Ne klijati sjeme - što učiniti?

Je podijelio svoja zapažanja o nestalnosti sudbine sadnje biljaka s malom sjemena.

Video: Pravilno skladištenje konoplja sjemenki

Nedavno sam prestao rasti detalj - petunije, sinerarija, a ako oni klijati, onda izleći umire. Začudo, prije, to nije bio problem. Mislio i mislio, a onda je shvatio prije nego što sam bio glup, mnoge trikove, uključujući potrebu za klijanje sjemenke su mali u svjetlu, nije znao, pa sam kao i moj neobrazovanih roditelja koji imaju sjeme u kutiju i prekrivene tankim slojem fine zemljom, pijeskom pepeo. I, naravno, relativna vlažnost zraka je održavana. Sjeme se sije, štede (ili oni sami, ili kupiti i na 35 centi po vrećici bio je tada 20 g). Čudno je rasla sve zajedno i gusto.

Prema pravilima mačji

Ali kada sam saznao straha ... moja mačka. I bilo je tako. Kupio sam vrećicu sinerarija, posijano u ladici, kao što bi trebao biti u skladu s uputama (sjeme svjetla moraju smisliti), pokriti folijom i postaviti usjeve na prozorskoj dasci. A onda je mačka našao sam novu toplo mjesto - pao na moj okvir i lijevim šapama pristojan pit. Nema veze, mislim, neka bude ono što će biti. Nakon nekog vremena vidio sam - mačka natrag na isto. U ovom trenutku to ne zemlja sa sjemenkama gotovo pritisnuo odozdo prema gore.

Nije ništa dirati, neka ga sjesti - mali novac, vrijeme samo propustili šteta. No, najzanimljivija stvar na ovoj zemlji uvlačenje moje sjemenke ne samo počeo aktivno rasti, ali se brzo otišao u rastu, a na netaknute mačka mjesta za rasti ne žuri!

Ukratko, imali smo sve mehanika u povećalom uzeti u obzir. Otkrio sam da je sjeme još izlegu, ali uskoro umrijeti. Pokušajte pogoditi zašto, a ja ću vam reći o petunija.

Video: Neuspješni sjemenke. sjetvu krastavaca

Kada je prvi put usjev nije uskrsnuo, iako sjeme svoje i učinio sve po pravilima. Sada sam sijati bez pravila, pa čak i unatoč njima. Sjemenke ga ne žale - posijano u brazdama, lagano pijesak priporoshit ću vodu, pokriti folijom i ostaviti u stakleniku, ne obraćajući pažnju na njih (mislim da je to neki petunija, EKA čudo!). I nakon nekog vremena mi je cijela kutija prekrivena zelenom pljeve - to je moj petunija proklijale. Pa, proklijala, i neka raste. Ona i raste. Svi znaju koliko je teško roniti, ali sam, naravno, često nije do njega. Tada se u grupama i zasadio u zemlju.

Oni koji nisu pogodili, zašto ne klijati sjeme su male, otvoriti tajnu: oni klijati i odmah umrijeti, jer su korijeni prvi se pojavljuju i rastu, ili gore, ili negdje u stranu, a za tlo ne drže i podsohnuv, umrijeti. Ukratko, kvaliteta sjemena je loša. Stoga, uzimajući broj - više smo posijali, više pouzdan rezultat.

Međutim, postoji još jedna, ali.

ispitivanje tla

Osim loše kvalitete sjemena Razlog zašto ne proklija sjeme To može biti temelj. Tako vam je potrebno potpuno povjerenje u njezino zdravlje. Za ovu zemlju poželjno je testirati. Kako to učiniti? Vrlo jednostavno. Ja se puno godina u ovom testu: uzeti dvije zdjele, stavite ih u platno i sipati u prvom čistom pijesku kontrolirati, a drugi - zemljište istraživanog tankom sloju.

U oba zdjele baciti rotkvica sjemena (ako je tlo na temelju gnoja humus) ili dragušac (ako je temeljen kompost tlo) i stavite na toplo mjesto za klijanje. Nadalje gledajući broj klijavih sjemenki, duljina klice i stopu rasta. Ako pijesak puca tlo iza toga sa zemljom sve u redu. Ako je tlo inhibira bakterije ili oni trunu, ne može se koristiti. Takvi slučajevi su od mene.

Provjerite klijanje

Što se tiče origano, raste to, mislim, veliki problemi neće biti. Pokušajte učiniti ovu metodu sadnica. Sijati u rano ili sredinom ožujka u sadnice kutije u staklenika, staklenika ili sobu. Imajte na umu da su sadnice pojaviti sporo - u dvije ili čak tri tjedna. Osim toga, sadnice rastu slabo i sporo, tako provesti motika pažljivo. Držite ih u slabom suncu. Raspikirovat uzgajaju biljke mogu biti posađeno u zemlju tek nakon što su dobili jači.

Video: Prozirna crvi jedu korijenje i lišće reznica cvijeća. Zašto ne raste? Sjeme ne klijati

Izravno na sjeme posijano u tlo je bolje ne - postoji rizik ne nalaze. I općenito, origano za nezahtjevne tla. Pa ipak, to je najpouzdaniji razmnožava dijeljenjem grmlje odrasle. Pogledajte tvornici u blizini livade i presaditi sebe.

I želim spomenuti. Ako iz godine u godinu Sjeme ne klijati, Učinite to pravilo da ih provjeriti prije sjetve klijavost.

Kako to učiniti, sigurno je poznato svima, ali podsjetiti. Unaprijed zimu, potrajati 10 sjemena (u dobru treba 100, ali je paket su malo), te ih klija u tanjurić na platno na toplo mjesto. Ako sjeme treba klijati u svjetlu, a zatim ih staviti na sunčanoj strani.

Zatim, odlučiti koji dan su počeli nicati, te u usporedbi s podacima na vreći. Dan u tri ili četiri brojati sjemenki proklijalo. Uzmite svoj postotak laboratorijska klijavost (polje, vjerojatno da će biti manji).

Nakon toga iskustva, zaustaviti, nakon sadnice će biti slab. Da ne bude zabune: ako sve sjemenke grotlo, stopa klijavost - 100%, a ako od deset sjemenki klija samo pet - 50% i tako dalje. Kada klijavost manja od 30% će morati sijati mnogo više sjemena ili animirati ih, ako je to moguće. Na primjer propuštanjem, grijanje, namakanjem u poticanju rješenja. Iako je najlakše kupiti sjeme druge tvrtke, a na drugom dućanu i ponovno provjerite za klijanje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Srebrni prahSrebrni prah
Vrtlarstvo sinerarija pomorskiVrtlarstvo sinerarija pomorski
Sinerarija: opis, reproduciranje, njega, sadnja, korištenje vrta, foto, sorti i vrstaSinerarija: opis, reproduciranje, njega, sadnja, korištenje vrta, foto, sorti i vrsta
SinerarijaSinerarija
Sinerarija Uzgoj iz sjemena i njegove značajkeSinerarija Uzgoj iz sjemena i njegove značajke
Moja djecaMoja djeca
Streptokarpusy sjemeStreptokarpusy sjeme
Sinerarija patuljast smjesaSinerarija patuljast smjesa
Nezamjenjivi sinerarijaNezamjenjivi sinerarija
Sjetva sjemena za sadniceSjetva sjemena za sadnice
» » » Ne klijati sjeme - što učiniti?

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea