Orchis - divlja orhideja sjevernim geografskim širinama

Ovaj znatiželjni biljka je među članovima naše ugrožene flore - nažalost, uočena orhideje naći u livadama srednjeg pojasa sve rjeđe. Ali ja sam bio sretan da ga vidi i danas u cijelom izuzetne ljepote, da tako kažemo, u punom cvatu))

cvijeće orhideje

Slažem cvijeće orhideje - točne smanjena kopiranja egzotiku južnih orhideje! Da, to nije tako svijetla i upadljive kao što su oni, to sparan ljepote, ali u vlastitu atraktivna. Manji kolosovidnoe cvjetova cvijeće formira na jakim i vrlo visoka (ponekad dosežu 60 cm) klasu. Jedan primjer koji sam susreo, rast manjih - 30 cm, ne više - nego među običnim livadskih trava, isticao i bio je vidljiv iz daljine. 

Video: Dactylorhiza maculata (Orchis) orhideja Dactylorhiza maculata

cvat orhideja

Rijetkih i ugroženih ova vrsta hit, uključujući i zbog činjenice da je Razmnožava se vrlo polako. Jedan od klijanja Preduvjeti orhideje sjemena je poseban odnos (simbioza) sa micelija određenih gljiva. Osim toga, sjeverni egzotični ne voli konkurenciju i voli rasti na slobodnim aktivno množe prostori bilja.
Za neobičan šarolik lišće izdužena, nešto nalik na lišće tulipani, orhideje pod nazivom „kukavica suze.” Prema staroj legendi, mrlje lijevo od suza da prolije Kukavica pining sama.

orhideje list

A, osim neobičnim cvijećem i šarolik lišće, orhideja zainteresirani za svojim korijenima. Oni se formiraju dva gomolja poznate kao salepa ili Kiselny korijena. S obzirom na opskrbu hranjivim tvarima koje se nakupljaju u njima, biljka može, ako je potrebno, prenijeti nepovoljne promjene u uvjetima staništa. Gomolji proizveo dva: jedan (prošle godine) daje snagu mladih biljaka u proljeće, au ovom trenutku postavio drugi i počinje rasti - s rezervama za sljedeću godinu.
Tradicionalna medicina od davnina koristi salepa kao ljekovite tvari, prvenstveno za liječenje bolesti probavnog trakta, kao i sredstva za obnovu i očuvanje snage. Ali sada, zbog realne opasnosti od izumiranja vrsta, za žetvu gomolje divljih orhideja, naravno, to se ne preporučuje.
Međutim, naišao sam priče vrtlara koji je uspješno „pripitomljene” divlji sjeverni orhideje i orhideje se uzgajaju kao kultivirane biljke. Koja je, usput rečeno, također je jedan od načina da se očuvati i obnoviti vid.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Najveći obiteljNajveći obitelj
Orhideje za početnikeOrhideje za početnike
Kako da se brinu za orhidejeKako da se brinu za orhideje
Orhideja sobaOrhideja soba
Orchis u fotografiji: opis tipa i svojim ljekovitim svojstvimaOrchis u fotografiji: opis tipa i svojim ljekovitim svojstvima
Transplantacija phalaenopsis orhidejaTransplantacija phalaenopsis orhideja
Black Dahlia - mit ili stvarnost?Black Dahlia - mit ili stvarnost?
Orhideja Cut: savjeti za briguOrhideja Cut: savjeti za brigu
Orchid - ljepotaOrchid - ljepota
Kako voda orhideje?Kako voda orhideje?
» » » Orchis - divlja orhideja sjevernim geografskim širinama

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea