Korisni korov

Video: korov. Država Mudrost. pitanje 29

Korisni korov

Video: Korisni korov moya-semya.org.ua

Korov često osigurati hranu i sklonište za mnoge korisne insekte, koji se obično ni ne primjećuju. Čovjek, također, mogu koristiti ove biljke. Ovdje su neki primjeri korisnih svojstava korova.

Možete prikupiti mlade koprive lišća. Kada toplinske obrade koprive lišća gube jetkost i može se koristiti za kuhanje ili kipuće salate. Koprivom juha može se koristiti kao uređaj za kosu, dajući mekoću i sjaj kose.

Djetelina, a drugi obični "korov" dolaze u različitim oblicima i bojama. Možete napraviti čaj po stopi od dvije žlice suhih bijelih cvjetova na vodu. Takav čaj može se koristiti kao izvrstan antitussive. Crvena djetelina je korišten u narodnoj medicini za liječenje raka, a sada znanstvenici istražuju ljekovita svojstva ove biljke.

Kao i sve biljke se koriste za biljnih čajeva i infuzijama treba biti oprezan. Dok male doze su koristan za zdravlje, visoke doze mogu biti opasni.

Korisni korov

Video: uništiti korov bez kemikalija

Jedan od najčešćih korova - maslačak. Naravno, čuo o vinu i pekmez od maslačaka, koji su napravljeni od svježeg proljetnog cvijeća. Ali, također možete prikupiti mlade listove, nasjeckati ih i dodati ih u salate, juhe, ili pomfrit. Kuhani maslačak lišće - savršen prilog uz meso s roštilja.

Korisni korov

Želite li vratiti mladost vašoj koži? Onda možda biste trebali isprobati kadu s dodatkom Gavez (Cinquefoil). Pire lišće ove biljke koriste se za liječenje rana, a hladi infuzija Gavez gasi žeđ, pa čak i mogućnosti ukloniti zubobolju. Gavez je također bogat hranjivim tvarima, te je pogodna za kompostiranje. Sok od njegovih listova, pomiješana s vodom može se koristiti kao gnojivo za vrt.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Što učiniti s korovom (videoŠto učiniti s korovom (video
Ja sam gori moj liječnik!Ja sam gori moj liječnik!
Ljekovita svojstva kukuruzaLjekovita svojstva kukuruza
KorovKorov
Crvena djetelinaCrvena djetelina
Korisna svojstva muškatni oraščić i opasnost od njegove upotrebe u velikom brojuKorisna svojstva muškatni oraščić i opasnost od njegove upotrebe u velikom broju
Clover Paschen: opis, svojstva, primjenaClover Paschen: opis, svojstva, primjena
Što korist može donijeti korovŠto korist može donijeti korov
Korisna svojstva djetelineKorisna svojstva djeteline
TrnTrn

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea