu. I tkanina je vrlo jaka. U desetom stoljeću bio najlon i celofan, ali bilo je kopriva, što je za proizvodnju jedara, konopa, ribolov zupčanik. I ljekovita svojstva koprive uopće teško nabrojati, pa mnogi od njih.

Ljekovita moć od koprive

Infuzija koprive - ovo je dobar način za jačanje kose i dobili osloboditi od prhut. Koprive - skladište hranjivih tvari kao što su vitamin C, željeza, bakra, karotena, proteina, organske kiseline, eteričnih ulja. Da se koristi za radiculitis, bol u mišićima, bolesti jetre, anemijom, reumatoidnog artritisa, za poboljšanje funkcije srca, itd, itd U mnogim zemljama, posebice koprive rasti. U Francuskoj je podignuta kao hrana za životinje. Ova nezahtjevna biljka, a prinosi se mogu često ukloniti. Vrlo često to je hranio trudne životinje i mladi. Mladi lišće koprive se jede ljude, a osobito je dio salata.

Video: Proljeće salata s koprivama :-) Video lekcije

Ljekovita moć od koprive

kopriva - Simbolički postrojenje za slavenske kulture. Ona se može naći u različitim vjerovanjima i običajima. Ova biljka predstavlja duh naše autohtonim vrstama.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Mrtav-koprive OrvalMrtav-koprive Orval
Mrtav-koprive OrvalMrtav-koprive Orval
Prirodni koprive gnojivoPrirodni koprive gnojivo
Lamium album i njegova primjena u medicini i kulinarstvoLamium album i njegova primjena u medicini i kulinarstvo
Žuta mrtva kopriva-Žuta mrtva kopriva-
Ja sam gori moj liječnik!Ja sam gori moj liječnik!
I nemam korova u zemlji i drogeI nemam korova u zemlji i droge
Nutrijenti kopriveNutrijenti koprive
Kopriva će eliminirati višak kilogramaKopriva će eliminirati višak kilograma
Korizmena juha sa zelenim goutweed i koprivaKorizmena juha sa zelenim goutweed i kopriva
» » » Jela od kopriva i korisnim ljekovita svojstva koprive - koprive na vaš vrt

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea