U području mahovina

Video: Kućne biljke / Koji problem nastaje kada kupujete biljke u trgovini?

Mahovine su fascinantno ... Ne znam, možda je to još uvijek ponestane iskustva iz djetinjstva - poput gledanja mahovinom pokrivene panjeva, gladeći baršun mahovina humaka :) ja ne mogu dobiti prošlosti ovih predivnih biljaka, pogotovo ako vaš fotoaparat))

Priroda stvara nevjerojatnu kombinaciju

Prošlog proljeća, bio sam govori o onim divnim „slika” koje privlači priroda uz pomoć mahovina i lišajeva - ovdje. Pa, danas, za vrijeme redovne šetnje s Alenke smo opet pogodio pravi kraljevstvo mahovina.

Kraljevstvo mahovine podno stare breze

Video: Odjel širiti obitelj Moss. Strukturne značajke života, vrijednost mhov.AVI

Snijeg još uvijek dolazi, i zelenilom beckons i privlači jači magnet :)) Nažalost, nisam jak u ovakvim vegetacije, tako da mogu samo uživati ​​u njihovoj ljepoti, fotografirati i podijeliti svoja iskustva. Bio bih zahvalan ako netko od stručnjaka na mojim slikama uči primjeraka naše flore i razgovarati o njima u detalje.

Na primjer, ovdje je tako čudno - bilo lišaj ili gljiva ... Nešto u njemu je strano, zar ne? :))

Nešto bizarno, od formiranja mahovina i lišajeva :)

Evo ovo nevjerojatna „gljive” rame uz rame s drugima, previše neobične i zanimljive šumske stanovnike (koji ga znaju i mogu reći da smo našli, odgovoriti!):

Neobični i zanimljivi predstavnici šumske flore

Tu su i manje bizarne primjerci, ali ne manje lijepa:

mahovina

To je taj „jastuk” i tako želi pogladiti)) I divno boja - isključen srebrno-zelena:

mahovina

A onaj koji raste u blizini, - svijetle zeleno, iako je oblik dviju vrsta su vrlo slični. Opet, pitanje za one koji znaju mahovine: to su različiti oblici iste biljke ili sve različite vrste?

mahovina

Naravno, to nije sve mahovina i lišajeva koje rastu na našem području. Ali mi i hoda je vrlo kratko)) Mislim da u kratkom vremenu, kad je snijeg potpuno istopi, ova galerija je značajno poboljšana.

I ti se sviđa mahovine?

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Mahovina JavanskiMahovina Javanski
Sphagnum mahovineSphagnum mahovine
Umnožavanje ficus raslojavanjeUmnožavanje ficus raslojavanje
Mutacije kolonizirali zemljuMutacije kolonizirali zemlju
Ključ mahovinaKljuč mahovina
I zašto, zapravo, mahovina?I zašto, zapravo, mahovina?
Moss - eyewinker?Moss - eyewinker?
Juniperus žuta obrastao mahovinomJuniperus žuta obrastao mahovinom
Kokedama umjetnost - „Bonsai za siromašne”Kokedama umjetnost - „Bonsai za siromašne”
Mahovina JavanskiMahovina Javanski
» » » U području mahovina

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea