Legende iz Forget-me
Video: Forget-me-legende
sadržaj
Ali postoji jedna mala svijetlo plavi cvijet koji, ako skromno podalje od općeg trenda. Gdje se on jednostavno ne raste: u šumama Južne Afrike i alpskim podnožju, Australiji i Novom Zelandu, Americi i Aziji. Ime je - Forget-me.
Što šapuće zaboravi-me
Čini se da u svakoj europskoj zemlji zna da je plava (ponekad je, međutim, bijele ili roze) cvijet sa žutim očima: na engleskom se zove nezaboravak, na njemačkom jeziku - Vergimeinnicht, na francuskom jeziku - ne-moubliez-Pas, na španjolskom - nomeolvides, na talijanskom jeziku - nontiscordardime, portugalski - NDO-me-esquecas. U Nizozemskoj, naziv cvijet vergeet-mij-nietje, u Danskoj - forglem-mig-ej, u Švedskoj - forgatmigej, Rumunjska - nu-ma-uita. U ruskom nema ime u imperativ, kao iu Češkoj (pomnenka), Bugarske (nezabravka) I prevedeno (niezapominajka). Forget-me-isto ime na japanskom, korejskom, kineskom, hebrejskom i perzijskom. Promjena riječi i znakove, ali prijevod i značenje je svuda isti: „Nemoj me zaboraviti”Naravno, tu je i cvijet, a službeni naziv usvojen među botaničara - Myosotis, što znači iz latinskog kao „mišjeg uha”. Međutim, pod tim imenom je poznat samo biolozi, to je popularan naziv koji sadrži dirljivu zahtjev, swept preko cijele Europe.
Koji čine legendu o Forget-me
Njegova priča o meni-čvorova su gotovo u svim europskim zemljama. Najstariji od poznatih mitova dolaze iz antičke Grčke. Božica flora Flora izdavati sve svoje igrače prekrasan ime, ali zaboravio neprimjetan mali plavi cvijet ... A kad boginja prošao, šapnuo je nakon nje, „Nemojte me zaboraviti ...”. To je ono što ga je nazvao Flora, što zajedno s dodirivanje ime još i sposobnost da vrati svima koji gleda na cvijet, sjećanje na zaboravljeni uz kuću, voljenima i rodbinu.Video: Legenda o Circle 4 serije HD 1080p
Možda je to legenda se odnosi na priču o tome kako je Gospodin dao imena svih cvjetova, zaboravi-me-no zaboravio je leđa i ponovno pitati. „Nemojte me zaboraviti” - Gospodin joj je odgovorio.
Postoji još jedna priča dolazi iz Grčke, gdje je zaboravi-me-čelik plavooki Eglah suze prolio po njoj dok rastanak sa svojim ljubimac - pastir Likasi. Opet, paralele se mogu pratiti do europskih narodnih priča, u kojoj su plavi-me-čvorova su cure suze, rastanak sa voljenima - hrpa suze, cvijeće i dati ih na omiljeni memorije.
Slična priča je opisana u drugoj legendi, koja govori o dječaku i djevojčici, hodanje na obali Dunava. Zamolila mladoženju kako bi joj plavi cvijet koji raste blizu litice, a on je ispunio njen zahtjev, ali nije mogao odoljeti i pao u rijeku. Nasilni tvrdi za njega, i zadnje što je imao vremena vikati favorita: „Nemojte me zaboraviti!”. Nekoliko dana kasnije njegovo tijelo pronađeno je u blizini obale, au rukama je držao iste plave cvjetove. Nevjesta pokopan svoju dragu, zasađena na grob cvijeće, koje su od tada primili svoje ime.
Video: Mit o mitohondrijske Eve. Mitovi o ljudskoj evoluciji
Priča o dva neodvojiva prijatelja: dječak i djevojčica koja je rasla u blizini u šumi i poljima. Kako je vrijeme prolazilo, dječak je odrastao i pretvorio se u mladog čovjeka, a to je vrijeme da napusti roditeljsku kuću. Tako su otišli s prijateljem reći zbogom na rubu šume, iza koje je bila livada posut plavim cvjetovima. A onda su dali međusobno cvijet i obećao svaki put formu cvijeća zapamtiti snažno prijateljstvo. Prolazile su godine i ona je ostario. No, svakog proljeća, ona je otišla na livadu, gledajući me siromašnih i čekao svog prijatelja. A nakon što je vidjela među plave boje sivo-bradati muškarac koji dolaze prema njoj - svog dečka natrag, ne zaboravite o tome.
Tu je parabola o anđeo, ljubavi zemlja djevojka - on ju je vidio prvi put na obali rijeke, zastavicama mi siromašnih. Kao kaznu, anđeo je istjeran iz raja, a djevojka je morala sjesti mi siromašnih širom svijeta. Dan i noć, ona je lutala po svijetu, u bilo koje vrijeme rassazhivaya te cvijeće. Kad je nosila sa zadatkom, i pojavio se pred vratima raja, a oni nisu zatvorena za njih - čuvar vrata divili posvete djevojkama i da joj je želja da se vrati anđela na nebu je bio iznad svih svjetovnih želja.
Gotovo sve priče o tim bojama su povezane s važnosti zapamtiti nešto: ljubav, prijateljstvo, kuće ... i koliko ljekovita svojstva pripisuju neobične i zaboraviti-me! Vjerovalo se da to pomaže da znaju ime sužavanje štedite kašalj, od kojih sok može otvrdnuti oštricu, i naravno, glasina je otišao da me siromašnih predstavili ikada napustiti donatora u memoriji. Ljudi vjeruju da je ovaj cvijet simbolizira čistoću, i unutarnje i vanjske.
Postoje čak i festivali povezane s tim bojama. Na primjer, u Njemačka tu je drevna tradicija u jednom od proljetnih dana cijela obitelj, s prijateljima ili čak čitavih škola izaći u šetnju u šumu. Postoje djeca i odrasli organizirati igre, prikupljanje lijepe plave Forget-me-tkati vijence i pokupiti cvijeće pribrao. Često, ovi buketi čuvaju sušeni cijele godine, a taj dan svatko pokušava zaboraviti svoje nezadovoljstvo, ostavljajući samo prekrasan proljetni hoda u memoriji.
u Engleskoj tu je proslava „od svibnja kraljice”, koja također ima vrlo drevne korijene - u starom Rimu uoči 1. svibnja mladi su otišli u šumu, gdje je plesala oko stabla posvećen božici Flora. Hodali su i uzima cvijeće, koje je kasnije ukrašena grad. Tradicija dosegla do srednjeg vijeka, ostajući s dolaskom kršćanstva. Pogotovo prva svečana proslava počela slaviti George osminu - sa svim svojim sudom i pratnja je otrovan 1. svibnja u šumi, pozdravljajući dolazak proljeća. Tradicionalno među djevojkama taj dan izabrao „kraljica može” i nosili na glavi vijenac od nezabudok.
ovo cvijet se smatra kraljevski - čak i 1405., kralj Henrik IV Engleske (Lancaster) izabran ga kao svoj amblem, biti u progonstvu. Forget-me je i simbol njemačkog i engleskog zidara.
Čvorova simbolizira čistoću, vjernost, ljubav i dragocjene memorije. No, kako i zašto je ova biljka dobila jedan naslov u što više jezika i jedan semantički legendu? Tko zna što je zapravo priča povezana s ovom jednostavnom, ali čarobni cvijet ... Možda se to dogodilo u davna vremena, a to doista sudjelovao bogove? Ili cvijet povezana ljubavna priča je toliko tragična i velika da svi trubadura širiti glasine i legende o tome okolo bijelo svjetlo .. Nitko ne zna ovo: pravi je Flora, iako se ne može odmah vidjeti ovaj prekrasni cvijet, a istina o njemu ne znamo, ali svatko tko gleda plavih latica, a zatim se sjetio nešto iz vlastite povijesti ...
I kako misliš, što je to legenda istinita? ..
Europska stranica u povijesti krumpira
Alpski zaboravi-me
Legenda o Forget-me
Ficus reed
Tinkerbell
Nježne cvijeće zaboravi-me-na fotografije
Foto Zaboravite-me-a ne samo
Me-čvorova u fotografiji ne prenijeti svoju pravu ljepotu
Učinite vaš vrt sjećanju jedan: Sve što trebate znati o meni siromašnih
Aquilegia - Columbine Plava
Kako raste zaboravi-me
Forget-me-za narednu godinu
Zaboravite-me - šumarskog čudo u svom vrtu
Forget-me vrt: skromna ljepota
Kako posaditi tulipane u jesen?
Kako učiti s djecom u ime boje na engleskom jeziku uz pomoć boja?
Legenda o Forget-me
Cvijet zore
Cvijet vječne ljubavi
Cvijeće na engleskom jeziku
Prosvjed na engleskom jeziku