Moj šafran

Video: Moja olovka slučajevima / Victoria Crocus

Želim podijeliti s vama moje slike i osjećaje o svojim crocuses. Skupljao sam ih dovoljno dugo vremena i napokon želim podijeliti ovu ljepotu s vama !!! Pogotovo jer je ova tema je sada u većini regija u našoj velikoj zemlji, čak i samo vrlo hitna.
Ukratko, malo obrazovnog programa - crocuses su rano proljeće (najmanji), oni dosegnu visinu od 8-9 cm, i oni su također često spominju kao snijeg crocuses. Pojavljuju se i cvatu veoma rano proljeće, neposredno nakon što se snijeg topi. Ova vrsta ne samo obilnija cvatnja, ali i ugodno blagog okusa.

Predstavnici ove skupine:
Blue Pearl, plavo-siva sa žutom dnom:

Plava Pearl_Crocus chrysantus_DSCN6630

Krema ljepota - kremasto-žute boje s narančastim stigme:

Krema Beauty_Crocus chrysantus_DSCN6804

Prins Mraz (Crocus chrysantus) mekana plava sa ljubičastim mrljama:

Prins Claus_Crocus chrysantus_DSC_0299 (75)

Ciganski djevojka (Crocus chrysantus) - svijetle žute vanjskim pruge jasno definirane:

Gipsy Girl_Crocus chrysantus_DSCN1230

Trobojnica + Blue Bird (Crocus chrysantus):

Trobojnica + Blue Bird_Crocus chrysantus_DSC_DSC_0703

Unaprijed (Crocus chrysantus) - blijedo ljubičasta i žuta unutar vanjske:

Advance_Crocus chrysantus_DSCN6574_1

Trobojni (Crocus chrysantus) mekom ljubičasto jarko žuto-narančaste pola puta:

Tricolor_Crocus chrysantus_DSCN6560

Zlatnožute (Crocus flavus) - svijetlo -yellow:

Zlatni Yellow_Crocus flavus_DSCN3664_blog

A tu eschobolee veliki, takozvani proljeće, šafran. To je najviše poznata i raširena u našim proljeće crocuses zemalja. Ostali njihovo ime - ili velikog diva. Oni cvatu u ožujku - travnju, tjedan - dva kasnije predstavnika prethodne skupine. Oni su svi mnogo veće od sorti je od ranog proljeća grupe. Njihova visina može doseći 12-16 cm. Većina poznatih velikih hibridnih crocuses temelje se na proljeće Crocus (Crocus vernus). Cvjetovi ove skupine imaju vrlo različite boje i nijanse - od žute, bijele bijele do blijedo lila i tamnoljubičaste.

Najpoznatije vrste ove skupine:
Jeanna D`Arc (Crocus vernus) - bijela podloga s ljubičastim cvjetovima:

Jeanne d & amp; amp-amp-amp- # 39 3-Arc_Crocus vernus

Video: Moj Omoti iPhone / iPad / Victoria Crocus

Kralj prugastoj (Crocus vernus):

Kralj Striped_Crocus vernus_DSC3917_blog

Grand Maitre (Crocus vernus):

Grand Maitre_Crocus vernus

Pickwick (Crocus vernus):

Pickwick_Crocus vernus_DSCN3696

Ruby Giant:

Ruby Giant_DSCN3924

Ruby Giant:

Ruby Giant_DSCN3924

Tu je za jesen šafran, ali više o njima će se raspravljati na jesen, kad cvatu :). Ovisno o vrsti i području rasta i cvatnje u ovoj skupini traje od rujna do početka prosinca. I za jesen šafran lišća, kao i sve ostale vrste pojavljuju se u proljeće i umrijeti natrag oko sredine lipnja.
Prodaja Crocus žarulje mogu se naći od sredine kolovoza, a gotovo do prosinca. Ovo je još jedna njihova velika prednost - Često sam ih krajem listopada - u studenom, a na neki način, čak iu prosincu, Nova godina posađeno. Neki susjedi upletena svoj prst na sljepoočnicu, kažu, ako se cvijeće posaditi, tu je malo kasno snijeg pao po peti put.
U godini samo nije dugo stalni mraz, snijeg i najmanje pet puta - šest odustao prije Nove godine, ali nije legla, i na kraju ipak istopi. I onda ti isti susjedi trčao ispod prozora s kamerama i fotografirali moje proljeće crocuses. A njihovi prijatelji donio više. I u drugoj godini za vrijeme cvatnje šafrana bilo je vrlo toplo, pa čak i letio leptir! Tako je bilo ljepota - riječi ne mogu prenijeti: Proljeće crocuses i ljetnu leptir ....

Trobojnica s butterfly_Crocus chrysantus_DSCN6782

Video: Moja soba TOUR- mojoj sobi) / Victoria Crocus

Bilo cvjetnice crocuses uvijek izgleda dobro u grupama, stvarajući jedinstven uzorak. Obično oni nisu jako visoke, pa gotovo nema interesa za vandala. Također, zbog njegova dojmljiva nezahtjevne i veliku količinu vrlo svijetle i šarene boje, crocuses su idealne za sve vrste kamenjarima i alpske vrtovima.

DSCN1408

Video: Moj desktop / Victoria Crocus

Crocuses umnožiti vrlo brzo i jednostavno. Dakle, svake tri ili četiri godine, oni moraju dijeliti, naravno, ako ne pomogne u ovom mišu. Do podjele treba početi kada biljke lišće potpuno odumrla. Obično oni koji su uključeni krajem lipnja - početkom srpnja.
Pohranjivanje žarulje šafran u proljeće, prije sadnje krajem rujna - listopada (pa čak i, u ekstremnim slučajevima, početkom studenog), slično kao i za pohranu ostalih žarulja. To kopanja, sušenje na otvorenom u hladu, nakon čega slijedi skladištenje na toplom (iznad 20 ... + 25 ° C) i suhom. Jesen šafran, u pravilu, se sadi odmah nakon kupnje - u kolovozu listopada. Ali, to je bolje to učiniti u kolovozu - početkom rujna.

DSCN5951_blog

Crocuses malo ćudljiv i rasti gotovo bilo dobro kultiviran tlo, ali je bolje razvijena u svjetlu, dobro drenirano i bogato humusom podlogama. Svi crocuses vole dobro osvijetljenim mjestima, iako su mnoge vrste i sorte su prilično tolerantni hladovine i polu-hladu. Osim toga, oni često uspijevaju ottsvesti čak i mnogo prije nego što se pojavi lišće na mnogim voćkama. Dakle, oni lako mogu biti posađeno čak u grmlju i voćkama.
Crocus Jeanne d`Arc i tulipana Showwinner:

Jeanne d & amp; amp-amp-amp- # 39 i tulipana Arc showwinner _ Crocus vernus _DSCN5100

Dubina sadnje šafran, kao i većina visine luk žarulje od oko 2,5-3, računajući od svojih stabljike. Razmak biljaka pri slijetanju ovisi o vrsti i namjeni slijetanja varira od 3 do 10 cm. Crocus odgovoriti i na mineralnu preljev. Prvi proljetni prihrane potrošiti više praktički u snijegu, poželjno je provesti drugi neposredno prije cvatnje. U prvom slučaju poželjno blagim prevlasti dušika i fosfora, u drugom - fosfora i kalija. Potrošnja gnojiva - prosjek 30-40 g / m². Nadam se da će moja priča i slika će vas uvjeriti u korisnost i veliko zadovoljstvo uzgoj ove izuzetno lijepe biljke!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Crocus - kraljevski cvijetCrocus - kraljevski cvijet
Šafran šafran iliŠafran šafran ili
Glasnici proljeća - šafranGlasnici proljeća - šafran
Uzgoj crocuses i njeguUzgoj crocuses i njegu
Crocus cvijeće: sadnju i održavanje značajkeCrocus cvijeće: sadnju i održavanje značajke
Šafran šafran iliŠafran šafran ili
Kada biljka šafran u zemlju, a kad je doma lonacKada biljka šafran u zemlju, a kad je doma lonac
Crocus - rasteCrocus - raste
Crocus cvijeće, mali, proljeće čudoCrocus cvijeće, mali, proljeće čudo
Destilacija šafran (2. dioDestilacija šafran (2. dio
» » » Moj šafran

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea