Cvijet vječne ljubavi
Video: Sofija Rotaru - Je Vječna Ljubav / Sofija Rotaru
sadržaj

Video: cvijeće na prozoru
Postoji stara njemačka legenda kaže da je nastao iz Forget-me-mladenke suza prolio na rastanak s njezin zaručnik. S obzirom da je ova biljka je proklijala ispred njih, ljubitelji zovu „zaboravi-me» (Vergiss Mein nicht) i dao svoju riječ, tamo gdje oni nisu ga upoznala, suzenje i držati cvijet kao sjećanje na uzajamnoj ljubavi.
U našim geografskim širinama me oni koji je nemaju počinju pokazivati svoje plave latice obično tek krajem svibnja, ali u Europi, ovaj cvijet cvjeta najkasnije sredinom travnja te se smatra simbolom proljeća. Posebno velika i svijetla su tzv močvara zaboravi-me, raste u vlažnim livadama i uz obale rovova. Da li hrpu tih cvjetova najbolje ne na uobičajeni način, vezali ih umutiti i širi ih u dubokom zdjelu s vodom u obliku vijenca. Dakle, oni su posebno korisno pogledati za dugo vremena ne sušiti.
Alpskom Myosotis (Myosotis alpestris) uzgaja za osjetljive tamno plava ili plavo cvijeće. S balkona se uzgajaju vrt sorti Forget-me-šume. Zaboravite-me dobro izgledati u kombinaciji s bojama pink tonove, često se koristi za graniči cvjetnjaka s tulipana.
Video: Ples vječne ljubavi
Forget-me-vrlo zahtjevna na vlagu, raste dobro u područjima zasjenjenja. Cvatnja traje oko 20 dana, ali u izobilju navodnjavanje se može produžiti na 40-50 dana. Sunce s nedostatkom blijedi vlage brzo gubi svoju dekorativni efekt. Za mene siromašnih raste potreba trošan ilovača, oplođena s humusa tla.
Razmnožava se sjemenom i podjela grmlja. Ako je moguće, bolje je posijati sjeme u kolovozu. U rujnu, nakon pokupiti biljaka na udaljenosti od 10 cm ih štite od smrzavanja. Na balkonu sadnice sade krajem travnja na udaljenosti od 20-25 cm između biljaka.
Video: Na dan vječne ljubavi - Čestitam omiljena !!!
Najbolji sorte nezabudok: "Indigo Compact" - nedovoljne s tamnoplavom tsvetkami- "Eliza Faurobert" - sa svijetlo plave sa žutim okom tsvetkami- "Victoria", što je sferični grmlje s plavim cvjetovima, ponekad bijele ili ružičaste.
Alpski zaboravi-me
Zaboravite-me: opis, reproduciranje, njega, sadnja, korištenje vrta, foto, sorti i vrsta
Kasavitsa kamelija u fotografiji
Karanfil - cvijet posjeti i vječna ljubav, karanfil ulogu u europskoj povijesti u svoj vrt
Legenda o Forget-me
Tinkerbell
Legende iz Forget-me
Foto Zaboravite-me-a ne samo
Zaboravite-me-ušima: opis, uzgoj i uporabu
Me-čvorova u fotografiji ne prenijeti svoju pravu ljepotu
Učinite vaš vrt sjećanju jedan: Sve što trebate znati o meni siromašnih
Kako raste zaboravi-me
Forget-me-za narednu godinu
Briga aichryson ili „Stablo ljubavi”
Zaboravite-me - šumarskog čudo u svom vrtu
Forget-me vrt: skromna ljepota