Dicentra - slomljena srca - sadnju i njegu
Nakon što se u gradskom tržištu, vidio sam svijetlo ružičasti cvijet, udario me sa neobičnog oblika u obliku srca s bijelim „kapljice” u sredini. Bilo je lamprocapnos. Brz i poslovan djevojke starije žene namamio nam svoje prve jutarnje kupce, oduševljeno hvalio proizvod. Doista, izbor boja je ogroman: od skromnih ljubičice i bujne asters na ponosne Narcisa i frezije egzotično. Prodaja robe „lice”: cvijeće uzgajaju u rasadniku, presadnice, mladice i sjemenje za svaki ukus i boju. Ali vidim Dicentra, nisam mogla gledati dalje od šarm njegovih cvjetova, srca i ostavlja mrežastu.Nakon što sam saznala da postoji legenda: lijepa Jeanette izgubio u šumi, i spasio, i odvezao se do kuće njenog zgodnog mladića na konju. Kad je otišao, poljubio ju je, budući da je bio veseli povratku Spasitelja. No, nakon nekog vremena Jeanette vidio okićen povorci na kraju naselja. Bilo je to vjenčanje procesija i ode ispred jednog čovjeka s drugom djevojkom. Jeanette je posrnuo, pao na zemlju, a srce joj je podijeliti s boli. Na licu mjesta te je narasla Dicentra, koji je u različitim zemljama pjesnički pod nazivom „slomljeno srce”, „srce Jeannette”, „cvijet srce”.
sadržaj
Video: Dicentra (slomljena srca). Nezahtjevna biljka za sjenovitim mjestima
Naravno, ja sam htjela biti čudo na njegovu dacha. Ova nezahtjevna trajnica visine 30 cm do 1,5 m (ovisno o razredu) ima više od dvadeset vrtnog sorti. Bilo bi mogućnost: Ja bi to sve kupiti. No, to je bio ograničen po prvi put u dvije varijante, da vidimo kako su navikli.
Izabrao sam lamprocapnos i Dicentra Formosa. Prilikom kupnje sadnice, bio sam iznenađen kako bi saznali da je prije desetak godina, ovaj neobični cvijet je izbačen iz ruskog vrtova sa svim vrstama inozemstvo egzote. Danas Dicentra vratio natrag u našim krajevima. Ona je ukrašena s vrtovima, uređenje okoliša, živi kod kuće prozorske u konzervatorijima i tako. Itd. A sve vrste biljaka su veoma skroman i dobro udomaćeni na novu lokaciju.
Uhvatio sam te moja ljepota, odrasla blagdan za oči, te u prvoj godini sadnje procvjetala čuperke ružičastih cvatovima. Ova prekrasna cvijet osvježava moj mali vrt, pozdravio je dolazak prvog proljetnog sunca nakon duge prehlade.
cvatnje razdoblje lamprocapnos To traje od početka svibnja do sredine lipnja, Dicentra lijep ugodan za oči od ranog ljeta do jeseni. Nakon cvatnje antena dijelova Dicentra „spava” do sljedećeg proljeća. Ponekad je ponovo cvatu u kolovozu i cvatu sve do kraja rujna. Takav ugodno iznenađenje postaje prava poslastica za sve moje obitelji.
Dicentra - samo voda-zahtjevna biljka, treba odvodnja, dobro navlažiti tlo s dovoljnom količinom humus. Ali (!) Ako je voda stagnira, njegove velike korijenje trune brzo, razmislite o ovom upozorenje kada će biti posađeno Dicentra na svoje stranice. Dicentra za sadnju, možete odabrati bilo koji kutak vrta. ona brzo počinje cvjetati na sunčanoj strani, ali grm i dalje usporava. U sjeni grma raste snažno, a cvjetovi cvatu nešto kasnije, no procvat razdoblje povećan.
Sam je stavio u društvu pions i jaglaca, po savjetu iskusnih vrtlara. Jako ne biti obložen slijetanje, a ja ispalo predivno lijepa „buket” u cvjetne gredice. Dicentra je vrlo prijateljski i dobiva zajedno dobro s drugim vrstama biljaka. eksperimentirao sam s božuri i jaglaca, a moj susjed na vikend vrt dizajniran za Dacha kući: Dicentra zasadio tri sorte u kombinaciji s Doronicum Altai i bijelih narcisa. Ispalo je prilično učinkovit.
njega Dicentra jednostavan. Njezini korijeni u izobilju kisika je potrebno, tako da treba redovito raskliman tlo ispod grmlja. Kad proljeće hladno sjedne morati zatvoriti samo izlegle rostochku debele polietilenski film. Usput, samo klice Dicentra netkani treba pokriti, kako bi se osigurala ispravnu mikroklimu unutar premaza. Kad je ottsvetot, grane režu u korijenu, ostavljajući vrlo malo proizlazi 3-5 cm u visinu. Suhe grane izvući život iz usnulih biljaka, tako da bi trebao biti uklonjen na kraju svake sezone.
izvrstan preljev za Dicentra se gnojivo sadrži dušik, oni bi trebali gnojenje grmlja u razdoblju cvatnje. U rano proljeće treba superfosfat, au jesen pod svakom grmu treba zaliti humusa i pažljivo izlijte pod root tinktura divizma (gnoja). Uz pravilnu grm skrb raste neobično, ali nikad postaje korova.
Ovaj cvijet voli dosljednost - to ne zahtijeva godišnju transplantaciji i prekrasnim cvjeta na istom mjestu 5-6 godina. Mi ćemo pronaći neko drugo mjesto u vrtu je potrebna nakon tog datuma. U Dicentra postoji jedan nedostatak, možda - samo. Bush bi trebao biti podijeljen svake godine ili dvije, ili debeli gomoljasto truleži i biljka umire. Iako je ovaj nedostatak može se identificirati u dostojanstvu, jer ćete biti nove biljke, a neće morati ništa kupiti svake godine, ako se odlučite za preciziranje Dicentra druge dijelove vašeg vrta.
Dicentra propagira Vrlo jednostavno: dijeljenjem grmlje i reznice, barem - sjemenke. Činjenica da sjeme ovog cvijeta je vrlo hirovita, a ne uvijek raste, pogotovo u srednjoj zoni. Ali ako ipak usuditi Dicentra raste iz sjemena, imajte na umu da morate da se biljka u zimskim mjesecima. Budite sigurni da pažljivo skrivaju sijanje filma premaza.
Video: Dicentra
Misliš da sam ograničen na samo dvije vrste Dicentra? Uopće ne. Odlučio sam za ukrašavanje cvijeća, srca sjevernoj strani njegovoj ladanjskoj kući i organizirati cvjetne granične sjenovitim stazama u vrtu. Sentimentalnost? Možda. U principu, kupio sam još dvije vrste Dicentra „zlatne suze” i „patuljak”.
A sada ću vam reći o karakteristikama mojih igrača.
Dicentra „zlatne suze”
Video: Dicentra (slomljeno srce) Uzgoj i briga jednostavno!
Dicentra „zlatne suze” - višegodišnja penjanje, ukrašen žutim i ružičastim pupoljcima. Cvate od ranog ljeta do prvog mraza, a doseže visinu od 3 metra. On nije nemiran i osjeća se dobro u hladu, ali je potrebna njegova podrška. Rešetka-podrška može biti od običnog drvenog reek- na 2-3rd godine nakon sadnje biljke se potpuno upletena grane će se zatvoriti podršku.
Video: Dicentra cvijeće vrt trajnice
Dicentra „patuljak”
Dicentra „patuljak”, visine 15 cm, savršeno prilagođene hladovini vrta drveća i visokih grmova. Njezini cvjetovi, srca razlikuju nježne roza-ljubičaste nijanse. Ostavlja pinnatisect, nalik paprati ostavlja na tanke fleksibilne stabljike, naklonio Dale. Iz ovog jedinstvenog višegodišnje može napraviti cvijet tepiha u vrtu. A, ako idete na ovaj mat, zbog fleksibilnosti stabljike i jak korijenski sustav biljke brzo oporavlja.
Dicentra „odličan”
Dicentra „odličan” u zamračenom dijelu vrta raste do 1 metar, na sunčanoj strani nije više od 30 cm Ovaj je najprobirljivije biljka sorta koja zahtijeva pozornost :. Gotovo polosh po suhom vremenu, odmah počinje sušiti. I pereuvlazhnyat je vrlo nepoželjno, a blizina podzemnih voda i to ne stoji. Da je takav „hirovit”.
Dicentra „lijepa”
Dicentra „lijepa” emigrirao u Rusiju iz Sjeverne Amerike. Visina grma to varira od 30 do 60 cm, ovisno o solarnom sjena ili slijetanja strane. Njegova stabljika s cvatovima su mnogo veći nego lamprocapnos i latica malo proširio na bazu. Cvjetovi su lavanda izdužena, elegantan, ja bih ih nazvati klizačica. cvjetanja razdoblje: od kraja svibnja do početka rujna.
Ovdje su moji štićenici, svaki - s vlastitim karakterom, ali ne manje atraktivan. Svi napori na rastuću Dicentra otplaćuje stostruko, kada pogledate svoje rascvjetale sjaju.
"Broken Heart" Jeanette
Legenda Narcisa
Dicentra ili slomljeno srce
Dicentra ili slomljeno srce
Nova tvornica u mom vrtu: Dicentra formosa Aurora
Imena lijepih cvjetova za bukete savršene
Lamprocapnos
Huttuiniya srcolik
Dicentra dicentra
Dicentra
Dicentra patuljak
Dicentra