Kamenika

Ime ovog roda dolazi od latinske riječi saxum - kamena i Frage - pauza. Ove zimzelena trajnica su stvarno u mogućnosti da rastu na stijenama i gotovo golim stijenama. U prirodi, često se nalaze na vapnenca i granita.
Mali listovi formiraju rozetu, sivo-zelena sa zubima na rubu. Vlat malih cvjetova sjedi na dugim peteljkama. Slikarstvo bijele, svijetlo žuta, crvena.
Ovaj mali biljčice (4-8 cm) vrlo dekorativno. Cvjeta u svibnju - lipnju.
Primjena kamenika u vrtu
Kamenika se nalazi na sjevernim i istočnim obroncima kamenja, ali ova vrsta poželjne biljke u humusa tla, gdje tvori guste šipražje. Koristi se za kamenjare.
reprodukcija kamenika
To razmnožavati cijepljenjem kamenika ljeta i podjela rizoma.
Video: Mladi i kamenika
Pogođeni siva trulež, hrđe, pepelnice, list mrlja i nematode.
Kamenika Arends raste na mom mjestu već 6 godina, ona ima za mene kao kvržicu veličine zelenom mahovinom dlan.
Video: kamenika njegu
Mjesto za njega odjednom odlučio sunčano, pa se moralo zalijevati često. Nakon nekog vremena, gruda pretvorio u prekrasnom zelenom tepihu koji je početkom svibnja „dobio” drugi stup - cijelu sagu svijetle cvijeće na vitkim nogama. Tijekom vremena, ova ljepota malo blijedo, a nakon 3-4 tjedna i sve je bilo gotovo.
Izblijedjele cvijet stabljike i cut čisto u bazi. Pad opet upali zeleno i raste nova vlast, jer on ne treba trošiti energiju na dozrijevanje sjemena.
primjetio sam da kad je jako vruće, cjelovitost „tepih” krše ćelav mjesta - presušio utičnice baze. Ove pjege idem spavati sa svježim tla i često zalijevati. oni postupno stroži i zavjese zid opet izgleda atraktivno.
Malo kasnije, moj site je puniti kamenika iste vrste sa samo bijelim cvijećem koje sam već posađeno u djelomičnu sjenu, gdje se ne razbjesniti užasna zrake podnevnog sunca.
Kamenika i brzo je rastao. Cvjetovi belotsvetkovaya kamenika kasnije, ali isto tako u svibnju. Pa propagira rozete i sjemenke.
Kamenika soba i briga za nju
Kamenika
Badan
Badan hibridni
Kamenika cvijet - život u kamenu
Kamenika Arends
Obrastao mahovinom kamenika
Kamenika cvijet i njezin uzgoj
Godina kamenika
Kamenika Arends
Mahovine kamenika u alpskom brda
Razmnožavanje reznicama kamenika