Zimovanje gladioli

zimovanje gladioli

Već četvrtu godinu moja gladiola sigurno prezimiti na otvorenom polju. Sve je počelo s činjenicom da je nakon što je proljeće naći u gredica gladioli proklijala-djecu koji su izgubljeni za vrijeme berbe u jesen. Tada sam odlučio provesti eksperiment - napustio prije zime nekoliko odraslih žarulja.

Na prvi svjetlo mraz rezati lišće biljaka i gomolja prekrivene komposta i suho lišće. U proljeće, čim se zemlja zagrijava, činilo se da proklija i gladioli. Ali, to je loše da zajedno s velikim žaruljama proklijala i djece, koji su nastali prošlog ljeta. Naravno, oni se u takvoj blizini, ocijedite žarulju.

Prva palačinka ispostavilo pijan. Tada sam odlučio napraviti drugačije. U jesen je iskopao sve gladioli, suši i odvojeni djecu. Ona barata kao i obično u mraku trešnja otopinom kalijeva permanganata. Sredinom listopada, prije sadnje gladioli corms ponovno tretirati s istim rješenje, ali sada samo prskanje.

zimovanje gladioli

slijetanje dio pripremiti unaprijed stavljanjem na kopanje kompost. Lukovice sadi na dubini od 18-20 cm. Prije mraz pokrivena slijetanje suhog lišća i slame. Zatim dodatno posut snijeg.

Video: Mi rasti gladioli s djecom Vrtlarstvo Issue 073

Od zimovanje biljke van jaka i zdrava. Buđenje prednost - cvijet strelice overwintered biljke rastu jači. Uostalom, slaba točka strelice na dnu samog žarulja. Biljke koje su zimu, ne može biti vezan za udjele i posađene u proljeće je vezan definitivno, inače će lako slomiti na vjetru. I što je najvažnije - sebe spasio sam od problema podanke zaštite zimi u stanu.

Postoje, naravno, i gubitak, ali ne prelazi postotak od njihove gubitke tijekom proljetne sadnje. Od 320 podanke posađeno je umro samo 8 komada, a ponekad hladno i dosegla -30 stupnjeva.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Veličanstven gladiolaVeličanstven gladiola
Uzgoj gladiolaUzgoj gladiola
Gladiola, gladiola iliGladiola, gladiola ili
Sadnju gladioliSadnju gladioli
Gladiola u zemljiGladiola u zemlji
Kada se sadi gladioli u tlu u proljeće?Kada se sadi gladioli u tlu u proljeće?
Sadnja gladioli u zemlju u proljećeSadnja gladioli u zemlju u proljeće
Kako biljka gladiola u vrtuKako biljka gladiola u vrtu
Zanimljivosti o gladiolaZanimljivosti o gladiola
Gladiola Priscila - valovitog zgodanGladiola Priscila - valovitog zgodan
» » » Zimovanje gladioli

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea