Penstemon dugo
Ovaj popularni cvijet ne može nazvati, ne znam zašto, ali to je gotovo nemoguće pronaći u našim cvjetnjaka. Po mom mišljenju, cvjećari uzalud zanemariti ova biljka, jer ima puno prednosti!sadržaj
Ukratko spomenuti činjenicu da je on preferira labav, plodno tlo, ne mogu stajati nakupljanje vode u korijenu, lako tolerirati kratke periode suše. Rasuti sebe u sunčanom mjestu, ali može biti u svjetlu penumbre. Sve vrste lako se razmnožava sjemenkama, neki - dijeljenjem rizoma, neki - iz reznica.
A sada bih želio podijeliti osobna iskustva o penstemone. Na gornju sliku Hybrid penstemon Anthony smjesu. Peteljka 50-60 cm visine, cvatu u harmoniji, dugo. U toplom, suhom vremenu, to traje oko mjesec dana, a ako je hladan i vlažan, a zatim od 15-20 dana duže! Nakon što je cvijeće uveo, ja obrezivanje stabljike, ostavljajući malo da se sjeme. S ovom ponovnom cvatu (kasno ljeto), je više prijateljski. To je ova sorta ima jednu rizoma iz kojeg ostavlja puno mladica, pa razmnožava dijeljenjem grma neće raditi - samo iz reznice ili sjemena. Evo, o uzgoju sjemenki će reći više. Ja ih sijati prije zime, pravo na otvorenom terenu. Rano proljeće sjeme početi rasti, osobito okretan mladu vrijeme penstemony da steknu snagu i cvatu zajedno sa starijim biljkama u svibnju! Takvi - jedinica i drugi val cvatnje može biti 50 i 100%.
Video: Sow PENSTEMON višegodišnji i godišnji DIO 1
Ono što mi se ne sviđa ovakav - 4 godine života biljnih plitkih oblika manje mladica i cvijeća. To jest, oni moraju biti ažurirani s vremena na vrijeme. No, kako je lijepa šarena livada penstemonov cvatnje žurbe, slatki miris emitiraju. Usput, oni su prekrasna vaza život ako rezidbe savjete stabljike i promijeniti vodu svaki dan, stajati do 2 tjedna.
Video: PENSTEMON (PENSTEMON) Sem. Scrophulariacae
A ovo je moja omiljena - bradati penstemon Kokkineus. U našem podneblju treba djelomičnu sjenu, tako raste u mom vrtu. Ono što mi se sviđa kod njega je njegov kontinuirani cvjetnice. Nakon uvenule cvjetove na jednom pucati, odmah pripremio novu, pupoljak. Bush nikada bez cvijeća. A latice su iznimno svijetle, koralja-grimizno.
To su penstemony me smjestili. Želim dodati ovu tvrtku i naperstyankovy, postoje sorte s prekrasnim tamnocrvena lišće. A ti rastu penstemony koje vrste najviše sviđa?
Penstemon: opis, reproduciranje, korištenje, zaštita, foto
Geranija crvenosmeđi
Papuča uočio ili razbacani
Koniogramma
Cremaster
Zvona - nepretenciozan i elegantna cvijeće
Razmnožavanje dijeljenjem grma medunika
Huttuiniya srcolik
Agrostis canina
Podjela grmlja Jefferson
Echinacea purpurea
Peonies