Ukrasni luk: više nego korisno bilje

Video: Mješoviti sadnju povrća i bobica

Nekoliko godina sam slijedio ideju za stvaranje cvjetnjak ukrasnog luka (Allium). Sve je počelo s površnog poznanstva s tim biljkama, a kad sam saznao kako raznolik svijet Allium, doslovno izgubio mir)) I onda, prošle jeseni u novom vrtu, sam nosio pothvat. I dok čekam da se snijeg rastopio i počeo vidjeti rezultate ovog rada, reći nešto o tim vrstama koje u svom vrtu i vrtu su žive dugo.

Bumbar na luk vlasac

Bezuvjetno omiljeni - vlasac. Čini se da o tome, već sam rekao, ali su spremni ponoviti, jer stvarno je izuzetan biljka. To je izvor ranog zelene: Olovka raste čim se snijeg otopi. A mlada pero je vrlo ukusna, gotovo bez gorčine. A ako vlasac redovito rezati i dobro zali, usjevi mogu ukloniti doslovno od snijega do snijega. Pa čak i zimi: ova biljka je savršeno pogodan za destilaciju kod kuće.
Vrijedi samo nagomilati nekoliko posude s sadnog materijala, ako želite zelje su bili svi zima: Naslovna vlasac dovoljno samo za dvije kulture, onda on treba opet odmoriti - prije slijetanja natrag na proljeće cvijet krevet.
A ipak - to je univerzalna ukrasna biljka. To može biti posađeno grmlje, a možete - u jednu traku duž granice grebena ili cvijet krevet

Video: Zamrznuta zelena! Kako zamrznuti luk za zimu!

Vlasac u cvijet krevet

To je praktično, jer raste nevjerojatno brzo. Dijeljenje jednog odraslog grma, moguće je napraviti duljina granice od dva metra, ili čak i više, te je doslovno tjedan dana nakon slijetanja, on je veselo postala zelena. A kad cvatu! ..
Jedini nedostatak: u vrijeme cvatnje pera počinje požute, a prenapuhana vlasac može izgledati ružno. Ali to „spali” lako pomoći: jednostavno obrezivanje biljka u potpunosti, ostavljajući ne više od 5 cm iznad površine tla. Već sljedeći dan će biti prvi mladi perje, a vrlo brzo biljke atraktivnost obnovljena.
Ostale izvanredne biljke - Allium Aflatunense. Listovi i nestanak snijega ne čekajte, često ravno iz topljenja snijega nanos izgleda bujno zelenilo.

Video: Dekorativni luk purpl senseyshen.Dlya fito!

Allium Aflatunense rano proljeće

Listovi su široki, mesnat, sočan, s okusom i okus češnjaka. Volim ih koristiti u salatama, posebno u proljeće tijelo poštovati bilo zeleno)) Malo kasnije, visok cvijet stabljike. Lišće u ovom trenutku nema jestive, počnu blijedjeti čim cvijeće cvatu. Stoga je poželjno staviti luk na pozadini cvjetnjaka, ili u sredini (ako je pregled na sve strane), ali tako da u pravom trenutku njihovog ružan izgled je skriven drugih biljaka. Iako, ako se redovito pokupiti vyanuschuyu lišće nije teret, moguće je da napusti grm i na umu

ukrasne lukove

U rano proljeće lišće pojavljuju i utičnice Rosenbach luk. To je njegova skromna cvijeće zaviriti iz iza grma snažan luk aflatunskogo na slici gore. A to je kako to izgleda u rano proljeće.

luk Rosenbach

Cvjetova-lopte oni su vrlo slični, razlikuju se, možda, samo u veličini. Oni su dobri, au cvjetnjaku, a buketi, ali se također može koristiti kao suhog cvijeća.

luk cvat

Nažalost, ove lukove dekorativni efekt je kratko: lišće sušiti u rano ljeto, poput tulipana, narcisa i drugih žarulja. Ali Allium nutans - stabilna ukrasna biljka.

Allium nutans

I to je vrlo korisno: lišće bogati su željezom i vitaminom C, oni su preporuča se koristiti u anemije. I to ne nadražuje želudac, tako da može imati čak i onih koji su kontraindicirani luk zbog bolesti probavnog trakta. Allium nutans se koristi u tibetanskoj medicini.
Ova biljka ne formira žarulje - umjesto da postoji samo mala zadebljanja u donjem dijelu stabljike. Lišće mu stan, sočne i ugodne za vkus- imaju i češnjak okus, kao luk ostavlja aflatunskogo, ali, za razliku od njega, Allium nutans ne coarsens.
Procvat Allium nutans kasnije od ostalih lukove - u drugoj polovici ljeta.

Blooming Allium nutans

Unatoč činjenici da je biljka prilično je zahtjevno na vlagu i prehrane, imam ga uspješno živjeti na tako malom brežuljku, gdje je hrana u redu, ali je voda u ljetnih vrućina nije uvijek dovoljno.

Allium nutans na brdu

I to, kao i vlasac, može se uzgajati kod kuće, dobili zeleno cijele godine.
Osim ovih - lijepe, ukusne i zdrave - lukom, postoji veliki izbor ukrasnih Allium. Na primjer, kratki Allium Oreophilum

Video: Dekorativni luk dzhusay. Razmnožava korijena podjela u proljeće

Allium Oreophilum

Ili evo plavi luk

plavi luk

Pa, kada će se pojaviti u punom sjaju je moj novi luk cvijet krevet, ja ću ti reći o drugim vrstama. Posebno, kolekcija je siguran da se dopunim, tako da subjekt nije suho za dugo vremena :))

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Uzgoj luk vlasac na ležaljkama i brdimaUzgoj luk vlasac na ležaljkama i brdima
VlašacVlašac
Allium - raznolikost i vrsteAllium - raznolikost i vrste
Luk slajd ili allyaryLuk slajd ili allyary
Schnitt luk na slici plijeni svojim cvijećeSchnitt luk na slici plijeni svojim cvijeće
Luk ukrasni ili AlliumLuk ukrasni ili Allium
Vrste ukrasne mašneVrste ukrasne mašne
Povrće u cvjetnom krevetu? Odlična ideja!Povrće u cvjetnom krevetu? Odlična ideja!
Dekorativni luk AlliumDekorativni luk Allium
Uzgoj luk na pen za potrebe obitelji i za provedbuUzgoj luk na pen za potrebe obitelji i za provedbu
» » » Ukrasni luk: više nego korisno bilje

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea