Bell - simbol vjere, sadnju i njegu

Zbog svog oblika, nalik minijaturni zvono, zvonce nije bio samo ruski, ali i službeni naziv - zvončić. Ljudi koji se nazivaju sinelki zvona, zvona, čak Chebotkov na nekim mjestima. U Rusiji, vjerovali smo da je Ivanje odmor, možete ih čuti kristalno zvono. Koliko se sjećam bebu u poljima, ne samo ispunjava te krhke, delikatna cvijeće. Sada su oku ugodni u svom vrtu.

zvono bijelo

Campanula rod pripada obitelji zvončikovke, to je višegodišnja biljka, osvajanje ne samo polja, livade, pa čak i planine. Rjeđe, možete pronaći godišnja zvona. 

Bell & amp; amp-quot-polje & amp-quot;

Oblik cvatovima zvono može biti u obliku metlice ili četkom, na koji su spojena cvijeće, ali bez obzira na cvat u obliku cvijeta možete lako shvatiti tko je ispred vas. cvijet boje mogu biti raznoliki: ljubičasta, plava, ružičasta, bijela, plava. 

plavi zvončić

Video: Creed (Moskva). Od 17. travnja. Sastanak s kozmonauti Aleksej Leonov

A pravi poznavatelji ovog cvijeta može naći zvona neobičnu boju i oblik. Već dugi niz godina predstavljao je zvono i od interesa za uzgajivača. Sada postoje sorte s duplim cvjetovima s Corolla ili čaške, pa čak i jestivih vrsta. 

ljubičasta zvono

sadnja zvono

Neke vrste mogu se uočiti značajke razvoja, ali još uvijek u sadnji zvono ima niz osnovnih pravila.

Za sadnju odabrati sunčano mjesto. Bell ne može stajati voda stagnacije i blizina podzemne vode. Ako će korijeni biti ustajala voda u zimskim mjesecima može zamrznuti krutina.

To dobro raste i razvija se na svjetlo tala, loams. Teški tla može slomiti pijeska, humusa. U siromašnijim dodati gnojivo, treset tla.

Pod slijetanje je bolje pripremiti mjesto unaprijed, jer to je dobro kopaju stranice, pobrinite se da imate dobar otpadnih voda, uklanjanje korova i učiniti istrunuo gnoja i superfosfat. Treset i svjež gnoj ne preporuča se dodati na tlo, ili visok rizik od gljivičnih oboljenja.

Video: Kako posaditi cedar na terenu?

Sadnja treba biti na tlu s neutralno, ali postoje vrste, posebno raste u planinama, što je za dobar razvoj zahtijevaju tlo slabe alkalne reakcije. Ako je tlo malo kisela, dodajte drvo pepeo.

plava zvono

njega zvono

Ja mogu reći iz osobnog iskustva da zahtijeva umjereno zalijevanje zvono, ponekad bez njega uopce.

Ljepota cvatu može se produžiti uklanjanjem izblijedjele cvjetne stapke.

Gnojenje: u proljeće u vrijeme rasta zvona Feed dušika gnojiva. Uvijek šiljcima drveta jasen, pravo na vrhu tla. Ponekad površina malča oko zvono istrunuo gnojivo. Prošle godine, u toku sam humus s zeca. 

To se može koristiti prije pojave pupoljci niske koncentracije gnojiva za prihrane.

Bell ne voli dominaciju korov i guste tla, tako da ne zaboravite o labavljenju.

Kad sjeme kutije su postali smeđe, vrijeme je da ih smanjiti, pore otvorene i nisu imali vremena za sijati sjeme.

zvono

reprodukcija zvono

Campanula razmnožene vegetativno (reznice segmenti rizoma, korijena Usisne čašice, dijeljenjem grma) i sjemenke.

Tijekom umnažanja zvono treba gledati kakav ispred vas. Biljke se mogu razmnožavati samo sjemenom, dvogodišnjih vrsta sjemena i meko drvo reznice u proljeće. Trajne vrste često vegetativno razmnožavati, osim možda vrsta, čiji su korijeni u obliku šipke ili kisti.Oni smatra vegetativno fiksna, tako umnožiti potomstvo. Vrste Bell, čiji korijeni su razgranate, ali kratko, razmnožava sjemenkama i vegetativno, osim segmentima rizoma. Segmenti rizoma često propagira biljka s dugim rizoma.

Bolls prikupiti i suha, nakon čega se otvaraju pore i svjetlo izlaz male crne male sjemenke. Sjetva se može izravno u jesen prije hladnog vremena, ili u proljeće jednom terenu, ali možete pustiti rasti sadnica i posadi ga u vrt je već u fazi tri od tih listova. Tek nakon završetka proljetnog jutra mraza.

U vegetativnom reprodukcijom, te dobiti biljku sličnu roditelja, zadržavajući sve nasljedne karakteristike. To je vrijedna za sve one koji vole frotir ili polu-double cvijeća zvono i južne oblike čije sjemenke nemaju vremena da dozrijevaju u našim geografskim širinama. Sa 3 godine vegetacije mogu podijeliti biljka, osim nekih vrsta (persicifolia, pretrpanost, razbacani, itd), koji se može podijeliti u jesen u prvoj godini života. Kada dijeljenjem grmlje očekivati ​​da su zvona treba iskorijeniti (kolovoz, svibanj).

načelo podjele: majka grm kopaju, izrezati puca nadzemne dijelove, podijelite rizoma na regeneraciju delenki bubrega i vlastitu korijenski sustav, a zatim ubacite u utor tako da je nastavak bubrega bio je na površini.

Korijen izdanci su odvojeni od „majke” i staviti odvojeno. Na reznice su mladi izdanci.

vrste zvono

Campanula lactiflora

Postoji oko 300 vrsta zvona. Mi ćemo govoriti o nekoliko oblika koji su osvojili zasluženi ljubav vrtlari u našoj zemlji.

Campanula medium

Ova vrsta je ostao sa mnom oko 5 godina i ostao zauvijek. Zbog svog kristalno zraka cvijeća, ja ću naći mjesto u svakom vrtu. Obilježje vrste je sposobnost preživljavanja. Na početku moj način vrtu može preživjeti samo vrlo trajan boju. Imam taj tip predstavlja tri boje: bijela, plava i roza, nedostaje samo plavu boju u rasponu boja od forme. To je dvogodišnji cvijet. Krajem svibnja, posijati sjeme izravno u zemlju, kako bi se sadnice ne pribjegavaju. Zima izdržljiv. Mladi biljka u prvoj godini života i dalje je zaštićeno suho lišće. Pružiti podršku za ovu vrstu visine do 1 m. Između biljaka savjetuju uzimanje oko 30 cm. Sa raznih oblika ova vrsta kupili prekrasnu paletu s dvostrukim cvjetovima i silnorassechennye rubovima. 

Kolokolchik- kristalna cvijet

roza zvono

I ovdje je „kristalno” bijeli zvončić

moji bijeli zvona

zvono

Campanula Portenschlagiana

Također sam bio pozvan na moj vrt. Jednostavnost njegovih cvjetova i nježna ljubičasta nijansa imaju naklonost mnogih vrtlara. Ovaj višegodišnji zvono. posijao sam snijeg pada. Može se sijati u proljeće, kao i da raste sadnice, počevši od kraja ožujka. Promjer cvijeta oko 3 cm. Na vrhu izbojka se može vidjeti do 5 cvijeća. Uzeo sam između biljaka 15 cm, za moj zvona udaljenost pokazalo optimalno. Zahvaljujući dobroj zimske smjelost ne zahtijeva sklonište za zimu. Možete sijati zime.

Campanula Portenschlagiana (Campanula portenschlagiana)

Bell Pozharsky (Campanula poscharskyana)

Ova vrsta zvona mogu se naći ne samo u vrtovima nego i na poljima. Trajnica s prekrasnom zimskom smjelost. Cvat u obliku grozda ljubičasta, plava, ružičasta. Cvjetovi su mali, samo oko 2,5 cm u promjeru.

zvono Pozharsky

Zvončić (Campanula Carpatica)

Višegodišnja biljka s bijelim, plavim, plavim i ljubičastim cvjetovima. Obrazac cvijeće ljevkast-zvonast, promjera oko 5 cm. Narasla kao sadnica i nonseedlings način sije u zimi ili vesnoy.Mozhet padne zimi kada prekomjerne vlage u tlu. Bez zalijevanje cvijeća cvatu malo i oni su malo. Stabljika biljke su mnogi, oni su tanki i polupripodnyaty.

Kolokolchik- simbol ljubavi (nije spreman)

A u svom vrtu raste zvona?

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
ZvonoZvono
Zašto ne cvatu zvona?Zašto ne cvatu zvona?
Kao što je u Rusiji u antičko doba zvao zvono?Kao što je u Rusiji u antičko doba zvao zvono?
Zvončić (kampanula: opis, reproduciranje, njega, sadnja, korištenje vrta, foto, sorti i vrstaZvončić (kampanula: opis, reproduciranje, njega, sadnja, korištenje vrta, foto, sorti i vrsta
Irski zvonoIrski zvono
Ljeto vila zvonaLjeto vila zvona
Bilo ukrasne zvono PoljeBilo ukrasne zvono Polje
Bell: opis, korištenje, reproduciranje, njega, fotoBell: opis, korištenje, reproduciranje, njega, foto
Zvona na fotografiji pogoditi eleganciju i ljepotuZvona na fotografiji pogoditi eleganciju i ljepotu
ZvonoZvono
» » » Bell - simbol vjere, sadnju i njegu

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea