Takva različita odlicno

Za oko 2 tjedna, ja cvjeta bombona. Ova biljka je jedan od mojih favorita. Pepermint eterično ulje inspirira i ažuriranja. Mint je tako svestran da se može koristiti u medicini, parfema, kuhanje. Ne samo čaj s mentom može podići raspoloženje, ali i meso s mentom percipiraju sasvim drugačije. Nekoliko prije mog muža majke godina kuhano punjena metvice, jer sam uvjeren da meso neće pokvariti metvice.

moj Pepermint

Metvica - višegodišnja zeljasta biljka koja pripada obitelji Lamiaceae. Menta razlikovati od drugih biljaka jedinstvena osvježavajuće, poput hladnom mirisa, a sve zbog metvice lišće sadrži posebne ulja. 

Moja nana ribnjak

Pepermint je poznato da ljudi u staroj Grčkoj, Egipćani ga stavio u faraonovu grobnicu, a ona je dobila ime u čast nimfe Policajci pretvorio u biljku s hladnom, ali zaista veličanstvene nježan, osvježavajući miris.

Pepermint između sjenicom i ribnjak

sadnja mente

Sadnja odlicno je potrebno u proljeće u travnju ili u ljeto, početkom kolovoza. Imajte na umu da je to vrlo brzo raste i može preživjeti i druge biljke.

Menta preferira labav plodno tlo s puno svjetla. Rusty možete na karbonatnim tlima, ali okus neće biti previše silnym.U sam apsolutno metvica raste u hladu, između breza, TUI, sjenicom i ribnjak. Ja oploditi tlo je dosta dugo vremena, ali metvice to još nije pogođena. Dobro ponašao odlicno osjetio između krkavine stabla. Teška glina tla s ustajalom metvice vode neće preživjeti.

Zemljište treba čistiti od korova i dodati organskih i mineralnih gnojiva (obično donosim u okviru programa na pakovanju). Ako je teren sirova, potrebno je napraviti greben iznad isparavanje vlage bolje, ako je zemljište, naprotiv, brzo se suši, ne nizak greben vodi se više borave u njima.

Nakon sadnje, vode potrebu za metvice. Kad sam sijao svoje sjeme, prolio sam utor na grebenu, sijao sjeme i pokrivena zemljom, malo usitnjavanje. 

reprodukcija odlicno

Najpopularnija metoda među amaterski vrtlari, naravno, sjeme. Sow metvice može se izravno u zemlju, a može biti posađeno u posudama kod kuće, a zatim zasađena u vrtu ili u posude ostaviti.

Metvica dobro razmnožava reznicama korijena uz nastavak bubrega, kada su već oko 5 listova. Izrežite reznice su smješteni u brazdama i prisypaya tlo, zali, nakon kratkog vremena su uzeti korijen. Ova metoda je dobra za tipa prijenosa i razreda svojstvima.

Video: Metvica ćufta juha recept iz kuhara / Ilja Lazerson / Azerbejdžanski kuhinje

njega odlicno

Osnovna briga za metvice je plijevljenje, labavljenju tla, navodnjavanje. Njegova odlicno sam zalijevati 2 puta mjesečno tijekom ljeta.
Gnojidbe dušikom, fosfora gnojiva tijekom vegetacije neće biti suvišno. 
Svake tri godine, zemljište vrijedi ponoviti, jer korov potiče gubitak metvice biljaka.
U jesen tlo vrijedi bolje zamulchirovat kopnu ili grana sklonište smreke, slame.

Prikupljanje i skladištenje metvice

Menta bere već u prvoj godini sadnje. Prije cvatnje suza menta list za sušenje, u tom razdoblju, listovi su zasićene najkorisnije tvari. Morate da se osuši u grozdovima u hladu. Obično ih sušiti na tavanu ispod krova. Ovo odlicno zadržati okus i miris tijekom zime.

Po želji blagdan i svježe bilje, za to je potrebno rezati oprati i staviti na posudu tankim vlažnog tkiva u hladnjaku, I mjesto bez tkiva, ali imajte na 0 °.

vrste metvice

Ljudi mogu biti pozvani Dragoljub metvice, Perekop, bezhava, ali bez obzira na to se zove, ona koristi puno ljudi. Rhode metvica ima mnogo različitih vrsta. Priznajem, zasadio bombona iz ljubavi prema samoj tvornici, ali je divno ukrasiti naš mali susjedstvu ribnjak, početak možda, to je s tom vrstom.

nana

Dobiti izborom Agnglii već od 16. stoljeća. Ova vrsta metvice - trajnica, može rasti oko 1 m visine. Visina mom metvice mnogo skromniji. Listovi su svijetle, sočan zelene boje. Korijeni se nalaze na dubini od oko 15 cm, su čvorovi iz kojih puno malih korijena. Cvijet moje paprene metvice blijedo ljubičaste cvjetove, ali oni također mogu biti ljubičasta ili blijedo ružičasta. Prikupljeni cvijeće u šiljastim cvatovima. Ona počinje cvjetati bombona od lipnja do kolovoza, ali mislim da ove godine mi je odlicno cvatu i dalje ostao pol tjedana.

Pepermint je bogat vrstama i zanimljive vrste:

• Limunska pepermint (Mentha piperita var.citrata) - Ne smije se miješati s Melissa, koji se često također se spominju kao „limun metvice.” Postoje mnoge vrste: limun, naranče, bergamota i drugih citrusa nijanse miris.

Limun Pepermint - Mentha piperita x var. citrata

• Tirinžanin pepermint (Mentha piperita var.multimentha) - Ova sorta ima vrlo izražen miris mentola.

Tirinžanin odlicno

Područje metvice (Mentha arvensis)

Mentha arvensis često raste u šumskom pojasu, u Rusiji u divljini ga je moguće pronaći gotovo svugdje. Ovaj tip voli vlagu, tako raste uz obale rijeka i jezera, ali u poljima i livadama, moguće je slobodno susret. dugoročni pogled BiH. Biljka od oko 50 cm, rezbarene listovi zaobljeni, izdužen ili oblik jajeta. 

Područje metvice (Mentha arvensis)

Video: Čokolada medenjak c odlicno

Apple metvice (Mentha suaveolens variegata)

Ovaj oblik se također odnosi na mente trajnica. On je vrlo brzo i snažno raste. Ostavlja smežurani, mekani s bijelim obrubom oko ruba. Ova mekana odlicno odiše neobičan okus.

jabuka odlicno

Mentha suaveolens - Mentha suaveolens & amp; # 39 Variegata'

Pepermint jabučna, rotundifolia ili metvice (Mentha rotundifolia)

Ova vrsta metvice vrlo je volio u kuhanje i jelo, s obzirom na činjenicu da ima osjetljivu miris i okus. Kako bi isključen metvice s prizvukom jabuke, crnog ribiza list, ananas. Grm visine od oko 55 cm. Perennial.

Apple metvica ili menta rotundifolia - Mentha rotundifolia

Postoji veliki broj vrsta metvice, vrlo različitih okusa i mirisa, pa čak i više vrsta metvice s različitim bojama i okusa: čokolada, đumbir, banane, jabuke, naranče, ananas, struja i složenog sastava. A vi mislili metvice - ovaj jednostavan biljku? :)

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Ljekovita svojstva različitih vrsta metviceLjekovita svojstva različitih vrsta metvice
Pepermint lišćePepermint lišće
Bergamota odlicnoBergamota odlicno
Korisna svojstva metviceKorisna svojstva metvice
Mint: korisna svojstvaMint: korisna svojstva
Prekrasan i korisna biljkaPrekrasan i korisna biljka
Menta u našem vrtuMenta u našem vrtu
Korisna svojstva PepermintKorisna svojstva Pepermint
Metvica - čudo biljkaMetvica - čudo biljka
Javite nam se: paprene ljekovita svojstva i kontraindikacijeJavite nam se: paprene ljekovita svojstva i kontraindikacije
» » » Takva različita odlicno

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea