Zašto vise božićne čarape?

sadržaj
Čarape visi pokraj vatre, odavno postali jedan od simbola Božića. No, ono što je čudno tradicija? Zašto je to sve odjednom, na Badnjak, nakon što je dogovoreno upravo ide i objesiti svoje čarape uz kamin? Ti kažeš: „Pa, sve je vrlo jednostavno, vješaju čarape čekaju darove.” Pa, gdje je jamstvo da će oni biti tamo uopće?
Dakle, danas ćemo vam reći vrlo staru britansku legendu, a onda ćete sigurno znati zašto ... ali slušaj ...
To je bilo davno ...
Bio jednom jedan seljak na svijetu. Njegova supruga je umrla davno, a on je imao tri kćeri. Sva trojica su dobri, ali lijepa i raditi nelenivyh. radili su i vrt, a u kući i gledao za stoku. Samo jedan problem: siromašan, bio je seljak, a on nije mogao kupiti svoje kćeri bez odjeće, bez lijepe cipele.
Ovdje možete vidjeti prvi „službeni” portret Djeda Božićnjaka. Ova slika Amerike karikaturista Thomas Nast njemačkog podrijetla (Thomas Nast) pod nazivom „Jolly stari Djed Mraz.” Gravura je objavljen 1. siječnja 1881. godine u Harper`s Tjedni Journal. Općenito, prva slika Djeda Mraza kao što znamo da je izrađen od strane Thomas Nast 1863 i objavljen u istom Harper`s Weekly kao dio velikog ilustraciju „božićnih blagdana.” Zapravo, uspjeh i popularnost „božićne sezone” i zatraži umjetnik za stvaranje ovaj print.
Video: Pepa Praščić - S01 E45 tata visi fotografija (Series cijelosti)
Jedne večeri pod najvećim Božić se vraćao iz šume i poljoprivrednika noseći drva za ogrjev. Kad je iznenada našao ga lijepo rumeni obraza starca i pita: „Što, ti si dobar, A humorless čovjek? Uzrujan „poljoprivrednik, a on odgovara:” Imam tri kćeri. Sve lijepo, ljubazni, marljiva djevojka, ali ovdje je problem - nemam novaca da ih obući tako potkovan. Ovdje sjede kod kuće, ne idu nigdje. Dodijeljena im ne može me spasiti, i udati ih za dobrobit poljoprivrednika ne izlaze ...”. Slušao sam njegove smiješne starca, pa je rekao: „Nema veze, idi kući i leći na spavanje. jutro novi dan ... „I tako je otišao. Ne razumijem, ako ga je farmer na putu sreo sam Djed Mraz.
Video: Ja objesiti na božićno drvce igračke
Večer je došao, djevojke počeo ići na spavanje i objesiti svoje čarape uz vatru da se osuši. A noć-onda je to Božić bio prebačen u svojoj kući Djeda Mraza i bacio ga u cijev tri zlatne nuggets. Ove ingoti su u čarapama i kćerima poljoprivrednika. Ujutro se probudio mi se poljoprivrednika kćer nasljednicu. Kupili su seljak i elegantne cipele i lijepa, a uskoro će se udati ih za dobre poljoprivrednike.
Video: Igrajmo / Idemo igrati The Sims 3 Seasons # 015 Božić
A tu je tradicija na Badnjak objesiti svoje čarape uz kamin. Izvorno taj običaj iz Velike Britanije i diljem katoličkog svijeta se proširila, kao i protestantska tradicija za ukrašavanje jelka.
Pa, sada znate zašto svake večeri na Badnjak u katoličkim zemljama djeca svakako objesiti svoje čarape uz kamin.
I znate što? Svake godine, Djed Mraz donosi redovito i organizira ih u čarapama darovima! Ne vjerujete mi? Ali to probati za sebe!
Prijevod: Ana Jurbenko
posebno za internet portal
vrtni centar „Vaš vrt”
Pramen kose zelene - trava čarape
Paprika gorko - duhovit, gorak i korisno
Povijest božićnih biljaka
Božićni ukrasi ulica
Otac Božić
Čarapa
Kameni jastuk
Kako crtati Djeda Mraza
Kako crtati jelena Djed Mraz