Kako produžiti cvjetnice viols

Viola ili maćuhica raste u mnogim vrtovima. A ako im pružiti prave uvjete, u cvatu, oni će biti od ranog proljeća prije snijega, bez pretjerivanja - moja viola prošle jeseni, čak i rani mraz listopada iskusni, s početkom u topiti smo nastavili u cvatu, a pod snijegom, u studenom je otišao u bojama, da ovog proljeća na kraju Travanj cvijeće opet molim. Kako se to može postići?

Viola - miljenik vrtlara

Gdje je bolje posaditi violu

Praktični savjeti: ako želite proširiti cvjetnice viols - posaditi u različitim dijelovima vrta. U sunčanom mjestu, oni cvatu ranije, ali u ljetnih vrućina može zaustaviti cvatnje zajedno. U penumbre cvjetovi pojavljuju kasnije će, možda, ne tako brojni, ali ovdje se ne boje vrućine, tako da možete računati na kontinuiranom cvatnje.

Važno je da je tlo na određenom području je plodno i dobro zadržavaju vlagu - ako viola će patiti od suše i nedostatka hrane, to će sigurno utjecati na svoj izgled. Najbolja opcija - plodna ilovaču s neutralnim reakciju. Ne stavljajte violu u nizinama, gdje je proljeće ili nakon teških ljetnih kiša može otjecati voda: vjerojatnost smrti biljaka. 

Video: Kako produžiti cvatnje petunija. HowHelpPetuniaBlossom

Kako da se brinu za viols

Cvatu obilna i duga, oko Viola će morati voditi brigu o. oni ne zahtijevaju puno: u sušnom pour vrijeme, ne zaboravite da popustiti i korova (ovo posebno osjetljive mlade biljke - korov može ih utopiti). Ako se biljke uzgajaju u kontejnerima (kutije, viseće košare, i tako dalje) treba zalijevati redovito, bez čekanja dok se tlo osuši.

Viola nezahtjevna, ali dobar za njegu govoriti dugo cvjetanje

Korisno hranjenja. Prije sadnje preporuča kako bi se kalijevim karbonatom i fosfatne gnojiva, u samom početku stvaranja pupova u feed biljke nitrophosphate (1 žlica na 10 litara vode), a za vrijeme cvatnje napaja u korijenu s otopinom „Agricola-7” u istom omjeru.

Ako primijetite da je viola postalo još gore cvijet, novi pupoljci nisu formirana ili se formiraju slabo, izrezati biljke, ostavljajući stabljike duge 10-12 cm, a obilno zaliti Feed - tako da potiču rast mladice i novi val cvatnje.

Izblijedjele cvijeće se savjetuje da redovito uklanjati i vuče izbojci skraćene, ali ne možete to učiniti ako želite koristiti svaku priliku uzgajati violu. Nisam primjetio da se ti postupci značajno utječe na trajanje ili obilje cvatnje.

Kako s propagandom violu

Ako vaš vrt raste neravnomjerno violu, njihovi cvijeće oduševit će oka sve sezone. Stoga je potrebno koristiti sve dostupne metode njihovog razmnožavanja, pa čak i više, to je dovoljno.

razmnožavanje sjemena

Sijati violu može biti nekoliko datumi: sije se u siječnju i veljači, oni će cvjetati već krajem prvog proljeća - početkom ljeta (iako, kako rasti sadnica nije previše lako: u toplom stanu, uz nedostatak svjetlosti sadnica se pruži i dobio vrlo slab). Sadnice ožujka sadnju prve cvijeće rasti to je lako dati u drugom poluvremenu leta-. Oni i druge biljke sa sigurnim zime će cvatu obilato za sljedeću godinu, s početkom u rano proljeće.

Sije proljeće ljeto viola već cvatu obilato

Ako sijete violu u ljeto (lipanj-srpanj) i posadi na stalno mjesto u kolovozu im cvjeta vidjet ćete sljedeći proljeće. Prednost ljetnog usjeva - prilika da se sijati direktno u vrtu, bez komplikacija lonce, rasvjete i druge „radosti” kućnom sadnicama. 

Mnoge vrste viole dati autoseminacija, a ako ne ukloniti cvjetne stapke sa bolls, možete dobiti zdrave i snažne biljke sve to bez ikakvog napora - u proljeće se samo da će se transplantirati na željeno mjesto u vrtu.

Video: Kako produžiti cvatnje violu !!?

Ako rastu vlastite sadnice iz sjemena ne želite, možete kupiti spreman - proljetni cvatnje niz viols su obično velike. Zatim najuspješniji sorte možete jednostavno spremiti i razmnožavati vegetativno: reznice ili raslojavanje. A da bi uspješna kupnja će pomoći članak

umnožavanja raslojavanje

Mnoge vrste viole obliku dugih bočne izdanke. U ranu jesen (rujan) ih nježno (kako se ne bi oštetio) prishpilivayut na zemlju i okopavanje. Do kraja sezone, oni obično uzeti korijen, au proljeće mladi viola može biti pohranjena na stalno mjesto. Početak njihove cvatnje ovisi o tome koliko jak i dobro oblikovan izdanak bi - u pravilu, to se događa krajem proljeća (svibnja).

Viola jednostavno reproducirati

Ukorijenjene reznice dobro, iako sam se dogodilo i neuspjesi. No, ova metoda je znatno brže nego sadnica metodu kako bi dobili cvjetnica. Štoviše, karakteristike pohranjeni sortnih.

Video: Uzgoj cvijeća i ukrasnih lišće biljaka

Posaditi aktivnije formirao sporedni izbojci, vuče njegov savjet malo pritenit. No, nije sve vrste potrebi - mnogi dobro razgranata, bez dodatnog napora s naše strane.

razmnožavanje reznicama

Cijepljenih violu prvi put sam pokušala ove zime. moj spontane Pokus viols Počelo je vrijeme topiti veljače. Kasnije sam pročitao da cijepljenih violu može biti od svibnja do srpnja i početkom jeseni ukorijenjene biljke se sade u stalno mjesto.

Kao što se reznice apikalni puca, u kojima je čvor bi trebao biti 2-3. Ja sam ih navijali u lonac, pokrivajući prvo prozirne plastične čaše. U toploj sezoni posaditi reznice mogu biti presađeni u krevetu, pokriven film po prvi put. Važno je da se reznice nisu u izravnoj sunčevoj svjetlosti, a tlo je uvijek vlažna. Zakorjenjivanje traje u prosjeku 3-4 tjedna. Moj kućni ljubimci veljače već u cvatu))

Viola Bijela dama

Video: Savjeti za vrt / Vrtlarstvo Savjeti

A ti u vrtu Viola dugo cvatu?

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Uzgoj Viola cvijećeUzgoj Viola cvijeće
Šarmantna viola - "Pansies"Šarmantna viola - "Pansies"
Eyed izvještačena: što vrste ljubičica sada u modiEyed izvještačena: što vrste ljubičica sada u modi
Viola ili maćuhicaViola ili maćuhica
Primamljiv očiPrimamljiv oči
Viola vitrokka, oduševljava sa svijetlim bojamaViola vitrokka, oduševljava sa svijetlim bojama
Maćuhica Pansies ili samoMaćuhica Pansies ili samo
Pansies (Viola: opis, reproduciranje, korištenje, zaštita, fotoPansies (Viola: opis, reproduciranje, korištenje, zaštita, foto
Kada biljka viola?Kada biljka viola?
Viola, ili „maćuhica”Viola, ili „maćuhica”
» » » Kako produžiti cvjetnice viols

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea