Hoya mesnati njegu
Mladi izdanci na Artur Karnoza Hoya mesnati, zelene ili kremasto-zelena (u varijanti boja s raznobojnim lišćem). Cvjetovi imaju različite vrste Hoya Artur Karnoza bijela s ružičastim krunom u sredini, ili malo ružičasto, često u zreloj biljci istovremeno može biti razriješen 6-10 cvjetova. Na cvijeća kapljice pjenušava na suncu gusti nektar, slatki okus.
Jajoliki ostavlja 5-8 cm dugi, tamno zelena, sjajne sa kratkim peteljkama.
Raste u šumama, na stijenama, drvećem u tropskim i suptropskim Azije i Queenslandu (Australija).
Jednostavnost skrbi pridonijeli razvoju novih sorti, koje se razlikuju po boji i obliku lista, kao i boji cvjetova.
Iz osobnog iskustva. Uvijek sam volio penjače, malo uznemirila, ali ono što većina ne zna kako lijepo cvatu. No, kada je bio u mojoj kući Hoya mesnati, Sretan sam da je kompromis moguć!
Osim lijepih kožast lišća i fleksibilni, sposobni za indeksiranje bršljan proizlazi otopiti šarmantan mirisne cvjetove. Međutim, on je skroman i brzo raste, čak i sa umjerenom svjetlu. Međutim, za cvatnje ona još uvijek treba puno svjetla. Ja Hoya raste u kuhinji u plantaže okvir za vješanje na zapadu, gdje sunce u popodnevnim satima, dosta.
Nisam jednom čuo da Hoya ne želi cvatu. I ja odupirao za nekoliko godina, dok sam ga naučio tajne.
- Prije svega, tijekom cijele godine, pruža se uz dobru rasvjetu. U zimi, stavio sam na vrlo jakom i hladnom (10-12 °) prozor.
- Za dva mjeseca (prosinac-siječanj) poslati Hoya u mirovinu, potpuno negira zalijevanje. Ova vrsta stimulacije cvatnje. U ekstremnim uvjetima, biljka počinje polagati tvrde pupoljke.
- U proljeće i jesen zračnog dio je uronjen u toplom (35 °) vode 30 minuta i tla com -. Za dva sata. Prskanje provesti mekanu vodu tijekom cijele godine. I zali pažljivo, tek nakon sušenja tlo u loncu.
- Isključi bilo koje permutacije, posebno prije i za vrijeme cvatnje. Promjena orijentacije u svjetlu resetira pupoljci.
- To potiče cvjetanje zatvoriti lonac (dobra drenaža je potrebno!). Korijenje mora biti u potpunosti oplesti zemljana soba - samo ako vinograda cvijeta. Ne presaditi svoje biljke za pet godina, samo zamijeniti gornji sloj tla i oploditi.
- Hranjenje počinje s pojavom mladih listova u proljeće i nastavlja se do kraja kolovoza. Koristim gnojivo za succulents'm radi nakon zalijevanja.
- Ni u kojem slučaju ne otkloni izblijedjele cvjetne stapke! Za njih u sljedećoj godini bit će novi cvjetovi.
Hoya Artur Karnoza - zimzelena, cvjetnica sadnju i njegu u kući
Hoya cvijeće
Hoya
Mogu li zadržati kuću Hoya vosak bršljan?
Hoya bella, vosak čudo
Hoya pohvastushki i pitanja
Hoya je imperijalisti, ili konj na kutiji
Hoya Artur Karnoza trobojnica - ne želi cvatu što učiniti?
Hoya Artur Karnoza trobojka
Hoya mesnati
Šarmantna Hoya Artur Karnoza
Prvi procvat Khoi-2, i još jedna stvar
Prvi procvat Khoi
Odmor je gotov, a sada vaša pomoć je potrebna
Cvijeće i plakati (Hoya
Moj Hoya procvjetao! Značajke za njegu
Uzgoj Hoya
Promišljena moja Hoya
I opet na hoyyah
Fotografije sobne biljke i cvijeće