Drveće - skulptura
Video: Drvo aluminijske žice

Stablo predak oblikovanje smatra Axel Erlandson (Axel Erlandson). Axel je rođen u Kanadi 1884. godine. On je bio sin švedskih doseljenika, a živjeli su u tom kultiviranih mahunarki i žitarica. Zamršen oblik fleksibilne isprepletene stabljike Erlandson inspirirani eksperiment sa stabla.

Njegov prvi stablo oblikovanje Axel stvorena u 1919. Vrlo dugo strast je vsengo hobi njegove obitelji - dok god suprugom i kćeri u 1945. nije krenuo na put, a za to vrijeme je shvatio da su ljudi toliko privlači obliku bilo ludilo da su spremni dati novac, ako je samo vidjeti na njih. Po povratku kući, došli su do zaključka da su savijena stabla ne može biti manje isplativo spektakl.

Erlandson stablo oblikovanje posvetio cijeli svoj život. On je stvorio izvrsne skulpture iz živih stabala. Kada su ga pitali kako je rastao tako remek, često je odgovorila nešto poput: "Jednostavno sam pitao za nju",

Skulpture izrađene od drveta, a sada su se stvorili, uglavnom, po istim metodama koje koristi više Axel Erlandson. Drveće savijena, rezati, cijepljene kombinaciji nekoliko odjednom na sadnje ili cijepljenjem.
Nešto arborskulptury može nalikovati bonsai - zbog istih tehnika, na primjer, uvijanje ili rezanje. Drvo skulpture nemaju veze s umjetnošću umjetničkih frizura vrtovima, jer podstrizhka proizvodi samo lišće. Skulptura od drveta - je, prije svega, mijenja oblik trupa.
Arborskulpturnye skladbe često nalikuju osmanluk - sadnja, koja kao rezultat istih operacija - srastanje prigibaniya, trim, - pretvara u kontinuiranom dnevni drva rešetke prekriven lišćem.
Najzanimljivije je da je sastav drveća ne trebaju nikakve genijalne alata, posebnu tehnologiju. I zašto arborskulpturnoe smjer u umjetnosti i krajolika dizajn ne pojavljuje u drevnim vremenima - ovo pitanje i dalje ostaje misterija ...
Dijelite na društvenim mrežama:
Povezan
Obiteljsko stablo - njegova ljepota i tajna
Kako biljka kave drveće u cvatu
Crassula, Crassula, novac stablo
Stablo Dracaena postrojenja u svijetu
Drvo sapun
Stablo kineski crvena
Adam Wood
Snježne stablo
Poljskog gledičija
Ili Liriodendron tulipana stablo