Ruže u jesen: briga i pripreme za zimsko sklonište
Video: Kako smanjiti ruže i sklonište za zimu, našu dokazanu metodu obrezivanje ruža
sadržaj
Fall briga za ruže
U ovom trenutku već nema potrebe da se ukloni sve slabije cvijeće, inače ružama će izbaciti nove mladice, pokušavajući ispuniti majčinu zadatak - da bi cvijeće, koje onda ima da se pretvori u voće. Ako se suzdržati od podrezivanje, Bijeg dozrijevaju postupno će se kemijski procesi šećer od lišća ići u stabljike, koja će ih zaštititi i na niskim temperaturama: šećer će smanjiti formiranje ledenih kristala u stabljike, osim kila biljnih stanica. Ova ruža može izdržati niže temperature.Ruže bolje probati zaštititi od čuvanja vode kasna jesen. Pogotovo ako je to voda koja pada na stabljikama tijekom jesenskih kiša. U mjeri u kojoj je to moguće sakriti u grmlje film.
U listopadu, postupno može početi grmlje četkica. Posebna pažnja je potrebno prikupiti i ukloniti nezdrave lišće, ruže ljeti ako pokupila neku upalu. Uostalom, ako ne ukloniti zaražene lišće, to je vrlo povoljna atmosfera za uzgoj će biti izrađen pod okriljem zimi oboljenja i gljivične spore. Zdrava ostavlja bolji uklonite prednji dio sklonište. Ako ste to učiniti prerano, može potaknuti porasla na formiranju novog lista apparata- pupoljci probuditi i hladno za njih biti fatalan.
Rezidba ruže, po mom mišljenju, u jesen je bolje ne raditi. Čak nevyzrevshie izdanci nije potrebno smanjiti - obrezivanje može uzrokovati rast mladice, koje nemaju vremena za zrele i umrijeti u zimi. Mogu ukloniti samo ono što može biti izvor za infekcije tijekom zime.
Vrlo kasno, gotovo ispred skloništa izbrisati nevyzrevshie vrhovi izbojaka, kao i očito zahvaćeni dijelovi biljke bolesti - slomljena, s mrljama plijesni, hrđe. sami Cvijeće su također uklonjene prije naslovnici.
Priprema za sklonište
Mnoge vrste ruža cvatu na prošlogodišnjim izbojcima. Dakle, mladice su odrasli u ovoj godini, potrebno je kako bi ga zaštitili od smrzavanja. Za to je potrebno sakriti ruže u zimi agrovoloknom od teških mrazeva.hibridni čaj ruže ne možete sakriti. ih dovoljno dobro okuchit labav suha zemlja nakon što se instalira mali negativan temperaturu. Okopavanje zemljište za žetvu unaprijed. Nije potrebno da se Spud pijesak ili piljevinu - oni su također snažno upija vlagu, stvarajući okruženje za bolesti. Osim toga, pijesak u mraz je zamrznuta kroz, a može biti od drveta piljevina gljive koje mogu napasti i na peteljkama.
Prigibanie na zemlju
Sljedeći korak u pripremi grmlja do skloništa - prigibanie. Ruže trebaju savijati prema dolje prije pojave mraza inače smrznuti bijeg sigurno slomiti kada počnete da ga stavi na zemlju. Može biti savijen grmlja, popravljajući kuka svaku granu ili grane grupe odvojeno. A možete vezati konopac sagnuti sve pročišćavati i nije lov kuke na granama, a uže.Ružama savijati drugačije. Neki jednostavno padaju na tlo, dok su drugi protiv. U tom slučaju, kako ne razbiti grane, ja sagnuti grm nekoliko posjeta. Ja to ovako: ja pribiti na grm ruža ili vezivanje njegove uže drugi konop i postupno privlači svoj grm, vezali konop na kuku prešao u zemlju.
To se može učiniti drugačije. Jedan moj prijatelj samo stavlja na grm širok daska i postupno prigruzhajut cigle. Ona pomaže :) Bush mirno predati.
Ruže raste u obeliska, ja slagati s njim. Samo ga izvadi iz zemlje i staviti na stranu.
Patka i oguljene list grmlje povoljno Postupak željezo sulfat. To bi trebalo biti učinjeno kada biljke rastu u blizini su otišli na spavanje, inače može gorjeti. Koncentracija otopina 3%, tj 300 g po 10 litre ćeliji.
instalacije lukovi
Nakon grmlje obrađuju, opterećeni i sigurno zabodena sam Stavio sam ih na luku. Oni na mene su izrađene od debele čelične žice. Vrlo praktičan, trajan i praktičan način proizvodnje luka - plastičnih cijevi za dovod vode.Stuck luk bi trebao biti malo iznad postavio Bush u sklonište nije ga briga. Luk od ruža zabodena potrebu za teški snijeg kapom nije slomljen patka šlag ruže. U idealnom slučaju, trošak za brtvljenje luk između trake na vrhu kako bi dobili više kruti okvir. A kako bi se jamstvo da debeli trepavica porastao neće ispucati, trebate samo staviti pod svoju bazu čvrsto uvijene plastična boca - to će se zaustaviti i neće dati ružu zavoja u ovom trenutku prejako.
Suština ruže s prigibaniem ih sklonište na zemlju u činjenici da ona djeluje na principu staklenika: u zemlji djeluje kao generator topline. I više ga pokriva područje, to bolje. Mislim, da je učinkovito pokriti nekoliko biljaka od svake pojedinačno.
Shelter ruže za zimu
Kada je temperatura je konstantna na oko -5 ° C ...- 7, gajio I porasla preko lukova runa. To je najbolje učiniti lutrasilom ili spunbond razred 60 u dva sloja.Video: Kako se pripremiti za zimske Clematis
Ali ja sam bio na farmi veliki broj jeftinih sintetičkih netkani tepih. skrivajući ih po prvi put, bio sam malo strah da se od topljenja snijega je previše mokra. No, njegova struktura je takva da je voda tekla odmah i ne nakupi. U idealnom slučaju, nakon skrivanja lutrasilom, agrovoloknom ili druge materijale da prođe vode samom vrhu potrebi pokrivanja i film, tako da voda ne prodre u sklonište.
Jačanje pokriva materijal na lukovi udobnih debelih spajalice, što često pričvršćuju hrpe novca.
I u zimi, ako imate sreće, na vrhu poklopca snijega leži kaput - onda nema mrazevi nisu strašna.
Ako možete biti sigurni da pada snijeg, možete jednostavno ostaviti grmlje patka ne smeta pokrivači. No, nema garancije. Mi, u najmanju ruku, vrlo često ekstremno hladno - ispod 20 stupnjeva - na goloj zemlji. To je toplo utočište za zimu njihove ljepote.
Postoji samo jedan način da pobjegne brige skloništa ruže za zimu. Morate pronaći sebe neukryvnyh ruže. Tu su i takve. Ovaj kanadski ruže koji mogu izdržati vrlo niske temperature, pa čak i ako je snijeg matirano gore, to je lako da se oporavi i cvatu tijekom ljeta, kao da se ništa nije dogodilo.
Vi svibanj također biti zainteresirani za objavu i raspravu:
- Moderne vrtne ruže
- 6 pogrešaka u rastu ruža
- Bordeaux smjesa čuva moje ruže
- Kako pokriti ruže za zimu?
- Trebam li smanjiti pupoljci na ruže?
Pripremite ruže za zimu
Kako zadržati ruže u vazi dugo?
Kako da se brinu za ruže kod kuće
Kako se pripremiti za zimu penjanje ruža?
Uvjeti obrezivanje ruža
Bijele ruže i njihov uzgoj
Obrezivanje minijaturne ruže
Rezidba ruže floribunda
Briga za ruže
Briga za ruže
Zimovanje ruže
Ruže na krevetu za ukrašavanje
Priprema za zimu ruža
Za ruže skrb
Utočište biljke u zimu
Čimbenici za uspješnu zimovanja ruže