Moj šafran
Video: Moja olovka slučajevima / Victoria Crocus
sadržaj
Ukratko, malo obrazovnog programa - crocuses su rano proljeće (najmanji), oni dosegnu visinu od 8-9 cm, i oni su također često spominju kao snijeg crocuses. Pojavljuju se i cvatu veoma rano proljeće, neposredno nakon što se snijeg topi. Ova vrsta ne samo obilnija cvatnja, ali i ugodno blagog okusa.
Predstavnici ove skupine:
Blue Pearl, plavo-siva sa žutom dnom:
Krema ljepota - kremasto-žute boje s narančastim stigme:
Prins Mraz (Crocus chrysantus) mekana plava sa ljubičastim mrljama:
Ciganski djevojka (Crocus chrysantus) - svijetle žute vanjskim pruge jasno definirane:
Trobojnica + Blue Bird (Crocus chrysantus):
Unaprijed (Crocus chrysantus) - blijedo ljubičasta i žuta unutar vanjske:
Trobojni (Crocus chrysantus) mekom ljubičasto jarko žuto-narančaste pola puta:
Zlatnožute (Crocus flavus) - svijetlo -yellow:
A tu eschobolee veliki, takozvani proljeće, šafran. To je najviše poznata i raširena u našim proljeće crocuses zemalja. Ostali njihovo ime - ili velikog diva. Oni cvatu u ožujku - travnju, tjedan - dva kasnije predstavnika prethodne skupine. Oni su svi mnogo veće od sorti je od ranog proljeća grupe. Njihova visina može doseći 12-16 cm. Većina poznatih velikih hibridnih crocuses temelje se na proljeće Crocus (Crocus vernus). Cvjetovi ove skupine imaju vrlo različite boje i nijanse - od žute, bijele bijele do blijedo lila i tamnoljubičaste.
Najpoznatije vrste ove skupine:
Jeanna D`Arc (Crocus vernus) - bijela podloga s ljubičastim cvjetovima:
Video: Moj Omoti iPhone / iPad / Victoria Crocus
Kralj prugastoj (Crocus vernus):
Grand Maitre (Crocus vernus):
Pickwick (Crocus vernus):
Ruby Giant:
Ruby Giant:
Tu je za jesen šafran, ali više o njima će se raspravljati na jesen, kad cvatu :). Ovisno o vrsti i području rasta i cvatnje u ovoj skupini traje od rujna do početka prosinca. I za jesen šafran lišća, kao i sve ostale vrste pojavljuju se u proljeće i umrijeti natrag oko sredine lipnja.
Prodaja Crocus žarulje mogu se naći od sredine kolovoza, a gotovo do prosinca. Ovo je još jedna njihova velika prednost - Često sam ih krajem listopada - u studenom, a na neki način, čak iu prosincu, Nova godina posađeno. Neki susjedi upletena svoj prst na sljepoočnicu, kažu, ako se cvijeće posaditi, tu je malo kasno snijeg pao po peti put.
U godini samo nije dugo stalni mraz, snijeg i najmanje pet puta - šest odustao prije Nove godine, ali nije legla, i na kraju ipak istopi. I onda ti isti susjedi trčao ispod prozora s kamerama i fotografirali moje proljeće crocuses. A njihovi prijatelji donio više. I u drugoj godini za vrijeme cvatnje šafrana bilo je vrlo toplo, pa čak i letio leptir! Tako je bilo ljepota - riječi ne mogu prenijeti: Proljeće crocuses i ljetnu leptir ....
Video: Moja soba TOUR- mojoj sobi) / Victoria Crocus
Bilo cvjetnice crocuses uvijek izgleda dobro u grupama, stvarajući jedinstven uzorak. Obično oni nisu jako visoke, pa gotovo nema interesa za vandala. Također, zbog njegova dojmljiva nezahtjevne i veliku količinu vrlo svijetle i šarene boje, crocuses su idealne za sve vrste kamenjarima i alpske vrtovima.
Video: Moj desktop / Victoria Crocus
Crocuses umnožiti vrlo brzo i jednostavno. Dakle, svake tri ili četiri godine, oni moraju dijeliti, naravno, ako ne pomogne u ovom mišu. Do podjele treba početi kada biljke lišće potpuno odumrla. Obično oni koji su uključeni krajem lipnja - početkom srpnja.
Pohranjivanje žarulje šafran u proljeće, prije sadnje krajem rujna - listopada (pa čak i, u ekstremnim slučajevima, početkom studenog), slično kao i za pohranu ostalih žarulja. To kopanja, sušenje na otvorenom u hladu, nakon čega slijedi skladištenje na toplom (iznad 20 ... + 25 ° C) i suhom. Jesen šafran, u pravilu, se sadi odmah nakon kupnje - u kolovozu listopada. Ali, to je bolje to učiniti u kolovozu - početkom rujna.
Crocuses malo ćudljiv i rasti gotovo bilo dobro kultiviran tlo, ali je bolje razvijena u svjetlu, dobro drenirano i bogato humusom podlogama. Svi crocuses vole dobro osvijetljenim mjestima, iako su mnoge vrste i sorte su prilično tolerantni hladovine i polu-hladu. Osim toga, oni često uspijevaju ottsvesti čak i mnogo prije nego što se pojavi lišće na mnogim voćkama. Dakle, oni lako mogu biti posađeno čak u grmlju i voćkama.
Crocus Jeanne d`Arc i tulipana Showwinner:
Dubina sadnje šafran, kao i većina visine luk žarulje od oko 2,5-3, računajući od svojih stabljike. Razmak biljaka pri slijetanju ovisi o vrsti i namjeni slijetanja varira od 3 do 10 cm. Crocus odgovoriti i na mineralnu preljev. Prvi proljetni prihrane potrošiti više praktički u snijegu, poželjno je provesti drugi neposredno prije cvatnje. U prvom slučaju poželjno blagim prevlasti dušika i fosfora, u drugom - fosfora i kalija. Potrošnja gnojiva - prosjek 30-40 g / m². Nadam se da će moja priča i slika će vas uvjeriti u korisnost i veliko zadovoljstvo uzgoj ove izuzetno lijepe biljke!
Šafran šafran ili
Šafran šafran ili
Glasnici proljeća - šafran
Crocus cvijeće - rast bilja
Crocus cvijeće: sadnju i održavanje značajke
Crocus - kraljevski cvijet
Crocus cvijet na fotografiji
Kada biljka šafran u zemlju, a kad je doma lonac
Crocuses - skrb
Crocus cvijeće
Crocus - raste
Šafran