Narcisa - Proljeće cvijeće
Video: Mi vesti kazete proljetni cvijet narcis
sadržaj
- Video: mi vesti kazete proljetni cvijet narcis
- Reprodukcija narcisa
- Video: moja inspiracija. 2016.vesennie proljeće cvijeće: tulipani, sunovrati, lilacs, muscari ..
- Sadnju sunovrati
- Sunovrati njegu
- Video: narcisa. kako biljka narcise u proljeće?
- Kopanje sunovrati u zimi
- Vrste narcisa
- Video: narcisa. lukovice narcisa sadi u proljeće cvatu!
reprodukcija narcisa
Razmnožene vegetativno ili sjeme narcisa
Vrt oblici razmnožava narcise, postepeno odvajanje od roditelja žarulja podružnica. Svake godine od Narcis žarulje raste vrhova, te u procesu uzgoj obosablivanie događa. 2-3 godine vage žarulju koja kombinira gornji, umire, a može se podijeliti u gnijezdo naših cvjetnih lukovica do djeteta.
Je metoda u kojoj je u kolovozu mogu se podijeliti u žarulja na oba dijela ljusaka postavljene na zajedničkoj ploči bazalnu, tako mora se pomiješa s otopinom kalijeva permanganata reza. Pohranjena u tom žarulja perlita (vulkanske porozni materijal se koristi kao supstrat, usitnjavanje, za poboljšanje odvodnje), poželjno u paketu. Kada sadnje potrebno je promatrati sterilnost.
Video: Moja inspiracija. 2016.Vesennie Proljeće cvijeće: tulipani, sunovrati, lilacs, muscari ..
Kada reprodukcija sjeme se smatra najboljim rano sadnju nezreo sjemenke nakon što su zrele. Cvijeće u cvatu tek za 4-5 godina.
sadnju sunovrati
U našim umjerenim klimama, najbolje vrijeme za sadnju narcisa je kolovoza - početkom rujna. Mnogi nizozemski uzgajivači i vrtlari preporučuju sadnju narcise odmah nakon kopanja, odvajajući djecu. Postoji mišljenje da je takva žarulja tijekom zime ne smanjiti, nego uzima korijen i prezimiti. No, biljka može biti vrlo rano u proljeće, pa čak i zimi.
voli Narcis sunčano bez vjetra mjesto, ali tolerirati djelomičnu sjenu, predobro. Imam ih raste u hladu i dobro cvatu svake godine.
Sadnja može biti plodna ili sredneplodorodnyh suglinkah.Pri pjeskovitog tla čine ga glina i treset. Ako nema treseta, napraviti humus, ja sam pridonio humus. Tlo za sadnju treba biti voda stajaćica, i sa puno humusa gnojivo za bolji rast napraviti gnojivo tla za 2 godine prije sadnje narcisa. Voli neutralnom tlu. Ako je tlo kiselo, možete to učiniti u pepelu, dolomit brašno. Ako nije sadnju u pješčanu zemlju u donjem odredišne jame izlije veliki osušena ispere pijesak oko 4 cm. Da bi se spriječilo bolesti drže lukovice prije sadnje u otopini kalijeva permanganata tijekom 30 minuta. Kada se sadi, luk lagano pritisne u pijesak. Dubina sadnje ovisi o veličini luka i vrsti tla. Srednje žarulja na glinenu biljka, tako da collum Fossa je bio na dubini od oko 15 cm, ali na teške gline. - oko 12 cm male lukovice bilja 2-3 žarulja visina, vrlo veliki dip na dubini od 20-24 cm razmaka. velike žarulje traju oko 15 cm između djece - oko 9 cm.
Održavati dubinu sadnje, tako da biljka dobro zaglavi i procvjetao lijepo. Nakon prisyplete zemlje Zamulchiruyte s tresetom, humusa može biti. Ja sam u maloj količini piljevina malča prošle godine, nije bilo ništa više.
sunovrati njegu
Ako biljka žarulje u lakim tlima, potrebno je pokriti ih za zimu kako bi se izbjeglo smrzavanje. Cover sa suhim lišćem ili piljevine, zaštitni sloj je oko 10 cm. Kada se snijeg topi, a zrak se zagrijava malo, možete ukloniti poklopac sa narcisa zasađene u jesen. Popustiti tlo ispod njih.Video: narcisa. Kako biljka narcise u proljeće?
Sunovrati treba zalijevati u korijenu svih dubina, vole dobru zalijevanje, ali uvala. Čak i nakon cvatnje zalijevanje je potrebno, jer je to vrijeme žarulju trgovinama lijen i hranjivim tvarima.
Budući da je narcis - gomoljasti biljka, svježi gnoj je kontraindicirana. Dakle, u proljeće, kada se pojavljuju mladice, možete ih hraniti s amonijevim nitratom, a prije cvatnje - fosfora i kalija.
Kopanje sunovrati u zimi
Rijetko sam kopati narcise, vjerojatno jednom u 3 godine. No, tu su vrtlari koji ih kopaju svake godine. Ako se odlučite da kopaju svoje cvijeće u zimi, ne proizlazi iz ovog zatezanje. Kopanje njihovu potrebu kada su vrhovi listova počinju požute. Ako iskopati vrlo kasno, neki narcisi mogu pustiti nove korijene ih mogu oštetiti prilikom kopanja.Nakon kopanja sunovrati morate odabrati dobro, onda postupati s otopinom kalijeva permanganata lukovice i dobro osuše u hladu, a zatim staviti u ladicu ili kutiju. Čuvati tako da okvir nije mogao dobiti glodavaca, vrlo željne ukusnu lukovok.
vrste narcisa
Sunovrati postoji više od 60 izvornih vrsta, veliki broj sorti i hibrida. Alone uzgojne sorte i hibridi oko 35 000. Da bi se izbjegla zabuna u ovoj različitosti, odlučeno je da se klasificirati narcise u 13 grupa. Ispod su nekoliko skupina, najpopularnija na našem području.
Cjevasti narcisa (truba)
Veliki, single cvijeće, kruna u obliku zvona - prilično duge cijevi. Bojanje je bijela i žuta, ponekad dva-ton.
Narcis cjevasti Planina Hood
Krupnokoronchatye narcisa (velikih) skupljenim
Ova grupa se razlikuje od prethodnog veličini cvijeta i pokrovne. Tu je i cvijet na stabljici, ali kruna je kraći, dok je najmanje 1/3 udjela Ugarković, Đ. Ova skupina varirao obojenosti krune i Ugarković, Đ.
Narcis krupnokoronchaty proljeće Pride
Narcis krupnokoronchaty Sanjarenje
Narcis profesor Einstein krupnokoronchaty
Melkokoronchatye narcisa (malom) skupljenim
Cvjetovi ove grupe nije tako poželjna vrtova, cvijeća, narcisa ove skupine su slične u divljini, male veličine cvijeća. No, unatoč toj uzgajivači donio niz zanimljivih sorti.
Narcis melkokoronchaty Verger
Narcisa obrada (bračni)
Sunovrati ova skupina s pravom naziva pliš, Terry je zastupljena s jednom ili više cvijeća po klasu.
U ovoj skupini 5 podrupp:
- Cijev ili bez krune, umjesto dodatnog udjela cvijetni omotač.
- Cijev ili vijenac frotir, cvijetni omotač jednostavno (kao što su vrste tako ružičasta oblak i minjonima)
- Frotir toweling razreda s Ugarković, Đ, veći broj kratkih izbočina unutar cvijet krune (sorta Gay Chellenger)
- Također uključuje frotir sorti, ali krupnokoronchatyh ili cjevasti. Unutar cvijeta niza dugih cilija kruna, ponekad pomiješana s cvijetni omotač režnjeva. Sam cvijetni omotač frotir (primjer sorta Pink Paradise)
- Terry cvatovi sa više cvijeća po klasu (naprrimer stupanj Žuta Cheerfullness)
Narcis frotir Rosy oblak
Narcis frotir Gay Kybo
Žuta frotir Narcissus Veselost
Narcis frotir Irene Copeland
Narcis frotir Texas
Terry Narcis Veselost
Narcis frotir Rip Van Winkle
Narcis frotir White Lion
Triandrus narcisa (Triandrus)
Izbor narcisa ova grupa bila triandra narcis cvijeće u ovoj grupi zadržao znakove roditeljske Narcisa, oni cvjetati. Njihove boje žute i bijele sorte u ovoj grupi nije dovoljno.
Narcis Thalia triandrus
Narcis Hawera triandrus
Narcis triandrus Ice Wings
Tsiklamenovidnye narcisa (Cyclamineus)
Cvijet ove skupine duge, uske cijevi i cvijetni omotač režnjeva snažno presavijeni natrag. Cvjetovi su opuštene, osamljeni.
Zlato Tsiklamenovidny Narcis veljače
Zhonkillievye narcisa (Jonquilla)
Rodonačelnika ove grupe je narcis lužanj. Na stabljike brojne male cvijeće s jakim mirisom. Niska boje kratke u odnosu na dionice Ugarković, Đ u obliku šalice.
Narcis zhonkillievy cipa
Tatsetovidnye narcisa ili multiflorate (Tazetta, hrpa-flowered)
Preci ove grupe - buketny narcise i poeziju. Vrlo mirisni cvjetovi na cvijet spike oko 8 cvijeće, cvijetni omotač režnjeva zaobljeni kruna je manje od 1/3 duljine Ugarković, Đ režnjeva.
Narcis Scarlet Gem tatsetovidny
Poezija narcisa (Poeticus)
Cvijet s vrlo malom žutom same krune cvijetni omotač režnjeva bijelog. Mirisni cvjetovi cvatu kasno i vrlo visoka.
Narcis pjesnički Crvena Rim
Video: narcisa. Lukovice narcisa sadi u proljeće cvatu!
Narcis napunjen procvala, ali ne i zadovoljan
Prisiljavanje od narcisa za zimu
Cvijeće sunovrati
Lukovice, narcis
Sadnju sunovrati
Prisiljavajući narcise
Reprodukcija ljiljani
Reprodukcija ljiljani
Nepretenciozan narcis
Presađivanje cvjetnice narcise
Sadnju sunovrati
Rani zrake vrt - narcisa