Einstein i ruže

sadržaj
Da li je cvijeće znače ništa?
Pa, da i ne. Kako mi, obični smrtnici, čak i to znam? Možemo se osloniti samo na ono što smo razgovarali o ovoj gdje god pročitati na vlastita iskustva, kao i - u izjavama i ponašanjem Alberta Einsteina.
Video: Baby Einstein Baby Einstein Razvoj crtani
Opća teorija relativnosti, a možda ima malo veze sa vrtu, ili, barem, ne primjenjuje se na naš svakodnevni život ... No, ovdje je jedna priča u kojoj je Einstein izrazio zanimanje za boje, kao i njegov nedostatak pažnje na svoj vrt u sferu našeg sa vaši interesi su najizravnije povezani.
Malo povijesti
Na početku svoje akademske karijere, gospodin Einstein je radio kao asistent u Bernu i Zurichu u Švicarskoj. Usput, jedan od njegovih ranih teorijskih radova posvećen proučavanju kapilarnih sila slamku. Kada je 1911. njegova hipoteza o strukturi i ponašanju elementarnih čestica, učinak gravitacije na svjetlo i druge teorije imaju njegovo širenje u znanstvenoj zajednici, Einstein primio povoljniji položaj u Pragu. Veliki teoretičar, očito, volio nastavna, barem sve dok to ne ometa njegov istraživački rad.
Video: Baby Einstein na ruskom
Einstein sa svojom drugom suprugom Elsa u Tel Avivu
Godine 1915., Einstein je opet u Zürichu. On je primio pismo od nekoliko stranih sveučilišta s ponudom za posao. A jedan od njih ispostavilo se da se previše dobro da ga odbije: „naučiti koliko god želi” dvije izvrsne znanstvenici Max Planck i Walther Nernstov ponuda Albert Einstein je profesor na Sveučilištu u Berlinu uz uvjet
Do M.Plank dodao još par poticajnih bonusa: visoke plaće, članstvo u eliti Pruske akademije znanosti i voditi novi istraživački institut u području fizike. Prema biografiji Einsteina „, rekao je Einstein, Planck i Nernstov, da sutra on će doći do njega s cvijećem, a ako su cvjetovi crveno, to znači da on prihvati njihovu ponudu, a ako bijelo - ne postoji ... nije u poziciji da odbije mjesto koje će mu dati priliku posvetiti vrijeme njegova teorija relativnosti, Einstein je došao sljedeći dan s crvenom ruže "
Nažalost, nitko nije snimio „cvijet” incident na vrpci.
Dakle, Einstein je prihvatio ponudu Planck i Nernst, i on je morao pomaknuti dalje. U ovom trenutku u Berlinu. U Berlinu, u četvrti Spandau (Spandau) Einstein uklanja okućnica s kućom - „Shrebergarten veličina maramicom” (Shrebergarten - na njemačkom jeziku „Vrt dr Schreber”).
U Goetheova dnevnik pruža drhtave sjećanja Einsteinovih suvremenika: "Veliki fizičar ga je nazvao „moj dvorac u Spandau”, on je imao aktivnu ulogu u javnom životu, često pozivajući svoje susjede u posjet i posjetio lokalni restoran. " To je samo hortikulturni vještine gospodina Einstein nije bio bez mana kao i svojim znanstvenim talentima. I lokalna zajednica u pružanju lijehe ne razumiju njegov stil vrta, njihova frustracija rasla, a na kraju nisu mogli sakriti svoje nezadovoljstvo.
Dimenzije takozvanih „Schreber vrtovi” su vrlo male. A kako bi se izvoditi u korov, morate stvarno biti vrlo zauzeti neki upečatljiviji afera, barem tako ozbiljne kao opće teorije relativnosti.
Tako je u 1922. Općina Berlinu (Bezirksamt Spandau) šalje Einstein pismo kako slijedi:
"Poštovani gospodine profesore Einstein, trenutno najma postaja broj 2 na Burgunderweg, Bocksfelde. Primijetili smo da već duže vrijeme za zemlju nije imao pravilnu njegu. Parcela je obrasla korovom, a stanje ograde je loša. Ovi propusti u skrbi o stranici loše utjecati na njegovu estetsku formu. Dakle, ako je do 25. ovog mjeseca, neće vam uzrokovati svoje stranice naručiti, pretpostavit ćemo da više niste zainteresirani za to iznajmljivanje i dati ga netko drugi. "
Važno je napomenuti da je ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrada dodijeljena je Einstein.
Video: Red Alert 3 | CCCP | Lenjingrad: Slavuj i ruža # 1
Takva povijest. Ali, mislim, borba s ambrozije i čičak to je zapravo vrlo lako, pogotovo ako si zauzet globalne otkrića u ljudskoj povijesti, a niste kod kuće samo zato što ste na prijemu kod švedskog kralja!
Max Planck i Einstein
Ljudski um, ljudska duša ne razumije i ne shvaća. I zašto, odgovor na prijedlog Einstein je odlučio predstaviti cvijeće, ali ne ograničavajući se na pisanje, verbalno odgovor, ili jednostavno rukovanje, mi ćemo se pitaju za dugo vremena.
Možda trag leži u izrazu velikog mislioca, on je jednom rekao u intervjuu za indijski pjesnik Rabindranath Tagore: «Čak i crveni cvijet koji vidite pred vama na stolu može imati različito značenje za vas i za mene” ,
Prvo gospriomka „roditeljski dom”
Kada se sadi ruže u zemlju u proljeće?
Moj prvi Lyubimka
Moj shlyumbochki
Rose: Kraljica cvijeća iskustva
Strašna priča s Ledebour?!
„Vaš hobi” - „biljke”
„Došao sam iz ormara” poznanstva sa mnom i malo ciklama
Ja sam novi
Preporođeno ruža
Narcisa - Proljeće cvijeće
Nova teorija objasniti jesen lišće pada
Dječji donje rublje za dječake - sa svojim rukama
Urrra! Ja sam također sada imaju Episcia !!
Hippeastrum - jedan od mojih prvih cvjetova
Pomoć vlasnik cvijeća
Moj novi rastyushki
Mini-natjecanje „mom vrtu cvijeće”
Što hobije odabrati djevojku?
Dvije Amerikanke su dokazali da snovi mogu postati stvarnost!
Cvjetovi festival u Sloveniji će biti sljedbenici