Iznenađujuće Biljke Colombo (SRI Lanka

Video: DODATAK Tour: Iznenađujuće Šri Lanka

Iznenađujuće Biljke Colombo (SRI) Lanka

U listopadu 2009. posjetio sam u Šri Lanki - otočke nacije, koja je do 1972. bila kolonija Engleske i bio je pod nazivom Cejlon. Na ovom otoku tijekom cijele godine ljeto, prosječna godišnja temperatura 27. Na sve strane se oplakuje ocean. Na otoku živi Lankans, uglavnom predstavnici dviju etničkih skupina - u cejlonski i Tamili. Samo između njih i rat je koji je završio u svibnju 2009. godine, a sada, za turiste, nema ni traga od neprijateljstva. Postoji mogućnost da se slobodno kreću po zemlji, to je apsolutno sigurno. Šri Lankans, po prirodi ljudi su prijateljski, ljubazni. Osim toga, mnogi ljudi govori engleski, tu je čak i zabluda da engleski - to je nacionalni jezik Šri Lanki. Općenito, zemlja - sloboda za turiste.

Posebno je zanimljiva zemlja za one koji vole biljke. To je smiješno vidjeti posađene duž ceste Crotone visok kao čovjek (a zapravo imamo je zatvoreni biljka!), Ananas grmlje i ogromne gumene biljke. Možda ću reći sve u redu.

Colombo - bivši glavni grad Šri Lanke, sada gospodarsko središte Šri Lanka je biljke ne toliko: potreba za preseljenje dva milijuna stanovnika grada pod uvjetom gusto izgrađen. Ipak, u središtu grada postoje velike stabla. Najjasnije izgleda bugenvilije.

BugenvilijaBugenvilija

Video: Eagle i repovima - 3. Izdanje 13 (Šri Lanka)

Bugenvilija
bugenvilije cvijet

To je zimzeleni grm, dosegnuvši 5 metara u visinu, s jarko crvene, ružičaste ili bež, koji su slični po obliku na svojim listovima. Stječe se dojam kao da je grm raste lišće različitih boja. Mi, u Ukrajini, bugenvilije također se mogu naći, međutim, kao houseplant. Posebne uspomene imam povezani s aralia. To je visoko stablo s tamnozelenim sjajnim listovima i nježna, bijela, svijetlo tamnocrvena ili oker boje, s blagim, slatkog okusa. Od tih boja u Cejlonu napraviti kuglice, vezanje nit boje. Oni su često ostaju u hotelskim sobama, da se dobije svijetlo aroma boravak. Voljela sam tkati cvijeće Aralia kosu - bez vode su spasili oko 6-8 sati.

Aralia
Aralia

Colombo je Victoria Park, koji se sada zove Viharamahadevi Park. To je malih dimenzija, ali je napravio snažan dojam na mene. Imao sam samo jedan i pol sata vremena. Našao sam park Victoria i proučavao njegov obris za navigaciju, ono što je najzanimljivije - cijeli park, nemam vremena za pregledati. Lankiets mi je prišao, predstavio se kao vrtlar parka i ponudio pokazati što je što. Usput, u Colombo - vrlo čest tip muljaža: ljudi nehotice počinje razgovor s turista, a zatim ponuditi nešto za pokazati, a završava s događajem u iznuđivanje novca, ili za koji se pokazalo ili nešto da se iz nekog nepoznatog dijela grada. Na takvim ljudima, došao sam protiv šest puta danas! Svi oni su pokušavali da mi pokaže festival slonova, što se zapravo dogodilo prije šest mjeseci. Dakle, kada sam prišao „vrtlar”, bio sam jako drago njegove tvrtke. Ali on je bio uporan i slijedi me. Počeo je govoriti o biljkama, a mislio sam da čak i ako je on šarlatan, vrlo je upućen u dendrologiju. Osvrt. U Šri Lanki, za sve vodiče obvezno licenciranje. Oni su dužni proći jednogodišnji tečaj, a zatim proći tri ispita: jedan o povijesti, religije i kulture, a drugi određuje znanje o životinjskom svijetu, a treći - poznavanje botanike i dendrologiju! To je razlog zašto mnogi vodiči mogu biti pozvani, bez problema, ne samo o vrsti biljnog Lanke i engleskom jeziku, ali i odrediti vrstu i razred na latinskom. Moj „prijatelj” me dovelo do stabla, otrgnuo list i dao zadah i pitao što je to? Sjajne, tamnozelene duljina list od oko 10-15cm, jasno prepona limuna. Bilo je teško zamisliti što je to. Zatim lankiets prekinuo komad kore i probati. Tko bi pomislio! to je cimet! Cimet list, na tim istim začinima koje koristimo u pripremi slastica, izražen okus limuna!

cimet cimet
Sadnja mladog cimet Cimet list

Sličan miris lišća drveća citronele mucronata. Nažalost, nisam mogao pronaći svoj ruski ime. Eterična ulja iz lišća ovog stabla se koriste u proizvodnji anti-komarac i komaraca. Možete jednostavno utrljati list kože i leteći vampiri neće se bojati.

Video: Šri Lanka 2015 | # DrugayaLife Colombo plažama, a ne turističko mjesto, selo putovanje. 1. dio

Prolazeći kroz uličice, vidio sam stablo, visok oko 20 metara, što je do vrha obrasla ... čudovište! Naša soba puzavac koji raste obično vrlo zakržljao u prirodi raste do gigantskih proporcija savršeno! Tako je philodendron.

philodendron
ogroman philodendron

Došli smo do palma Raven - traveller`s palma - endem Madagaskar, koji je simbol zemlje, simbol sjedinjenja čovjeka i prirode. Ova palma je također pozvao list drveta ili drveća putnika. Ovo je vrlo lijepa ventilator dlan, čiji Listovi su raspoređeni u jednoj ravnini, i doista podsjeća ventilator. Još jedna velika palma, što nisam ranije vidio u divljini - igla palma - palma čije deblo je gusto točkasta s tankim bodljama. To je razlog zašto se zove i igolochnoy palma (Igla u prijevodu s engleskog - igla). Jadni ljudi koriste ove igle za šivanje odjeće.

Palma Raven Igolochnaya palma
Palma Raven -
endem Madagaskar
Igla palma - ove šiljaka koji se koriste
kao igle za šivanje.

Čak iu školi, saznao sam da nisu svi stabla pluta na vodi. Postoje vrste drva, koja tone - to gajak. A tko bi pomislio da osim svojih posebnih svojstava drva ovo drvo je također vrlo dekorativno! Ostavlja ironwood stabla, koji je porastao ove godine, svijetlo crvene boje. Tijekom vremena, oni postaju ružičaste, izblijedjele i pretvorio se u zeleno. U Viharamahadevi Park raste dva drveta, bilo mladi, tek pet godina. Usput, Ironwood stablo je nacionalni drvo Šri Lanke. I moramo priznati da u odrasloj dobi željeza stablo izgleda vrlo impresivno.

gajak
ostavlja Ironwood

Još jedna lijepa ukrasna stabla - cimet fistula - zlatna kiša. To je visoko stablo, posut svijetle žuto cvijeće su toliko gusta da čak i ne vide boju lišća! U Ukrajini, možete kupiti sjeme i rastu kao houseplant.

Zlatna kiša
Zlatna kiša

U parku raste mahagonij, čije drvo je cijenjena više od svega u industriji namještaja. Također možete tražiti tikovine i ebanovine. U parku raste stablo labud Orchidee s vrlo lijepim nježnim cvjetovima.

Video: Slijetanje u Colombo (Šri Lanka)

labud Orchide
Šri Lanke djece s cvijećem labuda Orchidee

Nažalost, morao sam napustiti park, ali to je još uvijek nešto vidjeti, a čovjek koji mi je dao pripreme turneju, a zapravo se ispostavilo da je to vrtlar parka - on zna puno o biljkama.

Na kraju, on mi je pokazao malu, puzanje biljka koja joj ostavlja malo kao paprati. Mimoza - mimoza osjetljiv, potpuno bez osobitosti, ali jedinstvena biljka.

Mimoza - mimoza osjetljiv
Cvjetanje mimoza osjetljiv

Njegova posebnost je u tome što čim dirati lišće do navršene, pred našim očima početi zatvoriti! Iznenađujuće imovine, u što je teško vjerovati dok ne vidim svojim očima.

Ficus benjamina
Moj vodič na pozadini Ficus benjamina

Colombo i Victoria Park - to je bio prvi susret sa Šri Lanke flore. Nekoliko dana kasnije bio sam u Kraljevski botanički vrtovi, gdje sam vidio jedinstven Ficus Benjamin, veliku zbirku orhideja, mnogi od „naših” sobne biljke, koje rastu do 20 metara u vysotu- i posjetili vrt začina, koja raste kardamom, đumbir, papar i mnoge druge popularne začina. O biljkama ovih predivnih mjesta ću razgovarati u budućim člancima.

Članak i fotografije pripremio
landscaper Zaviryuhina Maria,
posebno za portal vrt centar „Vaš vrt”

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
ROM nudi na godinu proglasiti 2009. godinu za okolišROM nudi na godinu proglasiti 2009. godinu za okoliš
Sea Resort je uvoz dlanSea Resort je uvoz dlan
Zanimljivosti o biljkamaZanimljivosti o biljkama
Sadnja ananas kod kućeSadnja ananas kod kuće
Vrtovi Engleskoj: intervju s Johnom BrooksVrtovi Engleskoj: intervju s Johnom Brooks
Earth HourEarth Hour
Operacija „jaglac-2009”Operacija „jaglac-2009”
Otok Žukov zaustavio sječe od zelenih površinaOtok Žukov zaustavio sječe od zelenih površina
Pobjednik Garden Show 2009. u PortlanduPobjednik Garden Show 2009. u Portlandu
Otvoren shrinagarsky vrt tulipaniOtvoren shrinagarsky vrt tulipani
» » » Iznenađujuće Biljke Colombo (SRI Lanka

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea