Hoya mesnati njegu

Mladi izdanci na Artur Karnoza Hoya mesnati, zelene ili kremasto-zelena (u varijanti boja s raznobojnim lišćem). Cvjetovi imaju različite vrste Hoya Artur Karnoza bijela s ružičastim krunom u sredini, ili malo ružičasto, često u zreloj biljci istovremeno može biti razriješen 6-10 cvjetova. Na cvijeća kapljice pjenušava na suncu gusti nektar, slatki okus.

Jajoliki ostavlja 5-8 cm dugi, tamno zelena, sjajne sa kratkim peteljkama.

Raste u šumama, na stijenama, drvećem u tropskim i suptropskim Azije i Queenslandu (Australija).
Jednostavnost skrbi pridonijeli razvoju novih sorti, koje se razlikuju po boji i obliku lista, kao i boji cvjetova.

Iz osobnog iskustva. Uvijek sam volio penjače, malo uznemirila, ali ono što većina ne zna kako lijepo cvatu. No, kada je bio u mojoj kući Hoya mesnati, Sretan sam da je kompromis moguć!

Osim lijepih kožast lišća i fleksibilni, sposobni za indeksiranje bršljan proizlazi otopiti šarmantan mirisne cvjetove. Međutim, on je skroman i brzo raste, čak i sa umjerenom svjetlu. Međutim, za cvatnje ona još uvijek treba puno svjetla. Ja Hoya raste u kuhinji u plantaže okvir za vješanje na zapadu, gdje sunce u popodnevnim satima, dosta.

Nisam jednom čuo da Hoya ne želi cvatu. I ja odupirao za nekoliko godina, dok sam ga naučio tajne.

• Prije svega, tijekom cijele godine, pruža se uz dobru rasvjetu. U zimi, stavio sam na vrlo jakom i hladnom (10-12 °) prozor.
  • Za dva mjeseca (prosinac-siječanj) poslati Hoya u mirovinu, potpuno negira zalijevanje. Ova vrsta stimulacije cvatnje. U ekstremnim uvjetima, biljka počinje polagati tvrde pupoljke.
  • U proljeće i jesen zračnog dio je uronjen u toplom (35 °) vode 30 minuta i tla com -. Za dva sata. Prskanje provesti mekanu vodu tijekom cijele godine. I zali pažljivo, tek nakon sušenja tlo u loncu.
  • Isključi bilo koje permutacije, posebno prije i za vrijeme cvatnje. Promjena orijentacije u svjetlu resetira pupoljci.
  • To potiče cvjetanje zatvoriti lonac (dobra drenaža je potrebno!). Korijenje mora biti u potpunosti oplesti zemljana soba - samo ako vinograda cvijeta. Ne presaditi svoje biljke za pet godina, samo zamijeniti gornji sloj tla i oploditi.
  • Hranjenje počinje s pojavom mladih listova u proljeće i nastavlja se do kraja kolovoza. Koristim gnojivo za succulents'm radi nakon zalijevanja.
  • Ni u kojem slučaju ne otkloni izblijedjele cvjetne stapke! Za njih u sljedećoj godini bit će novi cvjetovi.
Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Fotografije sobne biljke i cvijećeFotografije sobne biljke i cvijeće
Cvijeće i plakati (HoyaCvijeće i plakati (Hoya
Uzgoj HoyaUzgoj Hoya
Hoya Artur Karnoza trobojkaHoya Artur Karnoza trobojka
Odmor je gotov, a sada vaša pomoć je potrebnaOdmor je gotov, a sada vaša pomoć je potrebna
Hoya cvijećeHoya cvijeće
I opet na hoyyahI opet na hoyyah
Promišljena moja HoyaPromišljena moja Hoya
Šarmantna Hoya Artur KarnozaŠarmantna Hoya Artur Karnoza
Hoya je imperijalisti, ili konj na kutijiHoya je imperijalisti, ili konj na kutiji
» » » Hoya mesnati njegu

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea