Leopard cvijet: opis, reproduciranje, njegu, program, foto, stupanj

Prije nekoliko godina bili smo posjetili rodbinu s Dalekog istoka i donio dar sjemena iz Kine. Biljka na pakiranju sam bio potpuno nepoznat. Sam malo kao ljiljan cvijet.
Bilo je već sredinom ljeta, ali sam ipak odlučio za sijati sjeme. Pogotovo što je, prema opisu, biljka može uspješno uzgajati kao zatvoreni. U kolovozu su prve klice, podsjeća na minijaturni primjerak šarenice (imali su iste izduženog lišća).
Prije hladnog vremena moj leopard cvijet stajao na ulici, a zimi sam ga donio kući lonac sadnica. U proljeće sadi u zemlju. U prvoj godini, brzo su postajali sve snažniji, a do kraja ljeta bilo je lijepih grmova, mnogo kao što je perunika. U zimi, biljka zatvorena.
Prezimila moj leopard cvijet savršeno, pa čak i sredinom ljeta cvatu, udaranje delikatna, upadljiv cvijeća. I iako svaki cvijet krasi samo jedan dan u općem izgledu biljke ne utječe - obilje boje više nego nadoknaditi ovaj nedostatak.
Na vrhuncu cvatnje, broje se na više od 40 leoparda cvijet stabljike, a ipak svaki od njih 10-15 na otvaranju fazi cvijeća!
Nakon postavljanja sjeme. Kada praska zelena kutija, leopard cvijet ponovno postaje središte pažnje: nakupine sjajne lakirane sjemena izgledao vrlo impresivno. Dio sam skupio, i pade na zemlju, i do jeseni proklijala.
U zimi sam izolirati samo majka biljka, odlučio je provjeriti sadnice na mraz. Unatoč činjenici da je u Kuban često mraz bez snježnog pokrivača, sve sadnice zimu vrlo dobro.
Sad ja ne skrivaju leopard cvijet, i tako se osjeća dobro, a svake godine nas oduševljava s obilnom cvjetanja.
Čak i nakon cvatnje biljka izgleda uredno i sve njegovo pojavljivanje ne može biti prilagođen na način na japanski i kineski vrtovima.
Briga leopard cvijet
Prema mojim zapažanjima, leoparda cvijet voli najsunčanijih mjesta u penumbre obilja neće cvijeća.
Leopard cvijet je vrlo suša otporan i jasno ne primjenjuje na močvarne biljke. Tijekom godina, nikad nisam vidio na bilo štetnika ili znakove bolesti.
Biljke u vrtu mogu se podijeliti u objekte blizu i daleko ravnini. Udaljene objekte izgleda slajdova, hvata boju i cjelokupan izgled. Ali cvijet sadnja u blizini plana, uzeli smo dug pogled, diviti im se, pronalaženje novih užitke. Te biljke trebaju biti lijepe sve vrijeme vegetacije - od proljeća do jeseni.
To leopard cvijet zasađen u prvom planu cvijet krevet, a omogućuje vam da gledati ljepotu ljeta. Drugi naziv ove biljke - leopard ljiljan. Međutim, to nema veze sa ljiljanima.
Leopard cvijet pripada obitelji Iridaceae i poput šarenice elegantnim ostavlja dužine 20-25 cm nalazi ventilator. Iz njihove sinusa u srpnju razgranatih cvjetnih stabljika rasti oko pola metra u visinu.
Cvijeće oko 3 cm u promjeru nalazi „gomile” kao što Hemerocallis. Istovremeno, peteljka 3-4 opisani cvijet.
Svaki od njih živi jedan dan, ali pupoljci na šiljak do 30 kom. pa on i dalje cvatu do rujna. Širom otvorene cvijet se sastoji od 6-narančaste latica (3 vanjski malo veći). Latice su prekriveni crvenim „leoparda” bodova.
Cvijet stabljike, bez obzira na njihovu eleganciju, nikada predati, a ne prekinuti. Na mjestu izblijedjele cvijeća se proizvode atraktivne sjeme mahuna, koje su također prilično neobičan krasiti biljku. Prije zimske sjemenke imaju vremena da dozrijevaju dobro.
reprodukcija leopard cvijet
Ripple leopard cvijet jednostavan. posijao sam sjeme u kasno proljeće razvodochnoy kreveta. Sijati direktno na stalno mjesto je rizično - sadnice su vrlo male (kraj prve sezone ne više od 5 cm), možete ih izgubiti.
Sljedeće proljeće sadnice su presađeni na stalno mjesto. Zarastao višegodišnji korijeni proljeće leoparda cvijet udio (nešto slično napraviti sa šarenice).
„Ne nameće” posebne zahtjeve za leoparda tla ljiljan. Raste dobro na suncu i djelomičnu sjenu. Kao i svi rhizomatous, a ne kao voda stajaćica. Zimi biljka ne obrezuje. Zime leopard cvijet pod slojem palim lišćem.
Smilje: opis, reproduciranje, njegu, program, foto
Azarina: opis, reproduciranje, njegu, program, foto, stupanj
Gatsaniya: opis, reproduciranje, njegu, program, foto, stupanj
Leopard cvijet
Fialochka-ovdje se oslikao
Gilomekon (šuma mak: opis, reproduciranje, njega, sadnja, korištenje vrta, foto, sorti i vrsta
Erigeron: opis, reproduciranje, njegu, program, foto, stupanj
Bockajući: opis, reproduciranje, njegu, program, foto, stupanj
Knifofiya: opis, reproduciranje, njegu, program, foto, stupanj
Iris domestica: uzgoj i održavanje
Tatarian javor: opis, reproduciranje, njega, sadnja, korištenje vrta, foto, sorti i vrsta
Alstroemeria u našem podneblju - je stvarnost
Astra - ljepota dostupna svima!
Delphinium sjemenke množenja
Bakin Omiljeni cvijet
Frezija je vrlo delikatna cvijet
Ponosni šarenice
Čudo cvijet - kiseljak
Sorti bradatih šarenice
Naši mlađa braća
Cvjetići i Snow Leopard