Narodna predznaci siječnja

Narodna predznaci siječnja

Video: prihvatiti krštenje. Folk predznaci na Sveta tri kralja. 19. siječnja za odrasle i djecu

Siječanj (prosinets) - "Nova godina - start, zimu - Seredka", Tako davno, ljudi kažu o ovom mjesecu. I obično prikazuje ga dva lica: stari licem u lice u prošlosti, mladi - u budućnosti.

1. siječnja. Ako je noć siječnja Starlike, onda se na fly veliki urod bobica. Što je prvi dan siječnja, a ovo je prvi dan ljeta.

6. siječnja. Badnjak. Mraz dogoditi. Zimski sportovi nisu u šumi, a mi na nos. Vedro dan - za dobru žetvu. Ako je staza crno - prinos na grčkom. Zvjezdaste nebo - bobica čeka i za stoku velika legla. Dan je došao piletina nogu.

7. siječnja. Božić. Smetovi vrlo naguranih - na dobru godinu. Ako se topiti - proljeće je rano i toplo.

C 7. do 14. siječnja. Svyatka. Ispred vremena u šumi bere evidencije za prijavite kabine u snijegu da ih se iz mase.

8. siječnja. Babi praznik proslave žitarice. Na blagdan žitarica svi hodaju okolo sa žlicom - kutlača puni obitelj nije rastjerala. Stolarija, igrati glazbalo.

12. siječnja. Anissya zime. Ocjene gostinek Idi do praga. Prije gost na stolu - i gljive, i kiseli krastavci, i pivo iz pećnice na stol mačevima.

13. siječnja. Vasiliev večer. Schedrovane. Vrtlari u ponoć otresite snijeg od jabuka - za žetvu. Kada je noćni vjetar koji puše s juga - Godina je vruće i prosperitetna, sa zapada - po obilja mlijeka i ribe s istoka - čekati žetvu plodova.

14. siječnja. Novogodišnji. Vasiliev dan. Bazilije Veliki. Seredka zime. Ako postoji magla - za žetvu.

15. siječnja. Sylvester. Pileći festivala. Djeca iz ruke od gline pijetla. mećava siječnja vožnje sedam milja.

18. siječnja. Sveta tri kralja - gladni navečer. Puni mjesec - do velikog potopa. Snijeg prikupljeni za izbjeljivanje mreže, za kupku.

19. siječnja. Sveta tri kralja. Hladnoće. Noćno nebo se otvori (proesnyaetsya). Ako snježne oluje, na ona mjesta i tri mjeseca. U ljudi, danas se zove Sveta tri kralja. Ako je dan topao - kruh je tamno, to jest, gusta, hladna, bistra - ljeto će suho, oblačno i snijeg - očekuju obilan žetvu. Krštenje punog mjeseca - da se velika voda. Psi laju puno - bit će puno igre i zvijeri.

21. siječnja. Yemelyan Winter. "Emelyan, imala gore oluje", Zima mećava običaja. Sudac karaktera zime u potpunosti. Ako udarca s juga - obećava burne ljeto.

23. siječnja. Gregory Letoukazatel. Ako mraza na stablima, masa i hrpama - mokre i hladne ljeti.

24. siječnja. Fedosejev topline. Ako vrućine, znaju otišao na rano proljeće.

25. siječnja. Dan Tatyana je. Peep sunce - do ranog dolaska ptice, snijeg - kišno ljeto.

28. siječnja. Petra i Pavla dan dodan. Ako vjetar će biti godina sirove nafte.

29. siječnja. Petra polukorm znači domaće životinje pojedu pola zimske hrane.

Video: Znakovi i praznovjerje

30. siječnja. Anton perezimny. Perezimnik - uvjeriti, obteplit te prevariti - svi razmaženi mraza. Ne vjerujem u toplom vremenu u zimi.

31. siječnja. Atanazije Clematis. Athanasian mraz. Clematis zamrzava nos. Vrane lete i kruže jata - na mraz. Frost ne voli se šaliti. "To nije čudo da Atanazije, Clematis zamrzava nos i hang-poluzimnika Timothy (4. veljače) - Timofeevskaya mraza",

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Gloksinija maleniGloksinija maleni
Visibabe procvjetao za krštenjeVisibabe procvjetao za krštenje
Bilten siječnjaBilten siječnja
Sternberg FisherSternberg Fisher
Na kraju, mi smo gotovo u cvatuNa kraju, mi smo gotovo u cvatu
Kako sam rastao mimozaKako sam rastao mimoza
Četinjače: kako se zaštititi od sunčevih opeklinaČetinjače: kako se zaštititi od sunčevih opeklina
Što da se biljka u siječnju?Što da se biljka u siječnju?
Lunarni kalendar vrtlar, uzgajivač, vrtlar siječnja 2009Lunarni kalendar vrtlar, uzgajivač, vrtlar siječnja 2009
Božić i Nova godina: suština i povijestBožić i Nova godina: suština i povijest
» » » Narodna predznaci siječnja

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea