Bonsai vlastite ruke
Kad sam prvi put vidio u knjizi o vrtlarstvu te male krive stabala, bilo je osjećaj kao da sam bio u zemlji Lilliput iz bajke „Gulliverova putovanja”. Bonsai Bio sam toliko fasciniran da sam definitivno htjela rasti bonsai vlastite ruke.
sadržaj
Bonsai - konvencionalne biljke, ali odrastao uz pomoć posebne tehnike kako bi im takve složene oblike, kao što su: kosi, plakat, kaskadno, Rock i mnogi drugi.
Kako raste bonsai rukama, to treba vremena i vještina, tako da u trgovinama cvijeća, oni su skupi. I odlučio sam pokušati to učiniti sama, ali to će ili ne, neće biti vidljiv uskoro, imati strpljenja.
Za uzgoj tih biljke su pogodne s ovim japanske umjetnosti - Ficus benjamina, Bugenvilije, Carmona, Citrus, Jade, hibiskus, gardenije, i drugi.
Najjeftiniji će vas i citrusa koštati kava stabla, koji se mogu uzgajati iz sjemena. Iznenađujuće bonsai se dobivaju iz azaleja (Slika u nastavku).
Za zatvoreni bonsai treba koristiti posebne plitke posude na nogama. Spremnici mogu biti gline ili keramike, a unutarnja površina mora biti neglazirana. Odaberite kapaciteta do veličine od drenažnih rupa 2 puta veće od običnih biljaka lonce.
Kao sposobnost vlažnosti tla potrebno 50% koje se sastoji od organskih tvari (treset, smrvljenog korabora, list plijesni) i 50% grubog pijeska. Najlakše je kupiti posebnu betona, što sam učinio.
Bonsai vlastitim rukama. početak
Za početak će sletjeti ukorijenjen rezanje u normalnom loncu i brigu za njega, u skladu sa zahtjevima svojih odabranih biljnih vrsta. Kada je glavni deblo biljke će doći do željene visine, treba Prischepa vrhu i ukloniti neke od donjih grana. Za poboljšanje grananje krune, potrebno je odrezati krajeve gornje bočne grane. Nakon dvije godine, morat ćete presaditi biljke na pladanj pogodna za bonsai, tako odsijecanje korijena do 1/3 dužine. U budućnosti, svake 2 godine presaditi biljku i orezati korijen, i ne zaboravite, po potrebi, patiti natrag vrhove grana, uklanjanje viška puca i hraniti svaka 4-6 tjedna.
Video: Bonsai ficus od Kinki. 1. dio
formacija
Sada je vrijeme da se najzanimljiviji fazi formiranja kruna pomoću aluminijske žice. Uzmite komad žice je 1,5 puta veća od duljine niti, promjer bi trebao biti oko četvrtine promjera navoja. Promjene, suprotno smjeru kazaljke na satu, čvrsto omotati nit, ali ne i široka. Zatim se polako i nježno ga savijati u željenom smjeru. Nakon 3 mjeseca to će biti moguće ukloniti žice, rezanje off joj grickalicu u dijelovima.
Video: Kako napraviti umjetni BONSAI
briga
unutrašnji bonsai zahtijevaju visoku vlažnost, oni bi trebali biti zaštićeni od propuha i držati što dalje od cijevi grijanja. Obratite posebnu pažnju na zalijevanje. Možda ćete morati da se svaki dan da ih uroniti u posudu vode kako bi se tlo dobro natapanje.
Ako imate na raspolaganju vremena i strpljenja, možete rasti bonsai svojim rukama od tla ćete uspjeti. Ova aktivnost nije lako, ali strašno uzbudljivo i donosi veliku moralnu satisfakciju.
Bonsai za početnike
Jade bonsai majstor klase
Foto Ficus benjamina
Iz onoga što možemo rasti bonsai lijepa i visoka?
Bonsai ficus
Moj mali bonsai
Bonsai
Bonsai Ficus Benjamin
Pripravak bonsai
Zalijevanje bonsai
Biljke za Bonsai
Važni aspekti pravilnu njegu
Štetnike (mealybug, mravi, puževi
Bonsai se razlikuju
Kako stvoriti procvat bonsai iz japanske dunje
Kako odabrati drveća bonsai u trgovinama