Clematis ljubav? zdravlja bilja!
pavitsadržaj
Uzgoj Clematis To nije osobito teško, i da ih ima u svom vrtu može bilo tko koji je volio ovu lijepu cvijet.
sadnja Clematis
Unatoč izbirljivost, naći zajednički jezik s Clematis može. Pokušajmo. Za početak ćemo shvatiti, on voli ovo vino. za sadnja Clematis trebate sunčano mjesto, zaštićeno od jakih vjetrova, kako zimi i ljeti. Ali to spas od vjetra, nije potrebno saditi biljke preblizu zidu ili čvrstom ogradom. Udaljenost od zida od opeke treba biti najmanje pola metra i metalnim ogradama uglavnom smješteni u najvećoj mogućoj mjeri.Upozorenje! Dakle, nemoguće je biljka Clematis!
Ja sam ti Clematis zamalo ubio blizina takve ograde. Moja divna rasla loza u iznosu od pet komada uz žičanu ogradu. Ogroman, pet i tri godine luksuzni grmlja, sve različite boje. I onda smo odlučili da je potrebno zamijeniti žičanu ogradu i odaberite čvrste metalne profil. Rekao je - učinjeno. Promijenila. Bez obzira na to kako sam se brinuo za njen zgodni - pokriva, štiteći - oni su još uvijek pod utjecajem nemara ograde graditelji. Ali to nije najgore. Teror je počela u ljeto. Moje Clematis su, moglo bi se reći, u pećnici. Sunce na pozadini željezne ograde, udaljenost do kojih je 40 centimetara, bez ikakve povjetarac. I to je naša nešto Kuban u ljeto, koja počinje početkom svibnja, a završava krajem listopada, a gotovo cijela temperatura sezona iznimno vruće. Oni su počeli sušiti, osušio lišće, grančice, gotovo da i nema cvjetanje. Fall sam ih presadili na neko drugo mjesto, odnosno transplantirati ono što je ostalo od nekad luksuznih grmlja. Najmlađi od Clematis, blijedo plave boje, je ubijen, a ostali znatno patio, preživio. Sada raste korijenje u novom mjestu - oko mrežastu sjenicom.
Povrat na tužne teme, želim reći više o Clematis sadi u zidu. Važno je da se ne kaplje s krova. Sve Clematis ne tolerira waterlogging, posebno u hladno godišnje doba.
slijetanje razdoblje Clematis
Sadnja Clematis u proljeće i jesen. Ako je mladica stečena u kasnu jesen, dodao je, kap po kap, ako je kupljena u ljeto (to se razdoblje može steći samo sadnog materijala sa zatvorenim korijenski sustav), postrojenja, kao i proljeće i jesen sadnice. Dovoljno je sjetiti se dovršiti zakorjenjivanje sadnica potrebno je pritenit i više obratiti pažnju na redovito zalijevanje. Ako ste kupili sadnica korijene Clematis osuši, poželjno je staviti u kantu hladne vode za 6-8 sata. Bilo bi lijepo dodati u pripremi vode „Appin”.
Mjesto za sadnju Clematis
Mjesto suho odabrana za sadnju bez stagnacije vode u proljeće. Kad blizu ležeći podzemne vode nužno napraviti drenažu od najmanje 20 cm šljunka ili drobljenog opeke. Slijetanje jama ukopana veličinu 60h60h60 vidjeti. Uvucite ga kompost, humus, vrtnom tlu u jednakim omjerima. Dodaj pijesak, 150 g superfosfat i 400 g dolomita. U slijetanja jame stvara humak kuhane tla, ima mladunče, lagano izravnati korijene preko nasip. Apsorbirana preostalih tla, dobro zalijevati. Korijen vrat malo produbio.
Svi znaju da je Clematis - vinova loza, pa je potrebno pružiti podršku. U početku sadnica kravatu, a zatim i sama biljka će se prilijepiti za podršku pomoću peteljkama.
Video: Gazania u vrt dizajn. Jedan dan u životu cvijeća!
Tla i gnojidbe
Tlo Clematis vole svjetlo, prozračan, dobro oplođeno. Vrlo loše odnos prema pregrijavanja tla, tako da morate malč sloj od 5-7 cm, i vrlo poželjno, posebno u južnim krajevima naše zemlje, čine hlad zoni korijena. U tu svrhu, pogodna biljke. Višegodišnje biljke u blizini korijena vinove loze pozicioniranja nije potrebno. Osim Clematis sadi ne bliže od 1,5-2 metra. Dakle, oni se neće natjecati za hranu i prostor. Clematis su hranjeni u proljeće i ljeto, 1-2 puta mjesečno, naizmjenično organskih i mineralnih gnojiva (u slučaju svježeg stajnjaka: Ne koristiti s Clematis). U prvoj godini nakon sadnje, oni se uglavnom ne hrane.
Briga za Clematis
briga pavit To je pravodobno i adekvatno zalijevanje. U toplom vremenu, trebat će vam u izobilju zalijevanje 2-3 puta tjedno, uvijek nakon zalaska sunca, a poželjno je za navodnjavanje biljaka lišće. Uz nedostatak plitkih cvijeća vlage i cvjetnih razdoblja značajno su smanjeni.Priprema za zimu
Vrlo važan korak je zaštita i rezidba priprema Clematis za zimu. Uvjeti pripreme za zimsko sklonište i ovisnom o klimatskoj zoni stupnja. Zapravo, po mom iskustvu, dobar vodič na vrh radnih mjesta može poslužiti sve poznate ruže. Oni sakrio u ruže zimi - tako je, također, da je došlo vrijeme da se pokriju Clematis. Provesti sklonište je bolje u suhom vremenu, bez čekanja na teškim mraz.
Sve Clematis dovoljno zimsko-izdržljiv i patiti ne toliko od hladnoće, ali iz prigušivanja off. Stoga u proljeće, važno je da ne odgoditi uklanjanje sklonište. I ovdje je glavna stvar - pronaći ravnotežu tako da se ne zamrzne postrojenja te u isto vrijeme, ne daju da umru od prigušivanja off.
Više o brizi za Clematis:
- Sadnja, obrezivanje Clematis i njega: 6 korisnih videa
- Kako spriječiti vene Clematis?
vrste Clematis
Ovisno o vrsti cvatnje Clematis je podijeljen u tri skupine.K prva skupina uključuju Clematis, cvatnje na snimanjima tekuće godine. Ove loze rezati kraće od ostalih, ostavljajući izbojci sa 2-4 internodija, oko 20 cm od razine tla. Zaspati kemijska treset ili humus, pokriven okvir, košaru (kante za skloništa treba izbjegavati, naročito - metal) se sipa na vrhu piljevina, suho lišće, slama, sloj od 30-40 cm, a sve pokrivene folijom, ostavljajući rupu na svakoj strani za ventilaciju.
Video: Što sam raste u vrtu sada?
- Skupina sorte „Clematis Zhakmana”

u druga skupina obrezivanje uključuju Clematis, cvatnje na snimanjima u prethodnoj godini. Oni su izrezali odmah nakon cvatnje, ostavljajući izbojci 70-100 cm u dužinu, uklanja se iz potpore, položen na smreke grane. Vrh lapnikom ponovno staviti na njega i filmski sloj lišća.
- Skupina „Florida” varijanti

- Skupina sorte „Patens'

Treća skupina Clematis cvjeta u proljeće na prošlu godinu, ali pred kraj ljeta - na tekuće godine izbojci režu, kao i druge skupine.
- Skupina sorte „Lanuginoza”

Ja bih bio jako sretan ako moje skromno iskustvo pomoći će vam da pronađete zajednički jezik s kraljem vinove loze - Clematis. Ako postoje bilo kakve probleme s planiranjem, njegu i uzgoj Clematis - Pišem za mene, rado dijele svoje praktično iskustvo.
Više članaka o Clematis:
- Luksuzni frotir cvjetnice Clematis
- Ruski remek Clematis
- „Nastavlja temu Loach: Clematis”
- Royal penjanje Clematis
- pavit
- Razgovarajte o Clematis (video)
- Clematis, Clematis Clematis opet
Clematis zlatna
Sibirski Clematis - vinova loza, bez brige
Pavit
Clematis florida