Uzgoj sobne biljke iz sjemena tehnike 100% klijavosti
Pismo1
Nakon što je angažiran u uzgoju sobno bilje iz sjemena, došao sam s ovom tehnologijom, koji pomaže osigurati gotovo 100% klijavost, ali lonci i zdjele ne pretrpati prostor u stanu.
Sjeme klija u savršeno svjetlosti spremnika
Video: Eksperiment! Klijavost u 17 vrsta vode!
Sjeme u torbi obično ne više od 3-5, tako da primam plastične posude s veličinom kapu 10x10 cm ih temeljito oprati, zagrije noktiju je učinjeno pet odvodni rupe i dnu rupe u poklopcu pet -. Za cirkulaciju zraka. Na dnu zaliti finim šljunkom, a zatim bilo koji univerzalni cm sloj tla, a gornji sloj je prethodno natopljene punjenje kokosa podloge.
Sjeme se sije izravno na površinu podloge, posude pokriti kapu i stavio ih na vrhu svake druge. To je osobito korisno ako se sjeme posađeno u doba godine kada im je potrebno više svjetla, jer su spremnici mogu biti postavljeni ispred lampe na svim razinama. Nakon što su sjemenke proklijala, uredan kape, jednokratne spremnike u nizu na prozorskoj dasci. Zalijevanje dip: nešto veći kapacitet izlije brane voda (nekoliko stupnjeva topliji od sobne temperature), te dodavanje slabe kompleks dozu gnojiva. Spremnici se zatim uroni nekoliko minuta u posudu za supstrat je apsorbira vodu.
Natalia Antonovag. Kalinjingrad
pismo 2
Volim cvijeće, ali ne mogu nazvati sebe iskusnog cvjećara, jer mnoge odluke dolaze putem pokušaja i pogrešaka. Odavno je čuo da sobne biljke ne mogu biti posađeno u previše velikim loncima, ali to nije osobno uvjeren, da ne vjerujem.
Svaki put presađivanje biljke, pogledao sam zgužvani korijena i misli: kako bi on, siromah, odrastao u lonac blizu, jer tamo stvarno nema mjesta? Osjećao sam se ispričavam za njega, a ja sam pokušavao podići lonac malo više, kako kažu, za rast - to će potrajati nekoliko mjeseci, korijenje će rasti, a biljka će opet biti gužve.
Ubrzo sam počeo primjećivati da su cvijeće na veoma slobodan lonaca rastu gore nego kraju, oni postaju letargični i beživotno. Nisam mogao shvatiti zašto, jer više tlo oko, više snage.
Nakon razgovora s iskusnim cvjećar, shvatio sam grešku: supstrat, nerazvijene korijene, kiselo, a korijeni su truli. Sad koliko bih bio žalostan za biljke, ja pokupiti lonac na 2-3 cm duži od prethodnog. I svi moji zelenih prijatelja osjećam super. Prava govore - u komšiluku, ali ne i lud.
Valentina Komarova Shchigry, prema magazinu „cvijeće u kući”, 2013
Povrtnjak na prozor
Kaktusi iz uzgoja sjemena i uzgoj
Kako raste kaktus iz sjemena
Školska zatvoreni u vrtu kontejneri za uzgoj bilja drugih materijala 2
Kako raste iz sjemena Adenium
Sjeme hormona rasta liječenje
Pravilno ispijanje sjemenke paprika
Sjemenke astra
Kako rastu ciklame iz sjemena
Uzgoj sjemena Lobelia
Umnožavanje biljaka sjemena
Je li moguće da se biljka sjeme sobne biljke u jesen?
Kako ubrzati klijanje sjemena Passiflora
Kako raste iz Oleander sjemena
Spremnici za sadnju biljke
Kobe iz sjemena - vi svibanj imati problema proklijavanja
Razmnožavanje sjemena
Sjeme jaglac razmnožavanje
Abutilon iz sjemena proklijati
Rastu šparoge iz sjemena
Sadnja sadnica Delphinium