Dekorativni luk Allium

Uvijek sam vjerovao da je ukrasni luk s istim imenom, to je obično i uobičajeno za sve glave s lila biljke. Allium (alium) - ukrasni luk ukrasiti bilo okućnica i svijetle globularne cvjetova. Ovaj nepretenciozan gomoljasti biljka počinje cvjetati u kasno proljeće - rano ljeto, a već duže vrijeme „zamrzne” na vrhuncu ljepote. Nakon cvatnje i tijekom zrenja glave sjeme isušiti ukrasni luk Allium izgledaju vrlo impresivno.

nn

No, prije nekoliko godina u cvjećarnici, vidio sam vrećicu luka uopće s drugim listovima. sletio sam i bio iznenađen ljepotom paperjast loptice. Susjedi ih zove „sladoled na štapiću.” Kao što je bio tada sam saznao da je ovaj tip se zove KARATAVSKY.

To je jedan od najvažnijih dekorativnih i karakterističnim vrstama roda. Peteljka čvrsto uvučeni u zemlju, visinu antene dijela 25-30 cm. Ponekad se uzdiže iznad spljošten lišća, ponekad kraće od njih. Ostavlja širok (20 cm) plavo-zelene do ljubičaste tanke trake duž glatkim rubom. Cvjetovi su svijetlo roza i ljubičasta se spajaju u sferične, mnogi-cvjetati, guste cvat.

oo

Cvate od kraja svibnja za oko 20 dana. Nakon cvatnje ružičaste oblik kutije voća je također vrlo dekorativno. Plodnih u srpnju. karatavskogo luk uvijek zelenilo ostaje mnogo duže nego kod drugih vrsta ovog roda. On je povučen sunčanom mjestu okružen zakržljao biljke tlo pokriva. To je odličan kandidat za sadnju u stjenovitim vrtovima i kontejnera.

oo

dd

stoljeća

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
„Luk sreća” - Allium„Luk sreća” - Allium
Allium - uzgoj i njeguAllium - uzgoj i njegu
Lijep lukLijep luk
Sadnja i njega AlliumSadnja i njega Allium
Allium - raznolikost i vrsteAllium - raznolikost i vrste
Karatavsky lukKaratavsky luk
Ukrasni luk: više nego korisno biljeUkrasni luk: više nego korisno bilje
Schnitt luk na slici plijeni svojim cvijećeSchnitt luk na slici plijeni svojim cvijeće
Luk ukrasni ili AlliumLuk ukrasni ili Allium
Vrste ukrasne mašneVrste ukrasne mašne
» » » Dekorativni luk Allium

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea