Lavanda: opis, reproduciranje, njegu, program, foto, stupanj

Svaki put kada se slušaju poznate pjesme, pokušao sam predstaviti ove neobične cvjetove. Prije 6-7 godina sam vidio u nekom izdanju fotografijom tajanstvene biljke i bio malo razočaran - skroman trava sa sivo-zelenim izdancima. No, pravi poznanstvo dogodilo prije 4 godine kada je kupio i posijano svoje sjeme. Tlo za sjetvu je svjetlo, dodao je pijesak i prolije fungicida. Zdjela s usjevima zamotan u plastičnu vrećicu i staviti na mjesec dana u hladnjaku (temp + 1-5 stupnjeva). Na raslojavanja.
U ožujku je prešao zdjelu na prozor, a nakon nekog vremena prve mladice počele pojavljivati vrlo neujednačena. Kada se uzgaja (do 2-3 para pravih listova), sadnica ih u malim posudama za 5-6 komada. Pruži pokopati supke. Tada je sam otvorio i, vjerojatno, glavni tajnu lavande - okus koji sam uhvatio kad presađivanja sadnice.
Iznad 5-6th par pravih listova prischipnula vrh da se formira grm. S početka topline mrvice moja balkon.
U sredini ljeta je prošlo sadnice u loncima više. U budućnosti, ovaj postupak se provodi nekoliko puta, jer to pomaže biljkama da prikuplja vegetativne mase i lakše pomaknuti prvu zimu. No, svakako pričekajte dok korijena opletut zemljani grumen! Mali grmlje može biti posađeno u sredini ljeta u vrtu up, capacity- ili stalno mjesto. Ali nemam vrt, a ja smjestio na balkon lavande.
A sada o zahtjevima da se ovaj lijepi Francuskinja svakako pružiti.
Pochva.Obyazatelno treba biti lagana, rastresita s neutralno. Prikladni vulgaris, ne jako oplođeno vrt ili Ogorodnaya dodano 1 / 4-1 / 3 sata. Pijesku. Biljka ne podnosi višak gnojiva i organskih svježe! To zahtijeva dobru drenažu i mjesto u vrtu bez stagnacije vode.
Lokacija. Vrlo sunčan! Čak i lavande sjena strana neće tolerirati! A tako blizu da joj elitnom kvartu visokih biljaka. Ako je biljka osjetiti barem malo nedostatak sunca, to će se odraziti na listovima - to će biti sivo-zelena. Sunce se pretvara u nešto očaravajuće, poput srebra.
Čak i na mom balkonu, što su okrenuta prema jugu, lavanda osjeća vrlo ugodno. Nakon što sam je ostavila sadnica po prvi put, jako brzo djeca pretvorila u srebro grmlje, pa čak i pojavio se u klasu kolovoza s cvijećem! Bio je to prekrasan dar! Lavanda iz sjemena već u drugoj godini cvjeta redovito.
Briga. Ako stvoriti ugodno okruženje, to je previše problema ne dostavi. Zalijevanje lavanda ne treba, jer je vrlo dobro podnosi sušu. Oplodnja nije potrebno da se uključe, kod kuće raste na siromašne ( „lean”) tla. Nakon cvatnje mlade biljke je potrebno (kod odraslih - po mogućnosti) odsjeći izblijedjele klasića ne gubiti energiju na formiranje sjemena. U proljeće, smanjiti grm, a odmah nakon cvatnje, a zatim ga poravnajte.
Lavanda činjenica - višegodišnji. Kako ga zadržati na balkonu - će se pitati što pitanje - što će učiniti s njom u zimi? Odgovor je jednostavan: sklanjanje! Zima je hirovit: Kućišta i odmrzne i mraz do -25 stupnjeva. No, u četvrtoj godini od mojih zime na balkonu lavande i cvatu svake godine. Kad temperatura spušta noću na 0 ° C., Balkona zidovi stog direktno na betonsku debljini pjene lima od 3 cm. Oni su čvrsto staviti posude s biljkama.
Jaz između utikača i zgužvanim novinama na vrhu sve skriva u 5-6 sloja netkanog materijala. Temeljito egged „deka” na rubovima. Povrh toga, u slučaju popuštanja i rastopiti u vodi namočene zaštitni materijal, skice iz debeli film, ali ne ugurati u, jer biljke moraju disati. Na temperaturi iznad 0 stupnjeva, stanje kontrolne biljke zalijevati i hladno (ne toplo!) Vode ako je potrebno. Opisuje oprugu na temperaturi od + 1 + 3 ° C. To je moj zime lavanda nije prva godina.
Ako je moguće, moguće je za zimske posude s lavande prikopat u vrtu. U vrtu za zimu grmovi pokriveni piljevinom ili jele šapama.
Na lavande nikada napadnuti od štetnika. Eterična ulja izlučuju njega otjerati štetočine od ruža. Ako imate sunčani balkon ili vrt, budite sigurni da se prijavite za skroman i sofisticiran Francuskinja. To će vam ugoditi!
Smilje: opis, reproduciranje, njegu, program, foto
Gatsaniya: opis, reproduciranje, njegu, program, foto, stupanj
Lavanda kod kuće
Verbaskum: opis, reproduciranje, njegu, program, foto, stupanj
Erantis: opis, reproduciranje, njegu, program, foto, stupanj
Sadnja sadnica petunija
Annona lamelama: opis, reproduciranje, njegu, program, foto, stupanj
Slike patlidžan grijane kamatne vrtlari
Uzgoj paprike sadnica
Raste lavande iz sjemena
Stratifikacija sjemena
Sjetvu sjemena Adenium