Darmera štitnjače

Ako Heuchera i tiarel la iz kamenika obitelji u našem vrtu parcele registrirane za dugo vremena, nešto o darmera (Darmera peltata), njihov rođak, postao poznat tek nedavno. Njezin drugi naziv - peltifillum (Peltiphyl-Lum peltata).
Darmera štitnjače - jedini predstavnik roda. Glavna prednost: ona, kao Heuchera, s uspjehom se može uzgajati u djelomičnu sjenu.
Darmera sam dobio debelu rizoma. Ona je sjela na mjestu malo više: sugerirao da su listovi s dugim peteljkama i narasti do 50 cm u dužinu. Ja sade u jesen. Tlo na mjestu je slabo kiselina, glina - bilo je potrebno dodati malo komposta. A u proljeće, nakon snijega, hrani „mladika” amonijev nitrat.
I to proljeće, negdje u sredini svibnja, mjestu zasađena darmera rasla visoka crvenkaste stabljike s bijele dlake s cvat na kraju do 10 cm u promjeru s nježnim ružičastim cvjetovima. I tek nakon cvatnje počela rasti lišće - tamno zelena, u obliku lijevka, okrugli i vrlo originalan. Međutim, oni su bili veličine malog ....
Video: Divovski Cvijeće
Ispada da je pravi veličine (50 cm) darmera ostavlja doći za nekoliko godina, kad će rasti i puzanje rizoma. Tada je površina velikog bubrega raste više od jednog cvijet stabljike, ali nekoliko.
Čekao sam ottsvetut cvijeće i isušuju, ali sjeme nisu učvršćeni.
Proširenje na nekim metara, s velikim, čvrsto pritisne jedni protiv drugih listova, darmera može rasti pojedinačno ili u grupi s drugim biljkama. Preferira vlažno, labave, neutralni ili slabo kisele tlo. Do uvjetima okoline nisu jako zahtjevna, a to je vrlo važno - to ne zahtijeva sklonište za zimu. Šteta je da nema tijelo vodom na mom mjestu, darmera će biti njegov pravi ukras!
Vrste Alokaziya - Alokaziya Sander Alokaziya i ostale low
Darmera ili tiroidni peltifillum
Heuchera
Heuchera hibrid
Heuchera američki
Heuchera cilindrični
Badan
Darmera ili tiroidni peltifillum
Heuchera
Heuchera cilindrični
Heuchera melkotsvetkovaya
Kamenika