Značajke proljeće sadnju ruža

Ovo čudesno - istinski kraljevski - cvijet je vrlo popularna među vrtlarima. Najčešće, ljiljan lukovice se sade u zemlju u jesen. Sada, u svibnju u cvjetnjaka smo već pokazali svoje mladice, lišće razvijati. Ali naša promjenjiva klima i zimske hladnoće za neke vrste katastrofalne. Takav curica uključuju, posebice, zajednički istočne hibridi - fin cvijeće s bogatim egzotičnih okusa. Oni su najbolje sadi u proljeće, uzimajući u obzir sadnju hirovi čudne ljepote.

Neki ljiljan je bolje da biljke u proljeće

Izbor položaja za sadnju

Idealno mjesto za sadnju orijentalne ljiljane u središnjoj Rusiji - spremnik. Međutim, to ne može biti previše udoban za visoke sorte, dosegnuvši 1,5 m visine, ali za kompaktni (60-70 cm) nije ništa bolje, možda, i ne mislim. Zima žarulja spremnik pohranjen na hladnom mjestu (na primjer, podrum). Vrlo je važno da tlo ne smrzava u spremniku, inače svi naši napori su besmislene.

Kada se sadi u zemlju izabrala za orijentalne ljiljane sunčani kutak: Cvijeće - ljubitelje topline i svjetlosti. No baza biljke treba pritenit - na primjer, je sjedio pored ljiljana niske biljke. Vidio sam u preporukama literature posaditi ljiljane orijentalni hibridi u djelomičnu sjenu, ali vlastito iskustvo: sunce je još uvijek poželjno. Na toplo, sunčano, zaštićeno od mjesta vjetra što sam čak i proveli zimu u tlu, pod svjetlom zaklon lapnika i snijega.

U podnožju ljiljan dobro postavljeno nisko biljke

Nemoguće je da se biljka ljiljane u vlažnim područjima - od viška vode u tlu korijenje početi trunuti, razviti bolest.

Tlo i gnojiva

Orijentalni ljiljani ne sviđa teška, gusta glina ih ne gruntov- odgovaraju kao karbonatni tla. Ako stanica Zemlja je to, bolje je da se biljka lukovice u kontejner ili u potpunosti zamijeniti tlo u pristanište na posebno pripremljenom smjesom (preporučeno sastav: pijesak, treset tla, treset i bora leglo u jednakom dolyah- se može koristiti i spreman tlo za cvijeće). Nakon što je odlučio zamijeniti tla iskopati rupu za sadnju dubini od oko 30 cm, dno sipati pijesak (on ima ulogu odvodne) i dodati potting tla.

Bolje je da rastu bujne i duge cvatnje ljiljani su plodno tlo. Ako je potrebno, prije sadnje čine humusa ili kompost (stupanj 1 kantu 1 sq odredišne ​​područje) drva jasena (200 grama po kvadratnom metru 1), kalijevog karbonata (20-30 g), superfosfat (30-40 g) , Nisam ljubitelj mineralnih gnojiva, a posebno zemljište pod zemlju ne oploditi ruže, ali se trudim da ih zasaditi u tretirana dobro područja s plodnim tlom.

Zaštitite žarulje

Ljiljan lukovice vole blagdan glodavaca. Već sam jednom rekao, ove proždrljiv životinje su me ostavili bez sadnog materijala. Ako imate miša u vrtu - česti su posjetitelji, ne biste smjeli osloniti na činjenicu da je u ljeto jedu i toliko. U proljeće, kao i pad sadnju ljiljana, to je poželjno da koristite košare žarulje ili metalne mreže.

Ljiljan žarulje trebaju zaštitu

Da bi zaštitili žarulje od bolesti, upozoravamo na zemljištu na fundazol prahu slijetanja. Ja kao preventivna mjera obično koristi drvo pepeo.

nijanse slijetanje

Većina ljiljani jaka stabljika koje ne zahtijevaju podržava. No, neki viši sorte u vrijeme obilne cvatnje podvezica ne boli, osobito tijekom razdoblja jakih kiša i vjetrova. No postavljanjem klin pored odrasle biljke, mi riskirate boli i oštetiti žarulju. Ako mislite da ste svibanj morati podržati ljiljane, instalirati ga na slijetanje.

Relativno dubina sadnje može zadovoljiti različite preporuke - od 5-7 do 15-20 cm sam za sebe tradicionalni pokušaja i pogrešaka dalo je sljedeće pravila .:

• veća je žarulja, a veća je biljka, to više mora imati posadit- visoke ljiljane s plitkim sadnog stabljike za vrijeme cvatnje može prekinuti u bazi;
  • može biti zasađena proljeće lukovice nisu kao duboko kao u jesen (osobito one sorte koje su trebali iskopati zimi);
  • Optimalna dubina sadnje - 2-3 visina žarulja.

niču ljiljan

U proljeće mogu se saditi ne samo orijentalni ljiljan - na prodaju u ovom trenutku postoji mnogo različitih vrsta žarulja. Međutim, kvaliteta sadnog materijala ponekad tužan: toplo, uz nedostatak svjetla brzo snima nacrtana, a lukovice isušiti, gube svoju elastičnost pahuljice, mogu utjecati truleži. Ako se suzdrže od kupnje do pada snage nije dovoljno, pokušavamo barem odabrati najviše robustan i zdrave žarulje s kratkim izbojcima. A mi razumijemo da će oni biti zadovoljni cvatnje najkasnije sadi u jesen. Kako se brinuti o biljkama tijekom sezone, prepričava članak Lily - djevica kraljica vrta.

A kad ste sadnju ljiljana?

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Ljiljane u dolini na krevetuLjiljane u dolini na krevetu
Sadnja lukovica proklijala ljiljaneSadnja lukovica proklijala ljiljane
Uzgoj ružaUzgoj ruža
Uzgoj ružaUzgoj ruža
Kada su ljiljani sade na otvorenom terenu u proljeće?Kada su ljiljani sade na otvorenom terenu u proljeće?
Zatvoreni ljiljana CareZatvoreni ljiljana Care
Ljiljani - skrbLjiljani - skrb
Reprodukcija ljiljaniReprodukcija ljiljani
Sadnju ljiljaniSadnju ljiljani
Regal kraljevski ljiljanRegal kraljevski ljiljan
» » » Značajke proljeće sadnju ruža

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea