Mogu li ponovo staviti u saksiju orhideja cvjeta?

Uvijek sam izbirljiv orhideja transplantiraju s oprezom - očekuje očitovanje njezine hirove. Postojao je osjećaj da je sljedeći dan je bila izgubiti sve florets i početi činiti zlo mi se sušiti. Nakon nekoliko puta uspješnih transplantacija, ja još uvijek razrađen ispravnu tehniku, a onda mi je orhideja više neće hirovit, i ponizno prihvatiti tu potrebnu fazu njezine brige.

Blooming orhideju sam transplantirana samo kada je prisutnost takvih pokazatelja: njegovi korijeni mogu trulež, nepravilne navodnjavanje, koja se očituje u problemima s tlom - postao je stisnut, na primjer, korijeni su otišli izvan zidova posude, ili ukorijenjen na njega (iako je to sam susreo samo u rijetkim slučajevima ). Kao što možete zamisliti, bilo izmjena u orhideje supstrata ili povrede njegovog razvoja zahtijevaju hitnu transplantaciju, tako da nismo zaustavili cvatnje i precizan odgovor, ja, kao profesionalni uzgajivač, mogu vam dati - ponovo staviti u saksiju orhideja cvjeta u prisutnosti takvih stanja kao što je više moguće.

Orhideja treba vrlo lako može izvaditi iz lonca i premjestiti na novu. Ako se to ne dogodi, tlo, na primjer, koliko je dobio od nekoga ili korijena kao nešto ne tako ponašao, morate izrezati i ukloniti pot orhideja. Usput, to je razlog zašto se koristi plastični lonac - to je lakše raditi. Druga varijanta spremnika u kojem se nalazi jedan orhideja - glinenoj posudi. To ne može biti žao i razbiti nešto teška, a tek onda izvadite orhideju, to čišćenje od ostataka gline grašak i grude smjesom.

Za trajno uklanjanje dostupnost zemljišta koje skupili između korijena bez oštećenja same korijene orhideja, morate ga isperite pod tekućom vodom. Tako, potpuno prirodna smjesa tlo će biti razrijeđena u korijenu orhideja, će ukloniti s vodom i korijenje će se. Suhom krpom lagano može osušiti korijenje orhideja, i staviti cvijet na novine ili lanenu krpu da upije višak vode.

Novi lonac na dno stavimo prvi sloj odvodnje. Pogodno za odvodnju kupljene kamenčića, šljunka, odnosno posebnom podlogom za odvodnju. Drvo kora se dodaje na vrhu podloge, izvrstan sastojak u smjesi tla. Postoje razne kupljenog supstrata mješavina za orhideje, sve su visoke kvalitete te su kao što je vaša biljka, tako da možete sigurno koristiti predložene opcije.

Spakirajte tlo u spremniku, tako da ostaje labav. Do sredine mjestu kada podloge tla, postavite orhideja okomito, a zatim pospite rubovima podloge ostaje za vidjeti da orhideja čuva se u loncu, ako ona pada.

Ako je orhideja je uvelike proširio i ima ogromne cvjetne pupoljke, onda morate koristiti drveni klin, koja se nalazi pored stabljike biljke, a zatim vezati ga na orhideje, tako da ona nije propustio. PEG-u onda se može ukloniti, čim orhideja smiri, ili lijevo i uz stabljike - to neće donijeti dodatni utvaru cvatnje orhideje u novi lonac i ne utječe na njegov razvoj.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kada zalijevanje orhideja nakon transplantacije?Kada zalijevanje orhideja nakon transplantacije?
Što učiniti kada se korijen truležŠto učiniti kada se korijen trulež
Orhideja sobaOrhideja soba
Kako biljka orhideju iz Vijetnama: Transplant preporukeKako biljka orhideju iz Vijetnama: Transplant preporuke
Transplantacija phalaenopsis orhidejaTransplantacija phalaenopsis orhideja
Orhideja MiltoniaOrhideja Miltonia
Upoznajte phalaenopsis orhidejaUpoznajte phalaenopsis orhideja
Ta božanska orhidejaTa božanska orhideja
Moram li zalijevati orhideju nakon transplantacije?Moram li zalijevati orhideju nakon transplantacije?
Što ako je orhideja ne cvjeta?Što ako je orhideja ne cvjeta?
» » » Mogu li ponovo staviti u saksiju orhideja cvjeta?

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea