Houseplant gippeastrum. Njega i uzgoj
Hippeastrum biljka u narodu jedan od najpopularnijih sobne biljke. Luksuzni cvjetni vijenac na jednoj stabljici, utjecati ne samo na veličinu, ali i boje. Lijepo stvar je da je moguće da se presele na vrijeme cvatnje Hippeastrum da se podudara s obitelji događaju ili bilo koju prigodu. Hippeastrum biljka porijeklom iz tropskih Srednje i Južne Amerike.
Hippeastrum može razviti i cvatu u sobi uvjetima do 10 godina.
reprodukcija Hippeastrum
Hippeastrum se razmnožava sjemenkama i bebe. No, način sjeme se obično koristi za uzgoj novih sorti. Starenje sjemena prilično oslabljena folikul, koja u isto vrijeme je potrebno dosta truda za oporavak. Zato je u zatvorenim prostorima je puno lakše širiti Hippeastrum odjel na drugom transplantacijom od odraslih žarulje djece. Uz dobru njegu djeca odvojena cvatu u četvrtoj godini.
Uzgoj Hippeastrum
Hippeastrum vole dobro drenirano tlo, koji se sastoji od mješavine lista i ledina tlo. Lukovice se sade tako da je treći dio ostao na površini, a između žarulje i bočne stijenke lonca došlo je do udaljenosti od oko 2-3 cm. Pot uzgajaju žarulja treba biti duboka 15 cm. U gippeastrum zali tijekom ljeta, tako da je tlo mokro, ali ne zamokala.
U kolovozu smanjiti zalijevanje i povećati prozračivanje prostorije s Hippeastrum. U rujnu, prestani zalijevanje je gotovo, a biljka s lišćem prenesena na tamnom i hladnom sobi s temperaturom - 8-10 stupnjeva, ostavljajući do početka ožujka. Ako želite, period odmora se prekida, uklanjanje žarulju iz lonca, čišćenje starih suhog korijena i lišća i presađivanja u lonac sa svježim tla. Nakon pojave strelice biljka prenesena na svjetlo i dobro zalijevati. Kada pupoljci, lonac je prebačen u sobi s temperaturom od 17-18 stupnjeva.
Hippeastrum
Hippeastrum je i sama podigla
Houseplant gippeastrum
Sorte Hippeastrum
Njega Hippeastrum
Kako napraviti gippeastrum cvatu
Hippeastrum
Moj gippeastrum!
Hippeastrum njegu i uzgoj
Hippeastrum, obiteljski cvijet
Hippeastrum - luksuzni cvjetovi padaju
Moj gippeastrum