Hippeastrum: višegodišnji destilacija

Hippeastrum, kako doći do opet cvatuHippeastrumHippeastrum: višegodišnji destilacija

Svatko tko je vidio dućan cvatnje Hippeastrum, malo je vjerojatno da napusti bez kupnje. Luksuzan, snažan, to utječe na svijetle boje i veličine cvijeta, podsjećajući na pobunu tropske vegetacije - negdje u šumama Amazone.

Ali ovdje on usahnu. Što učiniti da ga i iduće godine ostaviti da se novo? Bolje je priložiti malo truda i Hippeastrum će vas oduševiti cvatnje više od godinu dana.

Provjerio sam nekoliko godina na svojim preporukama Hippeastrum iz različitih izvora (uključujući i forumima), nakon što je testiran nekoliko sheme. U pet godina eksperimentiranja, razvio sam prikladan za mene raste i gnojidbe sheme, pri čemu lukovice cvatu svake godine. Neki od njih su dati dva ili tri po sezoni peteljka.

Sezona zima-proljeće

Najčešće preporučuju zimu - uspavanost - luk sastoje u loncu na suhom tamnom hladnom mjestu na temperaturi od 6-12 ° C, povremeno vlaženje tla com ne suši korijene. U modernom stanu nije uvijek moguće naći takvo mjesto. Moj žarulja mirovanja provodi se u kutijama (ne uzemljenje) u hladnom hodniku, gdje se čuva zimska temperatura između 12 i 17 ° C Najviše nestrpljiv počinju buditi krajem siječnja. Pronalaženje žarulja sa naslonjena nos peteljka, ja ga ispustiti u lonac i staviti na prozor prag.

Video: Hippeastrum (amarilis), destilacija sjemena iz sjemena korobochki.SEMENA porasla !!!!

Sastav zavoje ovisi o stupnju razvoja Hippeastrum. Prva hranjenja dati, kada dužina peteljka (ne uključujući visinu pupoljka) doseže 5 cm. (U to vrijeme, žarulja obično ima vremena da se korijen). Obično se koristi tekući topljivi gnojivo za cvjetanje biljke. U tom periodu je važno da je fosfor i kalij bila je veća od dušika, na primjer, N: P: K = 4: 7: 9.

Fosfor potiče cvjetanje i kalij podržava žarulju tako da je manje isprazni. Ako ih ima više stabala i cvjeta kontinuirano hranjenje 7-10 dana ponovi.

Kada cvatnje je više i početi aktivno raste lišće, uključite kompleksnog mineralnog gnojiva s visokim sadržajem dušika - to je neophodno za dobar razvoj lišća. Kalij je korisna folikuli ostaju, a potrebe za fosforom smanjila - biljke su usahla. Sada je omjer N: P: K može biti 7: 3: 6 ili 12: 6: 12.

Prikladni i omjer elemenata varira od dobavljača na dobavljača. Takva prehrana redovito provode svakih 10-14 dana do kraja lipnja. Za to vrijeme je vrijeme žarulje kako bi dobili 4-6 porcije hrane.

održavanje ljeto i gnojidbe

Sredinom - krajem svibnja (ovisno o vremenu) izlagati biljke na balkonu. Od srpnja uključiti hranjenja s najvišim sadržajem kalija. Oni su dobro pogodna Hippeastrum žarulje, konačni vegetacije. Posljednjih godina, koristite tekuće gnojivo za rajčice i paprike. Omjer N: P: K može odabrati 4: 4: 12 ili 8: 10: 18 gnojenje biljke tako vremena obično 2-3 puta.

U padu kolovoza, a zatim postupno prestati zalijevanje u potpunosti žarulje i na taj način gnojidbe.

Jesen. Priprema za hibernaciju

U sredine do kraja rujna, biljke moraju ponovno ući u kuću. Do kraja listopada - početkom studenog u lišće sušiti žarulje. ih ukloniti sam iz lonca, otresite korijenje iz zemlje, suše, potvrđujem da nema štetnika i bolesti, i staviti okvir u zimskim mjesecima. Tamo će provesti oko dva do dva i pol mjeseca.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Njega HippeastrumNjega Hippeastrum
Prosinac cvatnje HippeastrumProsinac cvatnje Hippeastrum
Kako napraviti gippeastrum cvatuKako napraviti gippeastrum cvatu
Moj gippeastrumMoj gippeastrum
Jesen pupoljci HippeastrumJesen pupoljci Hippeastrum
Hippeastrum je i sama podiglaHippeastrum je i sama podigla
HippeastrumHippeastrum
Sorte HippeastrumSorte Hippeastrum
Bolesti i štetnici HippeastrumBolesti i štetnici Hippeastrum
Hippeastrum - photophilous rastenieastrumHippeastrum - photophilous rastenieastrum
» » » Hippeastrum: višegodišnji destilacija

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea