Glavna pravila za jesen sadnju lukovica

Jesen - topla vremena za vrtlare. To je vrijeme da se osjećaju tužno uzdahnuo, podsjećajući na davni ljeto i zasukati rukave - rad prije zime mnogo više! Jedan od najvažnijih - jesen sadnja gomoljasti biljaka. Da ne bude zabune, vjerujući da samo nešto i potreba - popustiti tlo i držati ga žarulju. Dakle, ne uzgajivači, ne uzimajući u obzir potrebe biljaka, ali mi se ne sviđa?

sadnju lukovica

Nakon što je odlučio reći sve što znam o jeseni sadnje lukovice, bio sam suočen s problemom. Naš klub je u kombinaciji ljubitelje biljaka iz različitih područja - kako u istom članku, dati univerzalne preporuke za stanovnike Urala i Kavkaza? S poštovanjem žele da se materijal ispostavilo da bude koristan svima, odlučio sam izdvojiti najvažnije principe jesen sadnje lukovice. To su univerzalni pravila, znajući da se lako može kretati u vrijeme sadnje, kako bi se utvrdilo potrebu za sklonište u zimi i druge finese relevantnosti u svojoj regiji. 

vrijeme sadnje

U prosjeku, luk u prizemlju korijena nepromerzshey 2 tjedna. Dakle, treba nastaviti. Sigurno već znate, kad imate stabilan dolazi vrijeme mraza. Naravno, majka priroda ponekad može predstaviti s neugodnim iznenađenjima - topiti stabilan nakon mraza, ili iznenadnim nastupom zime, nakon dugog toplog jesen. Nemojte paničariti, mi imamo sve pod kontrolom!

Tulipani su počele rasti u zimi

Ako vaš žarulje imati vremena da proklija, i odjednom zime došao, oni samo trebaju sakriti. Jela grane, sijeno, slama, mrtvo lišće - stane sve što je pri ruci. To se ne odnosi narcise i tulipani klice su predivno prezimiti pod snijegom.

Alternativno mrazevi doći, a niste posadili lukovice. Koliko god to može zvučati ludo, ali to je još uvijek moguće da ih stavi: pred nekoliko odmrzne u kojem se zemlja zagrije dovoljno, pa su imali vremena da se korijen. Dakle, što možete učiniti ako je tlo nije zamrznuto na dubini sadnje. To je način za one koji žele da se rano proljeće cvatu.

Video: Osnovna pravila za jesen foto pucati u jesen list jeseni

Ako vrijeme cvatnje nije principijelno sletio proljeće lukovice, oni savršeno prezimiti iz tla. Vrijednost jesen sadnje lukovice je da vam omogućuje da biste dobili najviše rano cvjetanje. Usput, ako je jesen posaditi lukovice s intervalima od 5-7 dana, možete dobiti krevet u proljeće, kontinuirano cvatu mjesec, ili čak i više! Isprobajte ga - rezultat će vas oduševiti. Osim toga, možete koristiti žarulje tipa i sorte, sadnja vrijeme ograničavaju vrijeme cvatnje. 

Mjesto sadnje lukovice

I opet, ja ću dati osnovne principe, i stvarno se prilagoditi njima. Iz onoga što je potrebno kako bi zaštitili zimovanje na otvorenom polju žarulje? Frost, kontakt sa podzemnih voda i tla od prekomjerne suhoće. Što to znači? To znači da su žarulje zimu treba provesti u tlu, što je mokro ispod njihovog slijetanja, te se suši na njih. Komplicirano? Daleko od toga!

Ako sade lukovice na mjestu s visokom razinom podzemne vode u zimskim mjesecima bili sigurni da padaline nisu mogli doći do svog slijetanja. Tj, pokriti ovu protežu film, štit, profil list - nego što možete. Ova tehnika se naziva suha zimovanje.

Imajte na umu da najbolje zimske lukovice koje rastu na stalno mjesto za nekoliko godina. Dakle, nije potrebno svake godine kopanje tulipane, crocuses i narcise i druge lukovice. Oni mogu rasti bez presađivanje 3-4 godine, to razdoblje ne utječe na veličinu biljke, trajanje cvatnje i dekorativno. 

Sastav tla

To je vrlo važno, svakako pročitajte! Žarulje početi rasti u jesen, tako da je vrlo važno da je lansiranje bilo uspješno. Što vam je potrebno? Plodno tlo. Ona će morati pripremiti unaprijed. Znate, to nije preporučljivo biljne žarulje na svoje mjesto? Naravno - jer je tlo može ostati patogena, pa čak i tretirana fungicidima žarulje su u opasnosti. Kako se ne bi izlagati biljka rizik od infekcije i održavati svoj biljni materijal, bolje je da ih biljka u novom mjestu.

To bi trebao biti sunčano, nedostupna jakih vjetrova, s niskom razinom podzemnih voda, uz plodna tla propusna. Zapamtite razinu kiselosti! Gomoljasti kao blago kiselom ili neutralnom tlu, razina PH 5-7. Stručnjaci savjetuju da se pripremiti mjesto za sadnju lukovica unaprijed za 2 mjeseca. Dodavanje komposta, podešavanje pH, popustiti tlo i dodati vlagozaderzhivayuschih komponente - nemojte zanemariti ništa! Želite li dobiti veliku biljku s punim skup kvalitetnih znakove? 

Video: lala sadnju pravila pasti - Cottage - 19.10.2013 - Broj 61

sadnju lukovica

Tako smo došli do najvažnije - slijetanje. Poznato je da je žarulja dubina sadnje treba odabrati na sljedeći način: u rastresitom tlu - 3 visinu u gustoj tlu - 2 visine veličine žarulja. Kao praktičar, mogu savjetovati način sadnje.

Nikad labav tla u kojem biljka lukovice. Ovdje sam prije 2 mjeseca priprema, tijekom kojih je padala kiša, to je zbijen malo, ali to nije važno. Ja motiku i brazdu sadnju žarulje u njima. Moj princip - Donets lukovice treba odmoriti u gustom sloju tla. Zašto? Dopustite mi objasniti.

Nekad sam mislio da su korijeni žarulja će biti lakše rasti u rastresitom tlu, pa kopaju cvjetnjaka zasađene s dubine od lopatom. Kako sam bio u krivu! Pogledajte: žarulja se sadi, ima korijen. Vrlo je važno da ih ne ometaju! Što se događa u slučaju c iskopava zemlju? Žarulja je uzeti korijen, sediment tla natopljena i postupno smiri, korijenje ustati. Koji je bio rezultat? Oslabljeni biljke s krajem razvoja i cvatnje. Ja sam rekao ništa o svojoj veličini. Općenito, imajte na umu svoje loše iskustvo i biljne žarulje u nekopany zemlju, nećete požaliti.

sadnju lukovica

Trebam li nositi lukovice prije sadnje? Uvijek sam primijeniti fungicida, posebno za novostečenom sadnog materijala. Drugi važan uvjet za uspjeh - zalijevanje nakon sadnje, potrebno je, ako je tlo bilo suho.

Pokušao sam spomenuti najvažnije principe i pravila u jesen sadnje lukovice. Ali, ako imate još pitanja, pitajte! Ili podijeliti svoje iskustvo? To će biti velika, jer je nikada nije previše)

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Sadnja lukovice tulipanaSadnja lukovice tulipana
Gomoljasti, visibaba, muscari i drugiGomoljasti, visibaba, muscari i drugi
Sadnja lukovica cvijeća u jesenSadnja lukovica cvijeća u jesen
Sadnja tulipani u jesenSadnja tulipani u jesen
Prisiljavanje od narcisa za zimuPrisiljavanje od narcisa za zimu
Sadnja tulipani u proljećeSadnja tulipani u proljeće
Proljeće sadnju gomoljasti biljakaProljeće sadnju gomoljasti biljaka
Kada biljka ljetne lukovice?Kada biljka ljetne lukovice?
Sadnju lukovicaSadnju lukovica
Pravila koja treba slijediti tijekom zimskog destilaciju gomoljastiPravila koja treba slijediti tijekom zimskog destilaciju gomoljasti
» » » Glavna pravila za jesen sadnju lukovica

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea