Graciozan Aquilegia - zvjezdicom sjenovitim područjima
Video: Biljke
sadržaj
Uzgoj Aquilegia
Columbines razmnožava, obično se sjemenom, ali se također koristi podjeli grma i reznicama. Podijeliti grmlje u jesen ili u rano proljeće. Uz velike biljke primiti pet delenok- svaki treba razvili nekoliko bubreg. Sjeme se sije u otvorenom terenu ili rastu klice kod kuće. Većina biljke proizvode bogat self-sjetvu.
Imam u vrtu s Akvileje postoji zanimljiva priča. Dobio sam par biljaka, zajedno sa stranicama, te u prvoj godini nisam plaćaju im mnogo pažnje. Oni procvjetala tamno ljubičasta cvijeća i impresionirao me više lišće od svojih cvatnje.
Sljedeće godine, pronašao sam mladi slivnih u većini neočekivanim mjestima. I čudna stvar: svi su cvjetali na različite načine! Tako sam imala roza, plava, tamno plava i ljubičasta Akvileje. Susjed nigdje proklijala bijele ljepote. Sada se svake godine radujem: ono „noviteti u sezoni” će biti ovaj put?
Aquilegia sadnju je najbolje staviti u djelomičnu sjenu. Oni rastu na suncu, naravno, ako imaju dovoljno vlage, ali takva spektakularna procvat neće biti, a lišće postaje plitko. Na humusa propusne, rastresita tla s dovoljnom količinom vode stvara biljka snažan grm, što je dobro, ne samo u vrijeme cvatnje.
Briga Columbines zalijevanje po suhom vremenu, obrezivanje uvenuo cvjetova. Visoke sorte su često potrebna OPORA bez stabljike na vjetru, ili nakon pauze kiša ili pada na tlo.
Aquilegia u vrtu
Video: Sjeme Aster Art mix - rajčica
Columbines se sadi pojedinačno ili u malim grupama. Oni su uspješno koegzistirati s pustikara i vučjeg boba. Lišće slivno dobro Astilbe urezana grmlja. Dobri prijatelji su zvona i avens.
Columbines se može koristiti kao biljka-srezochnyh su oni dobri u buketu. Pri odabiru mjesta za sliva treba imati na umu da je biljka je malo otrovna. Fatalna trovanje je teško moguće, ali kako bi izbjegli probleme na igralištu Columbines bolje držati podalje.
Columbine zadržava ukrasni grm do kraja oseni- uspješno podržati ljepotu cvijet krevet u vrijeme njegovog propadanja.
VIDEO: bebe dah Sjemenke " Snježna kraljica " - Suchasna Vikendica
Vrsta i sorti Akvileje
Vrtlari imaju tendenciju da rastu hibridni Akvileje koja izuzetno raznolik i bojanje i oblik cvijeta. Popularno u posljednjih nekoliko godina niz Nora Barlow, ujedinjuje sa srednje velikim postrojenjima (3 - 5 cm u promjeru), dupli cvjetovi različitih boja. Na primjer, vrlo impresivno crna crna Barlow.
Aquilegia Plava je također dao naši vrtovi su mnogi hibridi bijela, žuta, crvena, plava i ljubičasta boja. Visina stabljike na njih - od 40 do 70 cm velikih cvjetova s dugom mamuza. Zanimljivi sorti kao što su plavo-bijele ili žute Blue Star Maxistar.
U samoniklom obliku u umjerenoj klimatskoj zoni naišao Aquilegia vulgaris, koja ima plave, ružičaste, ljubičaste ili bijele cvjetove.
Video: Cvijeće
U Aquilegia Golden - jako dugo cvjetnice razdoblju od svibnja do kolovoza. Njezini žuti cvjetovi nalaze se na visokim (80 cm) i imaju duge peduncles potaknuti. Naprotiv, neuobičajeni za kompaktne prekretnica Aquilegia drugačije fan-obliku, dostižući visinu od ne više od 25 cm, u izobilju da ga je obuhvaćena u vrijeme cvatnje srednje veličine plave i bijele cvjetove, s kratkim mamuza.
Vjerojatno nije slučajno da u imenima mnogih sorti ove biljke postoji riječ «zvijezda» - «zvijezda». U stvari, oni nalikuju zvijezde raspršene u vrtni prostor.
Aquilegia
Aquilegia hibrid
Aquilegia vulgaris
Sjetva, uzgoj i njegu iz Akvileje
Uzgoj Aquilegia
Aquilegia Sorte
Sljez mnogo godina - uzgoj i njegu
Aquilegia hibrid - ukrasna višegodišnja biljka
Aquilegia u foto - dorada oblika i boja
Uzgoj sjemena Aquilegia
Aquilegia - sadnja i njega, uzgoj iz sjemena
Aquilegia: savjete o rastu, posebno sadnju i njegu