Šuma i polja biljaka u vrtu: dobričica

Video: Korisni biljke

Ima nešto privlačno u travu po polju, u bojama koje cvatu na livadi svakog ljeta. Mi ispuniti svoje vrtove šik komada uzgajivači, ali zbog ljepote ne treba daleko tražiti - to je tu, samo moj doseg ... I usput, ljepota je također koristan - većina divlje bilje ima ljekovita svojstva.

dobričica

Video: Jestivo divlje trave - Bentgrass i Kentucky bluegrass

Ne, nisam protiv „kulturne” boje))) u mojim cvjetnjaka, oni, naravno, ima u izobilju. No, za neko vrijeme rado ću ih kombinirati s šumskim i poljskim flore, a nikada u svom pothvatu nije bio razočaran.

Prošlog ljeta sam počeo niz publikacija posvećenih dikorossam. On je pričao o hajdučka trava, zdravac, manžeta, Veronica Chamaedrys, Končara (dropwort) a njezina omiljena - puzava ivica. I ovog proljeća utjelovljena još svoju staru ideju - da se stavi cvijet, sastoji se od mirisnih vrtova i ljekovitog samoniklog bilja - tako male (! Još) apoteka povrtnjak. I ovaj put vam želim, prijatelji moji upoznati s biljka koja je otkrivena nedavno - Boudreau HEDERACEA.

Video: ljekovito bilje

Dobričica je lako naći

Sve mora su ga vidjeli, pa čak i korov iz kreveta i cvjetnjaka. Stranica je već jednom pitanje o Boudreau, ali to je vrijedno toga da se vrati na razgovor. To puzanje biljka s niskim (25-30 cm) podiže stabljike sveprisutni i uzgajivači donio fine stupnja, a koristi se kao rubnik i ampelnyh kultura. Za specifičan miris Boudreau zove pas odlicno, a dobio je ime sorokaneduzhnik za njegovu sposobnost da liječe mnoge bolesti.

U stvari, narodne medicina koristi kao Boudreau koleretik, diuretik, anti-upalne, iskašljavanje i analgetika za bolesti dišnog sustava, jetre, mokraćnog mjehura, gastrointestinalnih bolesti, kao i neka druga - s osipa i abrazije.

Phytotherapeutist M.V.Gordeev govori o čudesnim svojstvima i koristi Boudreau HEDERACEA, kao i kako se pravilno prikupljanje i nabavljati lijekove sirovina:

U vrtu Glechoma ne HEDERACEA zahtijeva nikakve posebne uvjete ili skrb. To je izvanredan raste ispod drveća i grmlja, može se koristiti kao pokrovnost u cvjetne vrtove. Cvate vrlo rano, a to je već dobro - zamislite, nedavno je došao snijeg u vrtu biljke još da se probudi i zelenila puzanje puca Boudreau, optočen s ljubičastim cvjetovima, ugodan oku. Ove godine na našem području je procvjetao u travnju!

Video: lunarnog kalendara. Ljekovito bilje. travanj 2016

dobričica

Tada se uzgajaju cvijeće sakriti svoje lišće Boudreau, ali međusobno nisu miješati. U svakom slučaju, imam ga sigurno uz bok rudbekija, zvona, tratinčice, razgon Koloskova i drugih biljaka u cvjetnim gredicama. I, naravno, smjestio sam na vrtu ljekarne))

Boudreau transplantacije je vrlo jednostavno: ona tvori skup puzanje mladice s mladim mjesta koja se korijen, jedva dodiruje tlo. Transplant nosi gotovo bezbolan i apsolutno nezahtjevna. Zapravo, to i presaditi često nije potrebno - samo poslati mladice u pravom smjeru.

A ti si u svom vrtu rastu divlje trave?

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Šuma i polja biljaka u vrtu: puzava ivicaŠuma i polja biljaka u vrtu: puzava ivica
Šuma i polja biljaka u vrtu: Veronica ChamaedrysŠuma i polja biljaka u vrtu: Veronica Chamaedrys
Divlji raž ili Lyme trava elimusDivlji raž ili Lyme trava elimus
Veronica ChamaedrysVeronica Chamaedrys
Puzava ivicaPuzava ivica
Skromna šarm dikorossovSkromna šarm dikorossov
Šuma razgon u vrtuŠuma razgon u vrtu
Bentgrass pobegonosnayaBentgrass pobegonosnaya
Što korist može donijeti korovŠto korist može donijeti korov
Bentgrass pobegoobrazuyuschayaBentgrass pobegoobrazuyuschaya
» » » Šuma i polja biljaka u vrtu: dobričica

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea