Streptokarpusy - zašto mi se sviđa?

sadržaj
Video: Herman i sviđa mi se
Ljubitelji ljubičica sada obratiti pozornost na ostale rodbine obitelji Gesneriaceae. Jedan od njih je streptokarpusy. Streptokarpusy su tri vrste: jednovalentnih - razvoju baznu plohu duljine 1 m i širinu od 60 cm, a rozeochnye stabljike. Kolekcionari koji uzgajaju streptokarpusy, bavi rozeta i matičnih tipa. Za crtanje analogiju s ljubičicama, te tip rozeta na sličan pristup u razvoju normalne utičnice Saintpaulia streptokarpusy, uz jednu iznimku - streptokarpusy raste u malim pramenovima - delenki i ljubičasta dati pastorčad. Matične isti tip sličan fialochnym prikolicu.
Video: E.Vaenga i N.Tsiskaridze "I sviđa mi se" plavo svjetlo
Ono što je udario u streptokarpusy jer je cvijeće, veoma visok visoke peduncles, kao da je odvojena od lišća buket lebdi iznad utičnice. Ipak inspirira i potiče pravi žutu boju, koja nema senpolii do sada, a za streptokarpusy je i žuti sjaj, kao i tulipane ili kaktuse.
Rasvjeta i temperature
Kako da se brinu za streptokarpusy? Streptokarpusy došao do nas od planinskih šuma. Geografski stanište treba nam dati osnovna znanja o značajkama skrbi. Oni ne trebaju izravnog sunčevog svjetla, ali im je potrebno jako svjetlo. Od previše jakog sunca spali lišće od njih i izgoriti cvijeće.
Omiljeni temperatura raspon - 22-26 stupnjeva Celzija, a što se tiče kritičnih temperatura, iz vlastitog iskustva da je negdje 12 stupnjeva Celzija i 33 stupnjeva ispod vrha. Prskanje streptokarpusy preporučuju da se ne uključe, kao i sa čestim prskanjem, biljke su prekriveni prašinom, koja nevozmozhon isperite.
zalijevanje
Zalijevanje streptokarpusy potreba branio mekom vodom, ublažene, na primjer, loboda kiseline. Zalijevanje streptokarpusy manje može Saintpaulia, jer oni su sretni tolerirati kratkoročne isušivanje zemljani grumen, vraćajući elastičnost lišća odmah nakon zalijevanja, ali za vrijeme cvatnje nije potrebno prakticirati kao boja blijedi od nedostatka vlage, za razliku od lišća ne vraćajte turgor. Umjereno zalijevanje blagotvoran učinak na streptokarpusy korijen sustava. Overflow, a posebno konstantna preljeva, što uzrokuje nepopravljivu štetu radovima korijenski sustav. Poželjno je da gornji sloj tla je suha između waterings na dodir. Simptomi preljeva su isti kao nedopoliva - biljka wilts.
tlo
Kao preljeva, korijenski sustav je vrlo štetno streptokarpusy gusta mješavina tla. U formiranju tla za biljke potrebnim da uz tvrdo tlo trebate dodati ove ripere kao perlita i vermikulita, sphagnum mahovine. Na streptokarpusy razvija velik broj velikih listova, a time i hranjive mješavine tla u pogledu dušika treba biti podignuta.
Mnogi ljubitelji sobno bilje koristiti spreman zemljane mješavinu kupiti u trgovinama, ali budite oprezni! Bilo spremni zemljani smjesu treba proći preliminarno testiranje na manje vrijednih biljnih vrsta.
Opći uvjeti
Video: Herman - I like it
Uvijek je potrebno smanjiti savjete suhog lišća i mrtvih cvijeća. To je sasvim normalno da je biljka, koja je dosegla starost Strašilo, stari listovi počinju umirati. Streptokarpusy ljubav i vrlo draga toplim tušem. Previše ili netočne gnojenje sastav, kao i nedovoljna rasvjeta može dovesti do vrlo niske cvatnje.
top-dressing
Streptokarpusy - snažan i brz uzgoj biljaka. Oni trebaju stalnu hranjenja gnojiva jednom ili više mjesečno. Poželjno je primijeniti gnojiva u dozama da je pola preporučene od strane proizvođača lijeka. Mi koristimo gnojiva "Kemira suite", Etisso (Etisso) "Saintpaulia"I humusne kiseline u svom čistom obliku. I naravno, mi oploditi samo zdrave biljke.
reprodukcija
Video: I sviđa mi se
Streptokarpusy brzo rastu, a jedan od načina njenog razmnožavanja je podjela grma. Jako razmnožavanje biljke (imaju više vrhova) iz lonca ja uzeti, ja protresti zemlju iz korijena, mentalno buduća podjela liniju, tako da je svaki grm bio jedan vrh i dovoljan broj korijena, a onda se oštar nož i izrezati čistu biljku. Cutoff Mesatm dobije suha 5 - 10 minuta, nakon čega su sadnje biljke u loncima pripremljeni s dimenzijama koje odgovaraju sustava korijena ili na neki drugi način odvoji Dogo grma.
Za reprodukciju također mogu koristiti cijelog lista ili njenog dijela 5 - 7 centimetara. Ja odrezati veliku zrelu zdrav list dati da se osuši 5 - 10 minuta, a zatim ga staviti u posudu s mlakom vodom i stavite u zdjelu na toplo svijetlo mjesto bez propuha. Kada su korijeni rastu u listu više od 1 cm može se staviti u pripremi poklopcem celofan. Poželjno je da je pripravak 50% se sastoji od smjese s perlita vermikulita. Također su izvijestili sa segmentima, rezanja ih na takav način da je rez koji sam stavio u posudu vode se u obliku peteljka.
Unapređenje mladi streptokrapusy odvaja od matičnog lista tek kad su već su se pojavili nekoliko listova, i naravno, potaknuti rast i bolje preživljavanje oni samo trebaju biti u zatvorenom vlažnoj atmosferi stakleniku u plastičnim nakytiem - to ubrzava proces njihovih razvojnih nekoliko puta. Ne zaboravite na jako mlade (2 - 3 mjeseca) cveta šaleći se smanjiti prvi stabljika - neka raste lišće!
Streptokarpusy
Streptokarpusy stjenovita
Fuksija, streptokarpusy i Honeya
Moj omiljeni streptokarpusy!
Streptokarpusy
Reprodukcija streptokarpusy
Streptokarpusy sjeme
Streptokarpusy
Streptokarpusy u vašem domu
Streptokarpusy, priprema za zimski streptokarpusy
Loncima cvijeće, fuksija, streptokarpusy i gloksinija
Reprodukcija streptokarpusy