Clematis Tangut: opis, reproduciranje, njegu, program, foto, stupanj

4858627925730ebc12ae010.04194992

Clematis Tangut, kao i drugih Clematis, rastem metoda sadnica. Sjeme zamotan u salvetu za natapanje dana u toploj (20-25 stupnjeva). Vode. Ležala sam ih rijetko, malo poškropi (možete i ne posipati). Tla je SOD zemlje, pijeska i smrvljenog kreda (2: 1: 0,1).

Usjevi za pokrivanje plastičnu vrećicu i staviti na tamnom mjestu pri temperaturi od 10-13 ° C. Nakon 20-25 dana, kada su sjemenke grotlo, pokazalo je lonac na jakom svjetlu (ne izravnoj sunčevoj svjetlosti).

Izbojci odmah otprašiti praškastim aktivnim ugljenom da se izbjegne poraz sadnica lopov. Ja ih vode samo iz prskalice ili palete. Temperatura u ovom trenutku je preporučljivo 15-18 stupnjeva.

Video: Clematis

Clematis Tangut 2

Sadnice za 2-3 tjedna kako bi „teplichke”, postupno navikli na otvorenom. Možete posijati sjeme u rano ljeto, u ovom slučaju jer su stalni sadnice sade u ranu jesen.

Kada se sadi na otvorenom terenu (krajem svibnja početkom lipnja) pokopati sadnice do 10 cm. Ako su „djeca” su slabi, oni su zasađena uz minimalnu dubinu ukopavanja. Navijali u razdoblju potrebnom za njih oskudnom svjetlu.

Tlo na mjestu nastanka korijena trebaju pritenyat. Obično tu svrhu oko biljaka zasađeno Alyssum rock i Arabis.

Clematis Tangut 3

Ili jako slane tlo za Clematis nije Tangut prikladna. Na kiselom tlu biljka ne cvatu. Ako je pad korijenski sustav je zamulchirovat treseta, potrebno je ukloniti proljeće.

S dolaskom održivih biljaka topline hranjeni infuziju od divizma (1:10), kantu za svaku.

Dva tjedna kasnije - "Kemira-Lux". Za svaku odraslu osobu grm valjanje u čaši drva jasena i malo je ugrađen u tlo. Kako su se izmjenjivali organskih i mineralnih gnojiva daje dobar rezultat.

U nedostatku gnojenje cvijeće smanjuje. Pojavio se u godini sadnje pupoljci izvaditi.

Clematis Tangut 4

To se događa da je Clematis Tangut izgubi sve nadzemnih dijelova. U tom slučaju, ne treba žuriti s izbaciti korijen. Nakon godinu dana, ili čak dva od uspavanih pupoljaka su vjerojatno da će razviti nove mladice.

Za rooting reznice pomoću komada svježeg krumpira ili repe. Reznice za brži osnivanje podnosi rješenje med (1 žličica. - 1. voda). Ja rezhu kockice povrća, bušiti s jedne strane i umetnite koljenica u rupu.

Kocke „slijetanje” staviti u posudu, prelijte malo vode negdje. Tada vam je potrebna samo ne zaboravite zaliti vodom u posudu i sprej pritenyat i reznicama.

Clematis Tangut 5

Prolazeći jednom u zimskom turističkom naselju, on je skrenuo pozornost na „čudan” Liana uvivshuyu žičane mreže Ryabitsev. Zamislite: svi okolo u snijegu, a ispred vas lijepe biljke s mekanim dlakavim lopte, prekrivene inje.

To je ljeto na istom mjestu nisam prepoznao ljepotu zime. Fluffy lopte pa mi je na pamet, samo tu i tamo proviri u mrežastu lišće. No, najzanimljiviji - cijela loza bio prekriven prilično velikim žutim zvono.

Odlučio sam biti siguran da se držite ove biljke kod kuće, znajući da je Clematis Tangut (naime, tako se zove) i reproducira se sjemenom.

Po njima, kupujete po svim pravilima početi sadnju. No, svi moji napori bili su uzaludni. To nije pomoglo, a stratifikacija - bez sjemena nije uskrsnuo, čak i nakon 3 mjeseca.

U proljeće, ja konkretno otišao do mjesta gdje je prvi put vidio Clematis. Na granama njiho pomalo pohaban „Fluffy”. Vlasnici nisu, a ja sam se usudila trgati grančicu sa sjemenkama koje se sije u stakleniku.

Samo nekoliko tjedana bilo je prijateljski puca. Kada su sadnice su odrasli malo ih presadili sam u krevetu, a do jeseni sam imao pristojan grmlja. I, što najviše iznenađuje, neke čak i cvatu.

Clematis Tangut 6

Zima me nije razočarao. Čak i nakon teških mraz, prenose bez skloništa, ovo vino sretna sa svojim zelenilom i graciozan bojama do kasne jeseni. I sjemenke prikupljeni u proljeće dati prijateljski voće.

Očito, takav prirodni stratifikacija je učinkovitiji. Možda ne i posljednji čimbenik bio je svježina sjemena, što može izgubiti održivost u roku od godinu dana. Međutim, to je teško zaustaviti oduševljen osoba, a ja sam kupio sjeme tri nove sorte i da će još jedan pokušaj da na ovih predivnih biljaka.

Clematis Tangut 7

Nezahtjevne uvjetima uzgoja, odlične zimske smjelost, dugo cvjetnice razdoblju, ukrasni cjelogodišnji bi ova biljka bitan element vertikalne vrtu.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Sjemenke Razmnožavanje ClematisSjemenke Razmnožavanje Clematis
Clematis hibridClematis hibrid
Clematis Tangut raste iz sjemena i briga za sadniceClematis Tangut raste iz sjemena i briga za sadnice
Clematis, sjemenke i razmnožavanjeClematis, sjemenke i razmnožavanje
Alpski ClematisAlpski Clematis
Clematis OkhotskClematis Okhotsk
Clematis i ClematisClematis i Clematis
Clematis planinaClematis planina
PavitPavit
Clematis, naš proslavljeni otkrićeClematis, naš proslavljeni otkriće
» » » Clematis Tangut: opis, reproduciranje, njegu, program, foto, stupanj

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea