Minijaturni griješi: reprodukcija

Video: Sinningia leucotricha

Griješi Ozark Pink SunriseČesto se događa da dok rade s griješi, zalijevanje ili košenje rozeta lišća na tanke stabljike tek odlomljene iz gomolja. Kako dalje?

Video: Minijaturni namještaj (1959)

Ništa nije u redu s tim, kao dio podzemlja i postoji kako bi se nastaviti rast u slučaju povišenog smrti. U pravilu, nakon 1-2 tjedana od tla pokazuju novi izdanak. Zatim morate djelovati na isti način kao i nakon razdoblja odmora.

Što učiniti s utičnica odlomljene?

To je najbolje očistiti unutarnji barel dno, ostavljajući 4-6 jake listove, stavi ovu mladu rozeta na navijali na bilo koji raspoloživi kapacitet vlage zraka i podloge. Tradicionalno smatra najboljim za iskorjenjivanje sphagnum mahovine, ali da bi to stvarno pokazao svim svojim korisnim svojstvima, mahovina bi trebao biti živ. U toplije male količine mahovine mogu se prikupljati u vlažnim područjima od smreke šume ili močvare. Pročišćeni Moss dobro čuva u zatvorenoj vrećici u zamrzivača u hladnjak, a može se otopiti i koristiti kada je potrebno - mahovina vratiti sve njihove osobine.

Za urbane stanovnike dostupnijim komponenti koje se mogu kupiti u trgovini, kao što su perlit, vermikulit ili treseta komposta tablete. Svi oni su također prikladni kao podloga za zakorjenjivanje, ali treba imati na umu da, dok je rezanje griješi ne pojavljuje korijene, da bi ga u teplichke ili samo ispod paketa u dobro osvijetljenom mjestu bez izravnog sunca.
Navijali glave ili postrani izbojci najbrži i najpouzdaniji način uzgoja mini grijeha. Uz rast u prvih korijena potomka počinje da se formira novi gomolja i obično u roku od 2-3 mjeseca novi pogon spreman da procvate.

ukorjenjivanja lišće

Navijali ostavlja još jedan mogući način reprodukcije mini griješi, ali, na žalost, nije tako pouzdan kao što ljubičica.

Prvi rezanje minijaturne vrste uspio sam dobiti samo tri godine nakon što sam vidjela ove biljke na fotografijama, a to je bio samo list stabljika. Naravno, tretiraju ga ja kao relikviju, a pokušao staviti u najboljim uvjetima. Za iskorjenjivanje uzeti lagani supstrat, lonac s listom postavljena u teplichku. Očigledno, rezanje osjećati dobro, ali nije bilo ni naznaka rasta. Nekoliko mjeseci kasnije, u strpljivosti došao do kraja, a ja sam uzeo list iz tla. Gotovo cijeli volumen posude u prekrasnoj pješčanoj đumbira gomolja. To me smirila malo i opet sam ga pao u lonac. No, to je još šest mjeseci, a zatim godinu dana, ali novi rast nije pojavio.

Često se događa da se pojavila u počinje gomolja lima za rast, ali je bubreg i ona se ne pojavljuje, a do sada nisam pronašao način da stimulira klijanje gomolja. Ipak, takvo ponašanje nije norma, mnogi listovi su uspješno klijanje, bilo prije ili poslije pojave mladog kvržica.

Postoji podatak da je više pouzdan da bi dobili novi pogon može biti posađeno ako se list nije u podlozi, a čista mahovina, ili ako uopće, ostavljajući je klijati u vodi. Usput, mikro-mini sorte su mnogo pouzdanijim višestruko list, u najmanju ruku, u svim slučajevima, kada sam posadio list, onda prije ili kasnije raste nova biljka. Dakle, još uvijek polju promatranja i eksperimenata, jer je širenje list reznice je ponekad jedina prilika da se novi ili rijetke, ali sporo rastući niz.

Drugi mogući način razmnožavanje sorte mini griješi - sjemenke. To se može činiti čudno, jer svatko tko je zainteresiran za uzgoj ljubičica, znam da je reprodukcija sjeme ljubica ne prenose svoje osobine sortnih. No griješi reprodukcija sjemena moguće je, štoviše, imaju dobru klijavost sjemena koje proizvodi self-oprašivanje. Boll sazrijeva vrlo brzo, ponekad i za 1-2 mjeseci. Kako se ne bi izgubili sićušne sjemenke, poželjno je smanjiti mahuna čim primijetite da je cvijet stabljike počinje sušiti. Nakon što je kutija sjeme je potpuno suho, možete početi sadnju. Sijati bolje u pari tlu iu zatvorenim posudama. Njega sadnica je isti kao i za iskorjenjivanje reznica. Prvi put sadnice roniti nakon potpuno razvije 2-3 para pravih listova. Prvi cvjetanja pojavljuje u oko godinu dana.

Minijaturni i mikro-minijaturna griješiti je jedna od najmanjih biljaka, koja se danas uzgaja u uvjetima okoline. Zanimljivije da bi ih vidjeti dobar rast i cvatnju zahvalan. To je nezaboravan osjećaj, osjećaj otkrivača i istraživača. Pokušajte se na ovaj način i, vjerojatno, moći ćete otkriti tajanstvene tajne koje još uvijek predstavljati mini griješi!

Video: METIS DRS A0 DCS - Minijaturni reprodukcija sa GOLD skenirani u Fine-art modu (Light + 3D)

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Umnožavanje ficus raslojavanjeUmnožavanje ficus raslojavanje
Gloksinija - gloksinija i griješi (siningiya - sinningiaGloksinija - gloksinija i griješi (siningiya - sinningia
Sphagnum mahovine - koja je svrha za biljke?Sphagnum mahovine - koja je svrha za biljke?
Gloksinija - vrste, njega, uzgojGloksinija - vrste, njega, uzgoj
Moss - eyewinker?Moss - eyewinker?
Griješi griješi minijaturniGriješi griješi minijaturni
Moj poznanik s SphagnumMoj poznanik s Sphagnum
Moss kokogrunt ili treset tabletu?Moss kokogrunt ili treset tabletu?
Griješi - skrb, uzgoj i uzgojGriješi - skrb, uzgoj i uzgoj
Griješi sinningiaGriješi sinningia
» » » Minijaturni griješi: reprodukcija

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea