Ove lijepe ljiljani

Video: Oh, mama ljiljani

Đurđevak. Mislim, u proljeće ove godine, višegodišnji svima poznato. Po mom mišljenju, biljka je toliko skroman da bi ga u svoj vrt nije teško, čak i prve godine cvjećar. No, kao i svaki drugi biljke, đurđevak ima svoje preferencije na mjestu slijetanja, sastava tla, način i vrijeme transplantacije.
đurđevak

Usput, đurđevak navedene kao ugrožene, tako da je pod zaštitom države! Nitko vas neće zabraniti da se okupe buket na njoj cvijet krevet, ali u divljini je najbolje ne dirati. Poštujmo zakone i zaštititi naše prirodno nasljeđe.

Napominjem da je cvijet, više sebični! Ne pokušati staviti u vazu s drugim cvijećem đurđevak, oni su još uvijek samo uvela i đurđevak će biti svježa za dugo vremena. Ne ostavljajte buket ljiljana u dolini noću u sobi gdje spavaju. Snažan miris može izazvati ozbiljne glavobolje, čak iu potpuno zdrave osobe.

Video: Nada Kadysheva - Ljiljani

Dakle, morate đurđevak slijetanja. Gdje početi? Đurđice su voli hladovinu. U ekstremnim slučajevima, to može biti zasađena u djelomičnu sjenu. U otvorenim prostorima, cijeli dan obasjan suncem, može se pregrijati korijenski sustav je vrlo osjetljiv na temperaturu tla. Kao i uvijek - procijeniti da li sastav vašem području tla pogodnog za ovu vrstu postrojenja. Smatra se da đurđevak treba biti posađeno u glini i pješčane plodno tlo, dodajući slijetanje list humusa. Ne znam, ja sam u crnom tlu, ali s malim dodatkom pijeska rijeke raste dobro, cvijeće i uzgajati tako da samo upravljati kako bi bili sigurni da je cijeli cvijet nije zanyal.Tak da ako imate previše tlo siromašno, dodajte humusa i pijeska i da će biti prihvaćen cvjetati kao lijepa. I nakon ukorijeniti, a može obavljati hranjenje.

U našem selu, ovaj cvijet općenito smatra gotovo korov, što je vrlo teško riješiti. Imam to raste vrlo brzo, prisvajanje novi teritorij pred našim očima. Svake jeseni sam kopati grmlja, koje mi ne trebaju, te ih u obližnju park-šuma. Muški žalosno uzdahne (na ramenima odgovornost na vodu za navodnjavanje), stenjući i zajedljivo kašlja, povlačenjem automobila tjazhelennye tikvicu s vodom. Ali nije bijesna, oprosti mi moju slabost za cvijeće!

Sada, o vremenu sadnje đurđevak. Uvijek držati jedno pravilo: ako je biljka cvjeta u proljeće - presađuje u jesen, ako pada - presađuje u proljeće. To, naravno, ne odnosi na biljke. Ne znam, možda je to znak i krivo, ali sam jednom presađeni u novi položaj božur grm u rano proljeće. Dakle, on je uvrijedio ne samo da procvjetao tri godine, ali nije odrasti! Samo sjedi u novom mjestu i sve. Razmnožavanje ljiljane u dolini moguća podjela rizoma ili sjetvu sjemena najlakše jednostavno pitati ljiljan za transplantaciju s prijateljima. U tom slučaju, iskopati grm s malim grudom zemlje, ali budite oprezni da je ne pobijediti s korijenima i postrojenja u najkraćem mogućem roku. Cvijeće morati čekati 2-3 godina, pa budite strpljivi.

U međuvremenu suštinu slučaja, ne zaboravi briga za ljiljane! Plijevljenje (najbolje rukama, korijenski sustav od tih boja površine mogu se lako oštetiti), zalijevanje (oni vole piti vodu), oploditi. I luksuzni courtines ove divne biljke neće oklijevati da molim vas s prvim cvatnje! Neutralna đurđevak je stabilan čak i jakim mrazom, pa ne zahtijeva pokrivanje za zimu, ako ste kupili druge vrtne sorte, onda imajte na umu specifičnosti njihove poljoprivredne prakse. Na primjer, ocjena Convallaria rosea mora rasti u dobro osvijetljenom mjestu, ali ne na izravnom suncu. Samo u tom slučaju boja je blijedo ružičasta, a to će biti gotovo bijela u hladu. On zahtijeva da se stalne vlažnosti tla i njegove dobre propusnosti zraka i stalnu ishranu. Dakle, mjesto za sadnju ove razne morati pripremiti za sadnju za godinu do rosea u svom cvjetnjaku.

Video: đurđevak od balona (Titlovi)

I ne zaboravite - biljka je otrovna! Osim toga, svi dijelovi! Koristio sam ga ostaviti na bobicama Starenje - izgledao vrlo lijepu narančasto-crvene u jesenskom cvjetnjak graška. No, kad su djeca odrasla, postala bi ih ukloniti odmah nakon cvatnje. Moja najmlađa kćer, kada je imala dvije godine, očajnički povlačenjem sve u usta! I kao najstarija je tada 3 godine i 8 mjeseci, šetnja kroz vrt dobiva vrlo sretan! Jedan zalutali na desno, drugi - lijevo, pokušavajući istovremeno pratiti i, samo škiljiti ne radi! Jednom je već na samom ušću uhvati za ruku s biljnim mlađe puža, a drugi put - s bobica đurđevak. Oporavak nakon straha, nemilosrdno odsječen sve proizlazi iz otrovnog ljepote. U našem selu posebno nadležni (ili smatraju se) stručnjaci u ljekovita biljka sirovina čarape cvijet i đurđevak ostavlja za ljekovite svrhe. Ali ja vjerujem da je to u slučaju đurđevak da je bolje ne raditi. Ipak, srčani glikozidi da biljka sadrži, nije šala. I, iako mnogi vjeruju da je opasnost od otrovnog đurđevak je uvelike pretjerana, ja bih savjetovao da ga liječiti s oprezom.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Briga đurđevakBriga đurđevak
ĐurđevakĐurđevak
Ljiljane doline u fotografijiLjiljane doline u fotografiji
Đurđevak cvijeća u početkom svibnjaĐurđevak cvijeća u početkom svibnja
Uzgoj đurđevak u zimi kod kućeUzgoj đurđevak u zimi kod kuće
Đurđice su: briga za osjetljivu proljetni cvijetĐurđice su: briga za osjetljivu proljetni cvijet
Ljiljane doline u fotografijiLjiljane doline u fotografiji
Transplantacija ljiljane u dolini u proljećeTransplantacija ljiljane u dolini u proljeće
Ljiljani, cvijeće, proljećeLjiljani, cvijeće, proljeće
Kada su cvatu ljiljani iz doline?Kada su cvatu ljiljani iz doline?
» » » Ove lijepe ljiljani

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea