Čudo u kupu

Čudo u kupu

"Prva čaša vlaži moje usne i gorlo-
Drugo rastjeruje moje odinochestvo-
Treći istražuje moje vnutrennosti-
Četvrti je svjetlo znoj - i ostaviti kroz pore sve tugu po život
Nakon petog čašu osjećam ochischennym-
Šest me podiže u kraljevstvo bessmertiya-
Sedmo ... Žao mi je, ne mogu popiti više!
Osjećam hladan dah vjetra što bdi rukave.
Gdje je Ray? Pusti me voziti povjetarac i odnijeti tamo."

Liu Tang (kineski pjesnik) "čajanka"

Za više od 3000 godina čaj pića, to je tako teško došao u životu čovječanstva, koja je postala ne samo popularno piće, ali je stekao društveni značaj, a proces potrošnje je postala sredstvo za stvaranje komunikacije između ljudi ugodnih i ponašanja - prijateljski. Podrijetlom na Istoku, ona se brzo proširio po cijelom svijetu te je postao sine qua non za postojanje svake osobe balgopoluchnogo. Širi diljem svijeta, čaj donio cijeli izgled čaja rituale i tradicije koje su vezane uz njegovu upotrebu. Na primjer, u Kini i Japanu, gdje je, u stvari, u mnogim podacima i doći na čaj, rođen čaj ceremonije, koji nemaju analoga u svijetu. Ruski tradicionalno piju čaj od samovar s bagels, pite i pekmez. Britanski, prema stoljeća iskustva, stvorio poseban vrijeme u danu kad su ljudi s uobičajenim stupnja, piju čaj na ležeran razgovor s torte, peciva, vafla i muffins. U srednjoj Aziji, piti čaj jako vruće, dok je umotan u toplom kaputu, i na taj način da pobjegne topline. Arapski svijet pijenja čaja u tankim staklenim pločama i to je prva stvar koju oni nude vam kad dođete kući i nalazi se, reći vlasnik o svojim životima, a ne ni primjetiti kako si mu reći sve i više. Kalmyks izrađeni su od pravog čaja juhe, dodajući da je mlijeko, maslac i začine. Ukratko, čovječanstvo je pio čaj kao jedini dopustiti maštu. I to govori samo jedno: čaj - najpopularniji i konzumira pića u svijetu. Pa, kakav piće i pisati pjesme i skladati pjesme?

Čudo u kupu

O podrijetlu mnogih legendi čaj je došao k nama. A i Indija i Kina uzeti kredit za prvenstvo u otvaranju prekrasan piće.

Jedna kineska legenda kaže da je prije više od 5000 godina jedan Shen Nong, koji je kasnije postao bog kineski čaj, prvi otkrio zadivljujući blagotvorno svojstva čajevca. On je dva puta bio otrovan, a spasio ga od smrti rose čajevca koja je pala u usta. Kad se opet otrovan, on nije došao, a umro je prije čajevca. Sada Shen Nong je zaštitnik liječnika u Kini.

Jedna indijska legenda kaže da se osnažujući učinci čaja slučajno otkrio dharma fakira, koji, želeći se posvetiti sedam godina svog života proučavajući budizam, jedan je bio pogođen teškim umora. Pada na zemlju, on je otkinuo nekoliko listova blizu grma i počeo žvakati, nadajući se da ne zaspi. A u stvari, nakon kratkog vremena, slabost nestao Dharma i osjetio izvanrednu nalet hrabrosti i snage.

Čudo u kupu

Ove i mnoge druge drevne legende o čaju ukazuju na to da je od početka otvaranja pića ljudi, to je snažan lijek i restorativne prirodni lijek. Brojne medicinske studije ne prestaje da nas iznenaditi s novim i novim otkrićima u području ljekovita svojstva čaja. Popis korisnih učinaka na ljudski organizam je moguće nastaviti bez kraja. Reci bar da zeleni čaj jača stijenke kapilara, smanjuje njihovu propusnost, ispoljava yadoobezvrezhivayuschy, antiseptičko djelovanje, potiče probavu, smanjuje rizik od karijesa, sprječavanje učinaka zračenja i kemijskih karcinogene na ljudsku kožu, jača imunološki sustav, sprečava razvoj raka, kao i doprinose uništavanju stanica raka. Statistike pokazuju da su Kinezi, aktivna konzumacija čaja u kojoj zbog stoljetne tradicije, bolesni od raka prostate je znatno manje svi ostali ljudi na svijetu. Također, zeleni čaj ublažava simptome i usporava razvoj raka želuca, ima terapeutski učinak na kronični gastritis i prekanceroznih stanja u želucu. Istraživanja su pokazala da čaj ne povećava krvni tlak i povećava količinu kolesterola u krvi, nego čaj katehini normalizirati svoj količinu. Japanski znanstvenici su otkrili da konzumacija deset ili više šalica čaja dnevno, rizik od smrti od kardiovaskularnih bolesti smanjio za 72%. Osim toga, zeleni čaj je bogat izvor vitamina C i raznim mineralima i elementima u tragovima.

Iako čaj grm ne uzgajaju kao ukrasna biljka, koja ga koristi za namijenjenu svrhu, ali, s obzirom na jednostavnost, ljubitelji egzotičnih svibanj pokušati rasti čajevac kod kuće. Tea stablo je otporan na sušu, mraz, niske kiselosti tla, sjenčanje i brdovitom terenu. To je zahvaljujući svojoj dugoj povijesti, postalo je moguće obrađivati ​​čaj, tražeći od njega određeni okus, miris, veličina listova i prilagodljivost različitim klimatskim uvjetima. Imena čajevi često se temelji na ime mjesta gdje su prvi uzgaja kao boja pivo čaj ovisi o kombinaciji dobivene miješanjem sorti.

Čudo u kupu

Evo, na primjer, kao što su razne Camellia sinensis, rod kamelija (Camellia), semestva čaj (Theaceae). Aboridžinske domovina čaja - Kina. To je mala zimzelena stabla koje uglavnom uzgaja specifičnim usjeva u obliku grma, s jakim kurkume šipke iz koje je površina razgranatog uporan korijena. Listovi su izmjenični, duguljasto-ovalnog oblika dužine 4 do 15 cm (iako ponekad doseći čak 30 cm) i širine 2-5 cm, obično dlakavi, ponekad glatka, nazubljeni, izoštriti. Jedan, dva ili tri cvijeće koje se pojavljuju bliže padu, gotovo potpuno skrivena u lisnatim pazušcu. Bjelkasto-ružičaste, pet ili semilepestkovye, mirisne, koji se nalazi u lapovima širine 2-5 cm, oni objesiti na svojim malim (5-15 mm) stabljika. Postoji mnogo cvijeća prašnici i tri do pet malih pistils, svaki tučak može razviti 4-6 jajnici. Cvijeće i čaj samosterilny uglavnom oprašuju insektima. Voća - spljoštena-sferične veličine 2 cm, smeđu boju je podijeljena na savijanje kotiledona, u kojima se nalaze jedan do tri polukružne sjemena. Po kilogramu čaj sjemena padne, oko 500 komada malih plodova. Sjemenke dozrijevaju u rujnu i listopadu.

Čudo u kupu

Video: mijenjanje boja šalice! Magic šalice kao poklon. Iznenađenje prekrasna šalica kameleon

Od sorti Camellia sinensis čaja proizvedenog, većina ih se odnosi na varijacije u razredu Assam, ponekad se nazivaju Camellia sinensis assamica ili Camellia Assamica, za razliku od sorte uzgajaju u Kini, koji su botanički naziv Camellia sinensis sinensis, također je prešao sorti.

Najbliže odnosu našeg čaja - Camellia japonica.

Daljnja varijacija postoji Kambodžanski čaj grm, Camellia sinensis parvifolia, veličinu lima, koji je posrednik između asamski i kineskih sorti. To je malo drvo s malim brojem grana. Za čaj također uključuju podvrsta kao što su rosea s ružičastim cvjetovima i velikim lišće macrophylla s ovim gledištem nije prirodno, to se prikazuje uzgajivača.

Razmnožava čaj sjeme biljaka i vegetativno. Semyanonosnye biljka iz koje ne skupljaju lišće i sjeme za uzgoj, rasplod podvrgnut unakrsnog oprašivanja. Sadnice dobiveni iz tih sjemenki, zasađeni na posebnom polju, zaštićeno od izravnog sunčevog svjetla i vjetra, na jednom hektaru od kojih se povećava na 350 sadnica. Međutim, većina smatra optimalnim vegetativno razmnožavanje čaj grma. Najkasnije do 6-12 mjeseci, sadnice su transplantirani zajedno s grudom zemlje na stalno mjesto, a zatim korijenski sustav dobro će rasti i promjena će biti teško - biljka može umrijeti od oštećenja korijena. Kada prenesene mladi izloženi grm obrezivanje grana dužine ne bi trebalo biti više od 10 cm od tla.

Kineski čaj je podijeljen u zelenoj, crvenoj, žutoj, crvenoj pločica i zelene pločice. I to te skupine podijeljene u četiri podskupine: grube, nježnim, starih i mladih. Mandarina i žuti čaj - najbolji i najskuplji stupanj čaja. Ono što ostaje od proizvodnje različitih vrsta čaja je tlo u prah, pari i utiskuje u čvrste blokove, tablete ili kuglice i poznati su kao cigla čaj. U davna vremena područje Mandžurije, Mongolije i Sibira male pločice čaja koristi kao novac. Neki kineski čajevi se uzgajaju u Tibetu, on je donio isjeckan, a smatra se da je lošije kvalitete. Pivo s brašnom i maslac, on i kalmyk, koristi se kao juha.

Čudo u kupu

Video: čini čuda! Kuhanje čokoladni kolač u šalici

Još uvijek možete razgovarati beskrajno o kineskim čajevima, Cejlon, Tibet ... Njihova raznolikost, ljepota, svojstva pokazuju da je priroda dala da svi budemo zdravi i sretni, samo trebate naučiti ga ignorirati i uživati ​​u njegovim darovima. I dok ljudi i dalje rasti čaj, a obitelji i dalje u susret za šalicu čaja, možemo sa sigurnošću reći - život je lijep!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Jade - moja novčana bogatstvoJade - moja novčana bogatstvo
Udovica Georgea Harrisona je posvetio svoj vrtUdovica Georgea Harrisona je posvetio svoj vrt
Čaj povijest legendarni pićeČaj povijest legendarni piće
Čaj pićeČaj piće
Moje pelargonijeMoje pelargonije
Moja zlatna čudo!Moja zlatna čudo!
To ne raste anturimTo ne raste anturim
Moje dijete begoshiMoje dijete begoshi
Wow naći!Wow naći!
Podrijetlom iz bajkePodrijetlom iz bajke

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea