Bordeaux smjesa čuva moje ruže

U posljednje 3 godine u proljeće i na jesen ću dobiti nekoliko vrsta ruža, od čaja do pletistyh skromnits.Vsevozmozhnye oblicima i veličinama sada žive na moje stranice, ali mnogi od njih dijele zajedničku značajku - „pjegama”, odnosno tzv crvene flecks. 

Na ovoj slici ruža, koja je u vazi života bila čisto bijela. Sljedećeg jutra u cvijeće, vidjela sam sliku. 

bolesne bijela ruža

Na slici ispod ružičnjaka. Broj „pjegama” puno manje, a oni su malo lakši.

pacijenata ruže

Čini se da se ništa nije kriminalac u tim „pjegama” Ne, ali kada želite dobiti čistu bijelu boju, to postaje problem.

Uzrok ovog problema samo pronaći nisam mogao. Takva mjera izloženosti kao kopanje + pepeo, nije dao rezultate. U roku od nekoliko godina, pročitao sam informaciju o tim mjestima. Netko je rekao da oni dolaze od kiše i općenito vlažnom, magla, itd Drugi autori su tvrdili da je to takva obrambena reakcija ruže stanice za napad izvana. Ali to nije bila kiša, i pojavljuju se mrlje, pa čak i šire. Ova infekcija, ako do zaraze proširio do ružičaste, a zatim zarobljen i žute ruže. Pink općenito „zadovoljan” smežurane latice, što se može vidjeti na slici ispod.

bolesne ružičaste ruže

Isprva sam mislio da je siva plijesan napada, ali drugi smatraju pupoljci nisu našli slične znakove.

Tragovi hrđe na cvatnje žute ruže

Uz sve to na listovima vašeg omiljenog čaja bijele ruže, našao sam ovaj „šarm”. Nema šanse da preraste dobrodošli posjetiti! U proljeće i ljeto ove raspon mrlje i mrlje na sebi nije imala lišće. I onda, na kraju sezone, samo takve sorte! Možda crne mrlje - posljedica nedostatka kalija, ali mnogo računati na to se ne isplati.

crne mrlje na lišću bijele ruže

Kao rezultat toga, pronalaženje lijeka i analizu niza bolesti me doveo do Bordeaux smjesu. Oružane s njom, ja sam potrčala u svađa.

Zašto ovaj fungicid?

U stvari, imamo niz različitih opskurnim mjestima, zanemarivanje njihovih optužbi - tako da se u budućnosti izgubiti lijepe biljke. Dakle, trebao sam da liječe razne kojih sam mogao koristiti u kombinaciji s drugim mjerama.

Bordeaux smjesa

Ovaj lijek se zadržava duže od ostalih na listovima biljke, ali to bi trebao biti s velikom pažnjom u skladu s koncentracijom otopine, tako da ne uzrokuje opekline. To je najbolje koristiti mješavinu u vrijeme kada pupoljci procvale i imaju sposobnost da obrađuju sve dijelove biljke.

Kad se smjesa razrijeđena, a što ne mogu miješati

Prvi put sam proširila svoju torbu u 5 litara vode, rješenje će biti previše koncentriran i naškoditi osjetljive latice jednog od mojih ruža. Vrećica se sada na 200 g smjese I je podijeliti na pola i razvozhu broj 2 kantama 5 litara. I oko 100 g vapna
Bordeaux tekućina se ne smije miješati s lijekovima koji razgrađuju u alkalnom srede.Etot lekcije sam naučio dobro se preradom trešnje.

Kako se nositi oboljelih postrojenja

U mom slučaju smo imali mrlje na laticama nepoznatog podrijetla, ponekad osušio latice ružičaste ruže i „Gothic” boja na lišću čaja bijele ruže. Odlučio sam da koriste čitav niz mjera:

Video: Prskanje stabla s tekućim Bordeaux proljeće grmovi

1) tekućine Bordeaux
2) kada pepeo kopanje pochvu-
3) prijenos na novi, obrađene u prethodnom koraku pepela mjesto-
4) spaljivanje obrezivanje dio biljke i njezinih listova.

obrada

Sam proces je puno vremena za napraviti. 

1. Za početak, donio pepeo sa spaljenim stabala (trupaca), iskopao tlo oko biljke s bajunetom lopatama i dodaje pepela tla. Padali na oči, oko 3-4 šake.
2. Najčešći metla kanta splattered cijelu biljku od vrha do dna.

rezultati

Sada je rezultat ove bitke je teško procijeniti s apsolutnom sigurnošću, ali novi pupoljci u kasnu jesen zadovoljan. 
novi usjev bijelih grm ruža

Video: Bluestone PRIMJENA, KARAKTERISTIKE, doziranje

Ali, to ne vrijedi puno uživati. Možda se ne pojavljuju speckles, jer je vrijeme bilo suho ili jesen temperature ne bio za sebe. 

bijele ruže, nakon prskanja i dodavanje pepeo na tlu

Video: Rose. Mini ruža obrezivanje proljeće

Da vidimo što će se dogoditi u narednoj sezoni. Planiram kupiti još 7 novih grmlja. Ja ću biti drago preporuke sorte, savjeti i suptilnosti koji se ne mogu uzeti u obzir, a ne kada je suočen s njima.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
„Crno cvijeće”„Crno cvijeće”
Klasična crvena ružaKlasična crvena ruža
Milijuna crvenih ruža u indijskojMilijuna crvenih ruža u indijskoj
Iznenađujuće Kalanchoe dobro i pitanje „iskusan” -Iznenađujuće Kalanchoe dobro i pitanje „iskusan” -
Kako da se brine za dom ruže?Kako da se brine za dom ruže?
Vrste ružaVrste ruža
Milijun crvene ruže u seluMilijun crvene ruže u selu
Nije zadovoljan sa ružamaNije zadovoljan sa ružama
Ruže bez mrljaRuže bez mrlja
Rose bodljikava - sjajan okusRose bodljikava - sjajan okus
» » » Bordeaux smjesa čuva moje ruže

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea