Nesalomljiv apetit za boje

Video: Ruže od mastiks. Cvijeće iz ljepilom. Šećer cvijeća. Ruže na tortu. Torta sa cvijećem

Nesalomljiv apetit za boje

Krajem svibnja ove godine, cvijet Vijeće Nizozemskoj uveo svijet u novi projekt - jedinstven i inovativan online magazin «Green Galerija», čija je svrha je spektakularan i umjetnički način približiti europskim modne trendove s ljepotom prirode. Cvijeće i biljke - je moderna muza, inspiracija za kreatora mode, dizajna, umjetnosti i dizajna interijera. Magazin s podnaslovom «Obilježavanje ljepotu prirode», koji prevodi kao „trijumf ljepoti prirode”, uči čitateljima ljepotu cvijeća i biljaka je prilično uzbudljivo, estetski ugodan i relativno nova vrsta način.

Prvi problem je u cijelosti posvećena cvijeće, a nastao je u suradnji s vodećim i mladi umjetnici kao što su fotografi kult «Vogue» časopis «W-Magazin», «rodbina», kao i stilista jedan od najpopularnijih svjetskih časopisa o interijeru «Elle Dekoracija ».

Dakle, predstavljamo vam intervju s poznatom hrane dizajner iz Nizozemske Katie Gryuiters (Katja Gruijters). Nakon diplome na dizajn akademiji u Eindhovenu (Nizozemska), odabrala je njezina specijalnost hranu i piće dizajn.

Od djetinjstva, Katja Gryuiters želio otkriti sve tajne prirode. Sve one stvari koje su ga dizajnirani stalno, konačno postao njezin struke. U svom studiju s pripadajućom laboratorijskom hranom dizajner bavi već danas odavanje tajne boja. Zašto ne jedemo cvijeće kao i povrće ili voće, ali samo ukrasiti svoju tablicu? Ostaje misterija za nju.

izbornik cvijet

"cvijeće - to je više nego ukras! Pitam se zašto smo ukrasiti stol s cvijećem, ali ne ih koristiti za ukrašavanje jela. Postoji više od 50 vrsta jestivih cvjetova! Pa zašto ih ne iskoristiti? "

„Jeste li znali da je ljiljan latica je savršen kao krpa?”

„Cvijeće može se koristiti na isti način kao i povrće i voće. Ohrabreni činjenicom da su restorani ima sve više i više jela s cvijećem. Čak i najveći lanac supermarketa u Nizozemskoj nudi kupcima salata s jestivim cvijećem. To je uistinu novi modni trend, da postane stranka koja postaje lakše. Nadamo se da će cvijeće biti sastavni dio naše prehrane. Onda bi trebalo biti odrastao pridržavanjem određenih pravila. Uzmi par cvjetova s ​​prekrasnim buketom, ukrašen stol, a sezona im salatu - koliko vas učiniti takvu ideju? U mnogim kulturama smatra se da je gotovo uobičajeno je koristiti cvijeće za kuhanje Chrysanthemum čaja u Aziji, ljubičaste sladoled u Francuskoj i na punjene tikvice cvijeće u Italiji ... Pa, to je vrijeme da se nadoknaditi!

Moderan super hrana

„Njegove kulinarske eksperimente sam počeo s ljubičica. Jeste li znali da je ovo pravi skladište vitamina C? I što sam više naučio, manje razumijem zašto tako malo je učinjeno na ovom području. Tako sam iščupati hrabrost i otišao u glavni ured cvijet vijeća Nizozemskoj. Jeste li znali da su neki cvjetovi imaju pozitivan učinak na ljudsko zdravlje? Do danas, u ime cvijeća vijeća, sam ispitati ljekovitost ljiljan - vrlo zanimljiva i multi-cvijet. Kao što je postalo poznato od davnih vremena latica cvijeta koji se koristi kao terapijski žbuke. "

Laboratorijski - obje igre travnjak

„Između hrane i cvijeća imaju više sličnosti nego što se očekivalo. I hrana, a cvjetovi su biljnog porijekla, te je prirodni sastojak. I cvijeće i jesti puno zajedničkog tla. Većina povrća koje raste na našim krevetima, ukusna širenje cvjetovi, koji se može jesti. To su, na primjer, tikvice i krastavci. Kao dizajner, Uživam raditi s ovom vrstom prirodnih materijala, širi svoje mogućnosti. Jedini način da se uistinu postići spektakularne rezultate. Oduševljen sam ovim bezgraničnu neistražena područja, sa svim prirodnog ciklusa, od otvaranja nove zgrade bojama - skladištenje, slikanje, kuhanje na svojim baznih ulja, čajeva i sirupa ... Potencijal boja je beskrajan! Projekt, koji ima za cilj da prati rast i razvoj biljaka, sijali smo neke vrste u pravu u svom studiju. Možemo reći da smo stvorili vlastitu laboratorij za uzgoj jestivih kultura, u kojoj je studirao i primjenjujući procese rasta, ih za očuvanje i ponovno vidim ... tako da mu je divna igra travnjak! "

Hrskave cvjetovi jabuka

"jabuka cvijeće - to je prava poslastica. Imaju svjetlo nijansu okusa jabuke i hrskave teksture - to je okus proljeća! Ako stavite cvijet na jeziku, jezik počinje grickati lijepo kao šampanjac. Ti pupoljci, od kojih okus je usporediv s elektrošokovima, koji odmah daju svoje tijelo energiju koja joj je potrebna, europski stručnjaci nazivaju "Sechuan gumbi" - pod imenom branda tvrtke «Koppert salata», specijalizirana u proizvodnji neobičnim povrća. Ovi cvjetovi obično se konzumira nakon večere, jer su savršeno čisti jezik. Inspiriran bajke „Alisa u zemlji čudesa” Ja sam spreman za gala večeru za modnu bijenalu, koji je održan u Arnheim (Nizozemska), piće je takvih cvijeća. Bilo je prilično smiješno vidjeti goste, koji nisu razumjeli da su toliko iznenađeni! "

Slatkiši iz cvjećare

„Moje cvjetne artikli imaju upečatljiv učinak. Riječ je o slatkišima izrađene ručno s ljubičicama, lavande i ružinih latica. Ideja je da se, dodavanjem okus potaknuti ne samo osjećaj dodira, ili kontemplacije, ali i druge reflekse. Ovo je moja velika strast: jasno prenijeti svoju ideju i napraviti to dogodilo. Čini mi se da ne postoji ništa bolje. "

Hvatanje ulja s prozorske daske

„Jedan od mojih posljednjih projekata je nešto pokazati na izložbi posvećenoj borbi protiv zimske depresije, koja je održana u Domu suvremene umjetnosti u gradu Maastrichtu (Nizozemska). Izlagači i posjetitelji mogu upoznati s metodama borbe s sezonske depresije, na primjer, pomoću gospina trava, koja se popularno zove Ivanov napitak. Najintenzivnija cvjetanja trava pada na 24. lipnja, kada je Katolička crkva tradicionalno slavi Božić jedan od najcjenjenijih svetaca - sv Ivana Krstitelja. Ovo je vrijeme kada sunce će ustati u svojoj najvišoj točki iznad horizonta u sjevernoj hemisferi ... I to je Ivanov biljka pomaže da se nosi sa simptomima depresije. Nije li to nevjerojatno? Takvi detalji bi mi užitak. "

prekrasna orhideja

„Od svih jestivih cvjetova danas sam kao i većina orhideje. To je samo lijepa i svijetla cvijet. Na prvi pogled, teško je pretpostaviti da se može jesti. I u ovom slučaju, kao i sa drugim bojama, primjenjuje se sljedeće: ne pokušavajte ovo kod kuće. Budući da možete uzeti u prehrambenim bojama posebno uzgojene za tu svrhu, koja se uzgaja u ekološki čistom okruženju. "

Lista želja

„Možda je ludo, ali ja bih organizirati izložbu posvećenu svim bojama, gdje su mogli motriti, disati u njihovim mirisima, ukusu i jesti. Gdje će biti uključeni svih pet osjetila. To bi bilo fantastično. "

mačji ljubav

„Zdrave, uzgoj biljaka usrećiti. Naše raspoloženje i blagostanje utječu ne samo biljke, ali i proces brige za njih. Sjećam se kako me otac naučio opažati prirodu, obratite pozornost na detalje: cvjetanja cvijet, pčelinji pelud na svojim stražnjim nogama .... Živjeli smo na rubu šume u geldrop, pokrajini North Brabant (Nizozemska). Mi znamo kako čitati pjesme, igranje skrivača i traže životinja, ptica i kunića. tkao mi je vijenac od tratinčica i maslačaka ... bio sam dijete, da sve svoje slobodno vrijeme provedeno u prirodi. Zajedno sa svojim ocem svakog proljeća sam gledao u našem vrtu cvatu maca-vrba resa. Život je lijep u svakom detalju. Nije li? U stvari, više je to potrebno. A sada ne mogu hodati prošlosti bez dodirivanja prstiju Willow rese, provjeriti da su potpuno procvala ili ne. Znam sigurno - još dijete živi u meni. "

Video: BRATUBRAT & ChipaChip - Cvijeće

„Ne pokušavajte kod kuće! Ali ... Ako želite kuhati jelo cvijeća, nemojte koristiti rastrgan u polju ili cvjećarnice, koji su pun mnogo nepoznanica Oni ne treba jesti. Mnoge europske supermarketi nude svojim posjetiteljima različite vrste jestivih cvjetova uzgajaju posebno za jesti!

Kulinarski savjeti iz Kathy Gryuiters

Ljubičice za sladokusce:

• ljubičasta cvijeća zamrznute u kockice leda
  • cvijeće, ostakljena u med i šećer
  • kandirano ljubičice
  • violets kao preljev za salatu
  • cvijet ulje

Video: Savjeti Psiholog №17: apetit boja

ukusna ljiljan

Dan-ljiljan - cvijeće svjetlo u boji imaju blagi slatki okus i ugodan hrskava tekstura poput zelena salata lišća - sočno. Oni se koriste za biljni čaj. U Kini, možete kupiti zapakirani suhog cvijeća krasodneva.

Bijeli ljiljan (voda ljiljan) - su jestivo korijenje i cvjetovi, koji se koriste kao svježu salatu.

Tiger Lily - pelud otrovne, jestive lukovice, koje okus sličan Pasternak, kao i cvijeće, koje se mogu konzumirati u sirovom obliku ili u obliku decoctions. Tiger ljiljan cvijeće su idealni za uređenje jestivih cvjetne bukete.

Priprema sisavaca ulja

24. lipnja - ljetni solsticij - imate intenzivan cvjetaju Hypericum. Na taj dan, ako je suha vrućina, po mogućnosti ujutro prikupiti što je moguće više cvjetova. Stavite ih u staroj tavi i preliti ulje za kuhanje, tako da su u potpunosti pokrivene. To može biti maslinovo, suncokretovo ili canola ulje.

Pokrijte posudu s poklopcem i stavite nekoliko tjedana na sunčanom mjestu. Kada je ulje će se u krv crvena, procijediti ga kroz platno i sipati u malu tamnu bocu. Hvatanje ulje ima smirujući, iscjeljujući učinak. To je dobra osnova za masažu uljem za noge i proizvodi za njegu kože nakon sunčanja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Okoliša i arhitektonsko projektiranje „ocean mašte”Okoliša i arhitektonsko projektiranje „ocean mašte”
Zahtjevi zeleniloZahtjevi zelenilo
Lunar: opis, korištenje, reproduciranje, njega, fotoLunar: opis, korištenje, reproduciranje, njega, foto
Plodovi RosaceaePlodovi Rosaceae
Boja Alabama dati drugi životBoja Alabama dati drugi život
Cvijet jajaCvijet jaja
Vrste narančeVrste naranče
I opet na žutikaI opet na žutika
Sakura "Kiku-shidare-zakura"Sakura "Kiku-shidare-zakura"
Cherry vanCherry van
» » » Nesalomljiv apetit za boje

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea